تزئین دلمه مجلسی؛ ۱۵ مدل خاص و خوشگل برای سفره آرایی مهمانیها
تزئین دلمه مجلسی
وقتی حرف از پذیرایی مجلسی با غذاهای سنتی به میون میاد تزئین دلمه مجلسی یکی از اون خوراکیهاییـه که همیشه جای خودش رو سر سفره داره. اما چیزی که میتونه دلمه رو از یه غذای معمولی به یه شاهکار تبدیل کنه، نوع تزئینشه. تزئین دلمه مجلسی نه فقط ظاهر غذا رو زیباتر میکنه، بلکه نشون میده چقدر برای مهمونات وقت و سلیقه خرج کردی. مخصوصاً وقتی مهمونی رسمی یا جشن داری، یه دلمهی ساده با چیدمان خاص و جذاب حسابی چشمها رو به خودش خیره میکنه.
برای تزئین دلمه، اول از همه باید بدونی دلمه فقط تو برگ مو خلاصه نمیشه. دلمهی فلفل دلمهای، بادمجون، گوجه، کلم و حتی دلمهی پیاز هم داریم که هر کدوم بافت و فرم خاص خودشون رو دارن. پس قبل از چیدن دلمهها، ببین چه نوعی از دلمه رو درست کردی و چه رنگهایی توی غذاهات هست. مثلاً اگه دلمه فلفل دلمهای با رنگهای قرمز، زرد و سبز درست کردی، میتونی اونها رو به شکل گل روی ظرف بچینی و بینشون نعناع یا برگ ریحون بزاری که تضاد رنگی قشنگی درست کنه.
یکی از ایدههای جذاب اینه که دلمهها رو بهصورت گرد یا هرم کنار هم بچینی. بعد وسط ظرف رو با سس انار یا سماق تزئین کنی که رنگ بنفش یا قرمز بده. حتی بعضی وقتها میتونی روی هر دلمه یه برش نازک لیموی تازه یا دونههای انار بزاری که هم خوشرنگ بشه، هم یه طعم متفاوت اضافه کنه. اینطوری هر دلمه شبیه یه اثر هنری میشه که مهمون دلش نمیاد بخورتش!
حالا اگه خواستی دلمهها رو توی دیس بچینی، بهتره از سبزیهای معطر مثل تره، نعناع یا جعفری ساطوریشده استفاده کنی و دور دلمهها بریزی. این کار هم بوی خوبی به غذا میده، هم حالت رسمی و خوشرنگی به ظرف میده. اگه دلمه برگ مو درست کردی، میتونی برگهای اضافه رو ته ظرف بندازی و دلمهها رو مثل یه گل رز روش بچینی. این مدل چیدمان برای مهمونیهای بزرگ خیلی جواب میده.
یادت نره که ظرفی که برای سرو دلمه استفاده میکنی، نقش مهمی داره. بهتره از ظرفهای رنگ روشن یا سفید استفاده کنی تا رنگ سبز یا تیرهی دلمهها بیشتر به چشم بیان. دیس سرامیکی گرد یا مربعشکل گزینههای خوبی هستن. میتونی حتی برای فضا دادن به دلمهها از یه ظرف دو طبقه استفاده کنی. اینطوری تزئین دلمهات حسابی متفاوت و شیک میشه. یه نکتهی دیگه اینکه حتماً دلمهها رو با فاصله بچین تا له نشن و ظاهرشون خراب نشه.
در نهایت، یه ایده خوشگل و ساده هم اینه که از خلال بادام، خلال پسته، زرشک یا حتی گلمحمدی خشک برای روی دلمه استفاده کنی. اینا هم رنگ خوبی دارن، هم عطر ملایمی به غذا میدن. این مدل تزئینات باعث میشن دلمهت خاص و مجلسیتر بشه. پس با یه ذره سلیقه و خلاقیت، میتونی از یه غذای سادهی سنتی، یه شاهکار دیدنی بسازی که هم خوشمزهست، هم چشمنواز.
- منبع :