تزیین شله زرد با بادوم؛ ۱۵ طرح ساده و شیک که همه عاشقش میشن
تزیین شله زرد با بادوم
تزیین شله زرد با بادوم همیشه جزو اون چیزاست که توی سفرههای ایرانی جای خاصی داره. بهخصوص وقتی بحث مراسمهای خاص یا نذریها میشه، شله زرد که پای ثابت ماجراست، تزیینش هم به اندازهی درستکردنش اهمیت پیدا میکنه. البته همه یه مدل شله زرد نمیپسندن. هر کس برای خودش یه تزیین خاصی داره که دوست داره. ولی بادوم، همیشه یه انتخاب محبوبه. چرا؟ چون هم شیکه و هم خوشمزه! حالا بیا یه نگاه بندازیم که چرا بادوم اینقدر برای تزیین شله زرد محبوبه، مخصوصاً بین دختران و زنان ایرانی.
از قدیمالایام دختران و زنان ایرانی عاشق این بودن که توی خونههاشون سفرهای رنگین و خوشگل بچینن. حتی اگه خیلی وقتها مهمونی رسمی نبود، بازم سفره باید قشنگ و تر و تمیز میبود. این حس به مرور زمان به یکی از ویژگیهای بارز فرهنگ زنان ایرانی تبدیل شده. حالا تو این وسط، یکی از غذاهایی که همیشه پای سفرهها بود، شله زرد بود. با تزیینهای مختلف از زعفرون و دارچین گرفته تا بادوم و پسته. هر دختری که تازه میخواست هنرش رو نشون بده، یه شله زرد خوشمزه درست میکرد و روش رو با بادوم، گل و بتههای قشنگ میکشید.
بادوم، بهخاطر شکل زیبایی که داره، گزینهی ایدهآلی برای تزیین شله زرده. پوست بادوم به راحتی جدا میشه و میتونی اون رو به هر شکلی که دوست داری در بیاری. از طرف دیگه، بادوم یه طعم ملایمی داره که با شیرینی شله زرد خیلی خوب هماهنگ میشه. دختران و زنان ایرانی اغلب به دقت و ظرافت در کارهاشون معروفن. وقتی نوبت به تزیین میرسه، اونها با دقت تمام، بادومها رو به شکل گل یا طرحهای هندسی روی شله زرد میچینن. این نشون میده که چقدر روی زیبایی و هنر اهمیت میدن.
یه چیزی که شاید کمتر بهش توجه کنیم اینه که تزیین شله زرد با بادوم، فقط یه کار هنری نیست. این یه نوع نشون دادن شخصیت هم هست. مثلاً کسی که طرحهای مینیمال و ساده رو دوست داره، شاید فقط چند تا بادوم رو به صورت ردیفی یا دایرهای روی شله زرد بذاره. ولی کسی که عاشق جزئیاته، میتونه یه شاهکار هنری بسازه؛ با بادومهایی که به دقت پوست گرفته و در طرحهای پیچیده چیده شدهاند. این همون جزئیاتیه که دختران و زنان ایرانی توی فرهنگشون بهش اهمیت میدن. جزئیات، نشوندهندهی توجه به چیزهای کوچیک و قشنگ زندگیه.
در کنار ظاهر زیبا، تزیین شله زرد با بادوم یه بعد دیگه هم داره: ارزش غذایی. بادوم، سرشار از ویتامین E و چربیهای مفیده. یعنی اگه شله زردی که میخوری با بادوم تزئین شده باشه، علاوه بر لذت بردن از طعمش، یه فایدهی غذایی هم نصیبت میشه. بهخصوص که توی سبک زندگی ایرانی، همیشه غذا نه فقط برای سیر شدن بلکه برای تقویت بدن هم استفاده میشده. اینجاست که هنر و سلامت به هم پیوند میخورن و توی یه ظرف شله زرد خوشمزه خودشون رو نشون میدن.
در آخر، وقتی تزیین شله زرد با بادوم رو میبینی، میتونی به سادگی بفهمی که این غذا فقط برای خوردن نیست. هر بادومی که روی شله زرد چیده شده، نشونهی عشق و توجهه. نشوندهندهی اون حس و حالی که دختران و زنان ایرانی توی کارهاشون دارن: دقیق، ظریف و پر از معنا. این فقط یه دسر نیست، یه جور احترام به سنت و فرهنگ، یه جور نشون دادن هنر دست و یک نشونهی کوچک از دنیای بزرگتر تربیت و نگاه اونها به زندگیه.
- منبع :