طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه با نکات کامل

طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه طرز تهیه ته چین مرغ برای 6 نفر طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر بدون فر طرز تهیه ته چین مرغ در پلوپز طرز تهیه ته چین مرغ در فر طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی برای ۴ نفر

ته چین یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در لیست غذاهای مجلسی ایرانی می باشد، که دستور آشپزی های مختلفی برای تهیه این غذای خوشمزه وجود دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ته چین مرغ در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ایرانی۳ پیمانه
زرده تخم مرغ۲ عدد
پیاز۱ عدد متوسط
سینه مرغ۱ عدد کامل
زعفران دم کرده۴ قاشق غذا خوری
ماست چکیده۱ پیمانه
گلاب۱ قاشق غذا خوری
زرشک۱۰۰ گرم
کره۵۰ گرم
فلفل سیاه ودارچینبه اندازه کافی
پودر قند۱ قاشق چایخوری
نمک و زرد چوبهبه اندازه کافی
خلال پسته و روغنبه اندازه کافی

طرز تهیه ته چین مرغ

مرحله اول

برای تهیه ته چین مرغ ابتدا برنج را بعد از اینکه تمیز شستیم درون ظرفی مناسب می ریزیم و تا سطح روی آن آب ولرم می گیریم. بعد یک قاشق غذاخوری نمک اضافه می کنیم و بسته به نوع برنج بین ۳۰ دقیقه تا حداکثر ۳ ساعت زمان می دهیم تا برنجمان کمی حجم پیدا کند و نرم شود.

مرحله دوم

اکنون در این مرحله لازم است سینه مرغ را بعد از شستن داخل قابلمه ای مناسب بگذاریم و سپس پیاز را پوست می گیریم و آن را می شوییم و به دو قسمت  تقسیم می کنیم و کنار مرغ قرار می دهیم. حالا کمی زردچوبه به همراه مقداری دارچین و نمک به مرغ می افزاییم و ۲ لیوان آب درون قابلمه می ریزیم و روی حرارت متوسط گاز قرار می دهیم، تا گوشت مرغ به خوبی پخته شود.

نکته : بهتر است هنگام جوش آمدن مرغ ، کف های روی آب را با یک قاشق بگیریم تا بوی نا مطبوعی را حس نکنیم.

مرحله سوم

پس از آن که مرغمان کاملا پخته شد، اجازه می دهیم تمام آب داخل قابلمه تبخیر شود، این کار نقش مهمی را در مزه ته چین ما ایجاد می کند، چون تمامی ادویه ها جذب مرغ می شود. زمانیکه مرغ را از روی حرارت برداشتیم فرصت می دهیم تا کمی سرد شود سپس با چنگال آنها را به شکل ریش ریش خرد می کنیم.

مرحله چهارم

آنگاه تابه ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن درون تابه می ریزیم. سپس مرغ ها را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. بعد مقداری فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین روی مرغ می پاشیم و با هم مخلوط می کنیم تا مزه و طعم ادویه ها با مرغ یکنواخت شود و آنوقت مرغ آماده شده را کنار می گذاریم.

نکته : همراهان میریتو در نظر داشته باشید که می توانید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده با مرغ ها تفت دهید تا رنگ و طعم زعفران با هم آمیخته شود.

مرحله پنجم

اکنون زرشک ها را بعد از اینکه تمیز کردیم، درون ظرفی می ریزیم و بعد از شستن به مدت ۲۰ دقیقه می خیسانیم و کنار می گذاریم. حالا قابلمه ای را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم و زمان می دهیم تا آب به جوش برسد.

مرحله ششم

بعد از آن که آب برنجمان جوش آمد، ۱ قاشق غذا خوری روغن را با ۱ قاشق چایخوری نمک به آب در حال جوش می افزاییم. حالا آب برنج خیسانده شده را کاملا خالی می کنیم و درون قابلمه می ریزیم و در همان اول با یک قاشق کمی هم می زنیم تا دانه های برنج از هم جدا شوند و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.

مرحله هفتم

زمانیکه بافت برنج به درستی نرم شده بود اما مغزشان کمی سفت بود به نحوی که زیر دندان حس کردیم کمی گیر دارد، برنج را درون آبکشی می ریزیم و کنار می گذاریم. حالا زرشک هایی که از قبل خیس کردیم را بعد از شستن داخل آبکشی می ریزیم و کنار می گذاریم تا آب آنها خارج شود. تابه ای کوچک را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی کره همراه یک قاشق روغن درون آن می ریزیم و بعد از ذوب شدن آن،  زرشک ها را همراه پودر قند به تابه می افزاییم و به صورت یکنواخت باهم تفت می دهیم.

نکته : دقت داشته باشید که زرشک ها حالت پفکی به خود نگیرند ، فقط کافیست از شکل و رنگ خام بودن در آیند و رنگ قرمزتر و براق تری به دست آورند.

مرحله هشتم

در این مرحله کاسه بزرگی را می آوریم و زرده تخم مرغ ها را درون آن می ریزیم، بعد با یک همزن دستی به شکل یکدست آن را مخلوط می کنیم تا حالت مایع به خود بگیرد. آنگاه ماست چکیده را به همراه زعفران دم کرده و گلاب به کاسه می افزاییم و تا زمانی که مواد کاملا با هم مخلوط و یکدست نشدند همچنان به هم زدنمان ادامه می دهیم.

مرحله نهم

آنگاه برنج آبکش شده را درون کاسه ای که شامل ترکیب ماست و تخم مرغ می باشد می افزاییم و به آرامی آنها را  مخلوط می کنیم تا با هم یکنواخت شوند. اکنون تابه ای را که دیواره آن کمی از حد معمول بلندتر باشد آماده می کنیم و کف آن را با کمی روغن چرب می کنیم، البته می توانید برای پخت ته چین از قابلمه ای مناسب استفاده کنید.

نکته: لازم است توجه داشته باشید که درون ظرف مورد نظرتان سالم و بدون خط باشد که بعد از پخت، ته چین کاملا از ظرف جدا شو .

مرحله دهم

در این قسمت مقداری از مخلوط برنج را کف تابه می ریزیم و با پشت کفگیر خوب فشرده می کنیم سپس کمی از مرغ های ریش ریش شده را روی برنج ها قرار می دهیم و یک قاشق از زرشک ها را به مرغ ها می افزاییم. در ادامه همین کار را لایه لایه ادامه می دهیم.

مرحله یازدهم

بعد از اینکه تمامی مخلوط برنج را درون تابه ریختیم، در آخر دوباره با پشت کفگیر تا حد امکان فشرده می کنیم تا مواد کاملا بهم بچسبند و بعد از پخت باز نشود . پس از آن کره را درون ظرفی روی حرارت ملایم آب می کنیم و زمانی که به صورت مایع در آمد، کره را روی برنج پخش می کنیم.

مرحله دوازدهم

اکنون تابه را روی حرارت بسیار ملایم می گذاریم و به مدت تقریبا ۴۵ دقیقه الی یک ساعت اجازه می دهیم تا ته چین بپزد. و در آخر بعد از این که کاملا ته چین دم کشید و پخت آن به پایان رسید، به آرامی درون ظرفی مناسب برمی گردانیم و با خلال پسته و زرشک روی آن را تزئین می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : جمعه 15 اردیبهشت 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.