طرز تهیه پسته پلو مجلسی؛ یک غذای جذاب برای مجالس مهم
طرز تهیه پسته پلو
پسته پلو یکی از غذاهای مجلسی و سنتی ایرانی است که در زمان های گذشته طرفداران زیادی داشته است. این غذا به راحتی طبخ می شود و در کنار مرغ زعفرانی و ماهیچه سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پسته پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
مغز پسته تازه | ۲ پیمانه |
برنج | ۳ تا ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه پسته پلو
مرحله اول
برای فراهم کردن پسته پلو مجلسی، شروع کار برنج را چند مرتبه آبکشی کرده و درون کاسه ای جادار، تا سطح روی آن آب سرد و ۱ قاشق غذاخوری نمک می ریزیم. آنگاه برنج را کنار گذاشته تا به مدت ۲ ساعت خیس بخورد.
نکته:
همراهان میریتو لازم است بدانید زمان خیس دادن برنج را بسته به نوعش و همچنین تازه بودن آن تعیین می کنیم.
مرحله دوم
بعد از زمان مقرر قابلمه ای را که برای پخت برنج در نظر داریم تا نیمه آب ریخته و روی حرارت می گذاریم تا آب به دمای جوش برسد. زمانیکه آب در حال جوشیدن بود، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق روغن به آب می افزاییم.
مرحله سوم
در ادامه مغز پسته تازه را درون آب جوش منتقل می کنیم. آب برنج خیسانده شده را دور ریخته و درون قابلمه اضافه می کنیم تا به مدت زمان ۷ الی ۱۰ دقیقه بافت برنج نرم شود. بنابراین دانه از برنج را زیر دندان گذاشته و با دقت بررسی می کنیم.
مرحله چهارم
در صورتی که مغز بربرنج کمی گیر داشت و اطرافش نرم شده بود، درون صافی ریخته و اجازه می دهیم آب اضافی شان خارج شود. قابلمه را شسته و خشک می کنیم. حالا کمی روغن کف آن می ریزیم و روی حرارت متوسط می گذاریم تا گرم شود.
مرحله پنجم
گام بعدی ته دیگ مورد نظر را که می توان از نان لواش یا ورقه های سیب زمینی استفاده کرد، کف قابلمه قرار می دهیم. سپس مقداری از مخلوط پسته و برنج را روی ته دیگ ریخته و کمی شوید خشک روی آن می پاشیم. مجددا مواد را اضافه می کنیم.
مرحله ششم
بعد از اینکه تمامی مواد را درون قابلمه منتقل کردیم، زعفران دم کرده کرده را با ۲ قاشق روغن مایه ترکیب کرده و به صورت پخش روی برنج می افزاییم. درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی قابلمه می گذاریم. شعله پخش کن را زیر قابلمه می گذاریم.
مرحله هفتم
در نهایت اجازه می دهیم پسته پلو به مدت زمان ۱ ساعت کاملا دم بکشد. این غذای خوشمزه را بعد از پخت درون قابلمه مخلوط کرده و درون دیس می کنیم. در کنار این غذا از مرغ سرخ شده یا ماهیچه پخته شده استفاده می کنیم. نوش جان