طرز تهیه خورش ریواس خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه خورش ریواس
ریواس یک گیاه است که به دلیل طعم ترش آن، در تهیه خورش و غذاهای خاص استفاده می شود. ریواس در فصل بهار رویش دارد که میتوانید در این فرصت کوتاه از خواص بسیار زیاد آن بهره مند شوید. این خورش را اگرچه میتوان به ۲ روش پخت ولی همراه جعفری و نعنا عطر و طعم بی نظیری دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ریواس در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
ریواس | ۵ ساقه |
گوشت گوسفند یا گوساله | ۲۰۰ گرم |
جعفری | ۲۰۰ گرم |
نعنا | ۷۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ و ۱/۲ قاشق سوپخوری در صورت تمایل |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
آبلیموی تازه | ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری |
استاک گوشت یا عصاره گوشت | ۸ پیمانه |
طرز تهیه خورش ریواس
مرحله اول
برای تهیه خورش ریواس ابتدا جعفری و نعنا را تمیز کرده و ساقه بلند و سفت آنها را جدا می کنیم. بعد از ۱۰ دقیقه خیساندن، آنها را تمییز می شوییم و درون آبکشی می ریزیم تا آب اضافی آنها خارج شود. حالا پیاز را بعد از پوست گیری می شوییم و روی تخته ای به صورت نگینی خرد می کنیم و قابلمه ای را که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا گرم شود.
مرحله دوم
اکنون کمی روغن درون قابلمه می ریزیم و بلافاصله پیازها را به روغن اضافه می کنیم و بعد از کمی سبک شدن، ۱ قاشق چایخوری زرد چوبه روی پیازها می پاشیم، سپس گوشت ها را بعد از اینکه شستیم با چاقویی تیز به شکل مکعبی خرد می کنیم و زمانی که پیاز ها کاراملی شدند، گوشت ها را به آن می افزاییم.
مرحله سوم
در این مرحله به یاد داشته باشید تا زمانی که کوشتها خوب سرخ نشدند آنها را خیلی زیر و رو نکنید. حالا کمی زردچوبه و فلفل سیاه، نمک و شکر را به میزان تعیین شده با گوشت ها ترکیب می کنیم. وقتی مواد خوب با گوشت مخلوط شدند، استاک گوشت یا همان عصاره گوشت را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشتها به مدت ۱ ساعت پخته شوند.
مرحله چهارم
آنگاه جعفری و نعناها را روی تخته آشپزخانه ساطوری می کنیم تا ریز ریز شوند. بعد تابه ای را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و سبزیها را درون تابه می ریزیم و به طور مدام هم می زنیم تا آب سبزی ها تبخیر شوند، سپس مقداری روغن می ریزیم و تفت می دهیم تا خوب سرخ شوند.
مرحله پنجم
زمانی که سبزی ها سرخ شدند ، آنها را به گوشت اضافه می کنیم و به مدت ۴۵ دقیقه فرصت می دهیم تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. در این فاصله به سراغ ریواس ها می رویم. حالا ریواس ها را می شوییم و لایه پوست زبر آن را جدا می کنیم. با توحه به اینکه بندهایی روی ریواس وجود دارد بهتر است آنها را به قطعات ۳ تا ۵ سانتی متری برش بدهیم تا بندها قطع شوند.
مرحله ششم
ریواس ها را در روغن کمی تفت می دهیم تا سرخ شوند، این کار باعث می شود درون خورش له نشوند. در یک ساعت آخر پخت ریواس ها را اضافه می کنیم. همچنین زعفران دم کرده و آب لیموی تازه را به خورش می افزاییم تا ۱۵ دقیقه بعد خورش آماده است میتوانید آنرا همراه برنج سرو کنیم. نوش جان
نکته:
درپایان توجه داشته باشید نیازی نیست خورش را هم بزنیم، چون باعث له شدن ریواس ها می شود. و همینطور لازم است این نوع خورش به صورت کم آب سرو می شود.