خورش یخنی گوشت مجلسی و خوشمزه با نکات
طرز تهیه خورش یخنی
خورش یخنی یکی از غذاهای محلی شمال خراسان و منتسب به شهر درگز است. طرز تهیه این خورش شبیه به چلو گوشت مشهدی می باشد که چند نکته مهم در پخت این غذا وجود دارد که رعایت نکردن آن باعث خوب نشدن یخنی شما می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش یخنی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
گوشت گوسفندی با استخوان | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
زعفران آب کرده | ۲ قاشق سوپ خوری |
روغن حیوانی | به مقدار لازم |
کره | به مقدار لازم |
مغز بادام یا پسته | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش یخنی
مرحله اول
برای پخت خورش یخنی ابتدا گوشت سردست یا ران گوسفند را تمیز می شوییم و درون آبکشی می گذاریم تا آب آن خارج شود، سپس روی تخته آشپزخانه با چاقو به صورت کمی بزرگتر از خورشت قیمه خرد می کنیم و بعد کمی نمک به آن می زنیم.
نکته: بهتر است از گوشت چربی دار برای یخنی استفاده کنید.
مرحله دوم
در این مرحله پیازها را بعد از پوست گیری می شوییم و با چاقو به شکلی که نه خیلی ریز باشد نه خیلی درشت خرد می کنیم، حالا قابلمه مورد نظرمان را که برای پخت یخنی آماده کردیم را روی حرارت ملایم می گذاریم و مقداری کره همراه روغن حیوانی درون آن می ریزیم و بعد از این که کمی گرم شد، پیازها را به تابه اضافه می کنیم. پیازها را به صورت یکدست تفت می دهیم و یک قاشق چایخوری زردچوبه روی آنها می پاشیم .
مرحله سوم
بعد از اینکه پیازها کمی سبک شدند، مقداری نمک روی آنها می ریزیم، این کار باعث ترد شدن و طلایی شدن پیازمان می شود. حالا گوشت های خرد شده را همراه کمی زعفران به پیازها اضافه کنید و با قاشق خوب مخلوط می کنیم تا گوشت تغییر رنگ دهد و آب بیندازد، زمانیکه گوشت سرخ شد، چند لیوان آب جوش با توجه به مقدار قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
اکنون زیر قابلمه را بعد ازجوش آمدن کم می کنیم و به مدت ۲ ساعت اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند. می توانید کمی روغن حیوانی به قابلمه بی افزایید. در آخر بعد از اینکه خورش را از روی حرارت کنار گذاشتیم درون ظرف مناسبی می ریزیم، و برای تزئین از خلال پسته یا بادام استفاده می کنیم. توجه داشته باشید این غذا باید با برنج سرو شود. نوش جان
نکته: بهتر است بدانید، ادویه این غذای سنتی فقط نمک و زردچوبه است، اما بنا به سلیقه می توانید از فلفل یا دارچین استفاده کنید.
نکته: می توانید از سیب زمینی خلالی شده در کنار این غذای خوشمزه استفاده کنید و لذت ببرید.
نکته: حتما خورش یخنی با گوشت باید با شعله ملایم پخته شود تا جا بیفتد.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- eshghpazbanoo