تزیین شیک آش رشته؛ ۱۵ ایده سنتی و مدرن برای سفرههای ایرانی
تزیین شیک آش رشته
تزیین شیک آش رشته چیزی نیست که ازش بشه راحت گذشت. برای خیلی از ایرانیها، بهخصوص دختران و زنان، درست کردن و تزیین آش رشته فقط یه کار روزمره نیست. یه جور هنر و خلاقیت میشه که هر کی سلیقه و سبک خودش رو داره. از وقتی یادمونه، آش رشته یه غذای سنتی ایرانی بوده که هم در سفرههای ساده و هم توی مهمونیهای خاص سرو میشه. ولی چیزی که امروز بیشتر از خود آش اهمیت پیدا کرده، تزیین اونه. تزیین شیک آش رشته فقط ریختن پیاز داغ و نعنا روی آش نیست؛ این روزها همه دنبال یه مدل خلاقانه و جذابن که چشم رو خیره کنه.
خیلی از دخترها و زنها وقتی آش رشته درست میکنن، به فکر این هستن که تزیینش چطور باشه که هم دل همه رو ببره، هم به سفره یه جلوه خاص بده. این وسط، جنس و نوع مواد استفاده شده تو تزیین خیلی اهمیت داره. مثلا، پیاز داغ رو دیگه هر کی میریزه، اما اینکه چطور پیاز رو برش بدی، یا حتی اونو به شکل گل یا طرح خاصی روی آش بچینی، فرقها رو مشخص میکنه. خیلیها برای تزیین از سیرداغهای خوشطعم با ظاهری تمیز استفاده میکنن که هم به غذا مزه میده هم دیدنش لذتبخشه. بعضیا حتی از سبزیجات خشکشده به شکلهای هندسی یا طرحهای گل استفاده میکنن که دیگه فقط یه تزئین نیست، میشه گفت هنر رو به سفره آوردن.
یکی دیگه از روشهایی که دختران و زنان ایرانی برای تزیین شیک آش رشته استفاده میکنن، استفاده از حبوبات و مغزهاست. مثلا با لوبیا قرمز یا نخودهای پخته، طرحهای ساده اما شیک روی آش درست میکنن. یا بعضیها، از کنجد و دانههای خوراکی مثل تخم آفتابگردون استفاده میکنن تا یه بافت جذاب به آش بدن. جنس این مواد باید تازه و باکیفیت باشه، چون هر چقدر هم تزیین قشنگ باشه، اگه طعم خوبی نداشته باشه، زحمتش بیهودهست. بنابراین انتخاب مواد برای تزیین به اندازه انتخاب مواد برای خود آش مهمه.
از طرف دیگه، رنگآمیزی آش رشته با تزیینات مختلف هم یه تکنیک خاصه که خیلی از خانمها بهش توجه میکنن. مثلا، نعنا داغ رو با زردچوبه یا زعفران مخلوط میکنن تا رنگ سبز تیرهاش به طلایی تغییر کنه. یا حتی بعضی وقتها با ترکیب رنگهای طبیعی مثل زرشک و زعفران، یه تنوع رنگی روی آش ایجاد میکنن که هم اشتها برانگیزه هم زیبایی خاصی داره. اینجا خلاقیت حرف اول رو میزنه و هر کی سعی میکنه یه چیز جدید و متفاوت ارائه بده.
یکی از جالبترین روشهایی که این روزها در بین دختران و زنان ایرانی برای تزیین شیک آش رشته رایجه، استفاده از قالبهای مخصوص برای چیدن پیاز داغ و سیرداغه. این قالبها بهشون کمک میکنه که تزییناتشون یه شکل و فرم خاصی داشته باشه و هر دفعه یه طرح جدید بسازن. مثلا، میتونن با قالبهای گلدار یا هندسی، طرحهایی روی سطح آش ایجاد کنن که شبیه کارهای هنری به نظر میاد. این باعث میشه که هر کدبانو بتونه هنر و خلاقیت خودش رو به بهترین شکل نشون بده و سفرهاش رو به یه اثر هنری تبدیل کنه.
در نهایت، تزیین شیک آش رشته نه تنها یه راه برای زیباتر کردن سفرهست، بلکه یه فرصته برای نشون دادن سلیقه و خلاقیت هر فرد. برای دختران و زنان ایرانی، این تزیینها یه جور بیان شخصیته. هر کی بسته به سلیقه، نوع مواد، و خلاقیت خودش، آش رشتهاش رو به شکلی تزیین میکنه که برای خودش و مهمونهاش خاص و به یاد موندنی باشه. تزیین شیک آش رشته بیشتر از اینکه یه کار ساده باشه، یه جور لذت از هنر و فرهنگ غذاست که توی هر خونهای یه مدل خاص داره.
- منبع :