طرز تهیه کلم پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه کلم پلو

طرز تهیه کلم پلو شیرازی بدون سبزی طرز تهیه کلم پلو خیلی خوشمزه طرز تهیه کلم پلو ساده بدون گوشت طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده طرز تهیه کلم پلو اصفهانی طرز تهیه کلم پلو با مرغ طرز تهیه کلم پلو تهرانی طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی

کلم پلو از غذاهای قدیمی و پر طرفدار ایرانی می باشد که درشهرهای مختلف کشور با رسپی های متنوعی تهیه می شود، با مصرف این غذا از خواص بی نظیر آن مانند دریافت ویتامین A و C ، فولیک اسید و خواص ضد سرطانی آن بهره مند شوید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
کلم برگ سفید۱ عدد متوسط
برنج۴ پیمانه
سبزی معطر۶۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
آرد نخودچیبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و ادویهبه مقدار لازم

طرز تهیه کلم پلو

مرحله اول

برای تهیه کلم پلو ابتدا باید برنج را بعد از این که در ظرفی شستیم تا سطح روی آن آب بگیریم و مقداری نمک به آن بیافزاییم و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت کنار می گذاریم تا خیس بخورند. البته در نظر داشته باشید زمان خیساندن برنج بستگی به نوع آن دارد و باید زمان را تغییر دهیم .

مرحله دوم

در این مرحله یکی از پیازها را پوست می گیریم و بعد از شستن، در ظرفی  مناسب با رنده ریز می کنیم، سپس با یک قاشق آب پیازها را از درون ظرف برمی داریم .حالا گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه می کنیم و مقداری نمک، زردچوبه و ادویه به روی گوشت ها می ریزیم، آنگاه با دست به مدت ۱۰ دقیقه گوشت را ورز می دهیم تا خوب طعم ها با هم ترکیب شوند، سپس آرد نخودچی را به مواد گوشتی اضافه می کنیم و باز ۵ دقیقه خوب چنگ می زنیم تا حالت منسجم بدست آورد و در زمان پخت وا نرود.

مرحله سوم

زمانیکه گوشت چرخ کرده آماده شد، روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و درون یخچال میگذاریم و به مدت ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا مواد گوشتی استراحت کند. حالا کلم را از وسط به دو نیمه تقسیم می کنیم و ریشه سفتی که در وسط کلم قرار دارد را با چاقویی تیز از کلم جدا می کنیم، سپس روی تخته آشپزخانه به شکل خلال خرد می کنیم. و درون آبکشی می ریزیم و روی آن را آب می گیریم تا شسته شود.

نکته: لازم است بدانید به خاطر پیچیدگی برگ ها به همدیگر این نوع سبزیجات نیاز به شستن زیادی ندارد.

مرحله چهارم

بعد از شستن کلم ها اجازه می دهیم آب کلم ها از سبد خارج شود، سپس یک پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم، حالا تابه ای مخصوص را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن درون تابه می ریزیم و بعد از اینکه گرم شد پیازها را به تابه اضافه می کنیم. زمانیکه پیازمان کمی سبک شد یک قاشق چایخوری زردچوبه روی آن می ریزیم. آنگاه نوبت اضافه کردن کلم ها به تابه می شود. دقت داشته باشید باید به طور مداوم مواد را زیر و رو کنیم تا کلم ها به شکل یکدستی سرخ شوند .

نکته: اگر میخواهید هنگام طبخ، بوی کلم را از بین ببرید کمی آبلیمو و زعفران روی آن بریزید تا بوی تندی آن در فضای خانه نپیچد.

مرحله پنجم

بعد از سرخ شدن کلم ها نصصف لیوان آب روی آن می ریزیم و در تابه را می گذاریم تا بافت کلم ها کمی نرم شود. سپس سبزی های معطری را که از قبل شسته بودیم، روی تخته به شکل ساتوری خرد می کنیم و به تابه کلم ها می افزاییم تا طعم و عطر سبزی ها با باقی مواد مخلوط شوند. آن گاه گوشت چرخ کرده را از یخچال بیرون می آوریم و مقداری از مواد را وسط گودی دستمان می گذاریم و با دو کف دست به شکل گلوله ای درست می کنیم. این کار را تا تمام شدن مایه گوشتی ادامه می دهیم.

نکته: توجه داشته باشید سبزی های معطر برای آماده کردن کلم پلو مجلسی شامل: ترخون، ریحان و شوید می باشد، همچنین می توانید از سبزی های خشک شده هم استفاده کنید.

و باید بدانید که سبزی ها از یک اندازه مساوی آماده شوند فقط بهتراست میزان ترخون زیاد نباشد، چون باعث تلخ شدن غذا می شود.

مرحله ششم

اکنون تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن می ریزیم تا خوب داغ شود، حالا گوشت های قلقلی شده را یکی یکی درون روغن می چینیم و باید به طور مدام گوشت ها را جابه جا کنیم تا تمام قسمت ها به شکل یکنواختی سرخ شود. در این میان قابلمه ای را که برای پخت برنج آماده کردیم تا نیمه آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد، سپس برنجها را درون آب درحال جوش می ریزیم و یک قاشق غذاخوری نمک اضافه می کنیم.

نکته: اگر دوست داشتید رنگ کلم پلو شما کمی قرمز شود می توانید یک قاشق غذا خوری رب گوجه به تابه گوشت اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.

مرحله هفتم

پس از این که برنج به مدت ۵ دقیقه در آب داغ جوشید، با قاشق یکی از برنج ها را زیر دندانمان تست می کنیم، اگر مغز برنج سفت و لایه بیرونی کمی نرم شده بود دیگر زمان آبکش برنجمان شده است. برنج را از روی حرارت برمی داریم و داخل آبکشی خالی می کنیم. حالا ظرفی را که برای دم انداختن کلم پلو در نظر داریم آماده می کنیم و مقداری روغن درون قابلمه می ریزیم سپس نان لواش را کف ظرف قرار می دهیم.

مرحله هشتم

سپس کمی از برنج را با کف گیر داخل قابلمه می رییزم، بعد لایه ای از کلم ها را همراه گوشت قلقلی روی برنج اضافه می کنیم. این کار را به شکل لایه لایه ادامه میدهیم و لایه آخر باید حتما برنج سفید باشد. مقداری زعفران دم کرده روی برنجمان می ریزیم تا عطر بی نظیر آن کلم پلو را لذیذتر کند. زمان می گذاریم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در آخر بعد از آنکه کلم پلو پخت، آن را درون دیس می کشیم و کنار برنج را با باقی مانده گوشت قلقلی ها تزئین می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 18 اردیبهشت 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.