طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه و مجلسی با نکات
طرز تهیه آب دوغ خیار
آبدوغ خیار یکی از غذاهای سنتی ایرانیست که مخصوص فصل گرماست. این غذای ساده انرزی از دست رفته شما از گرمای تابستان را تامین می کند. و همچنین می توان از فواید تک تک این غذای سرد نیز نام برد. ماست و سبزیجات یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. آبدوغ خیار دارای فیبر کافی و ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آب دوغ خیار در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
دوغ | ۱/۵ لیتر |
ماست | ۳۰۰ گرم |
سبزی خوردن | ۴۰۰ گرم |
مغز گردو | ۱۰۰ گرم |
خیار | ۳ عدد متوسط |
نمک و نعنا خشک | به میزان لازم |
زنجبیل، پودر سیر، پودر گل سرخ | هرکدام ۱ قاسق چایخوری |
نان خشک محلی | به میزان لازم |
خامه صبحانه | ۵۰ گرم |
طرز تهیه آب دوغ خیار
مرحله اول
برای تهیه آبدوغ خیار پرطرفدار و لذیذ که به آن سوپ سرد هم می گویند باید ابتدا، دستهایمان را تمیز بشوییم و خیارها را بعد از پوست گیری روی تخته ای به شکل نگینی خورد می کنیم. در صورت تمایل میتوانید با رنده درشت، رنده کنید.حالا یک کاسه بزرگ برمی داریم و خیارها را در آن می ریزیم.
نکته:
برای شروع لازم است این نکته را بدانید برای اینکه یک آبدوغ خیار عالی داشته باشیم بهتر است تمام مواد را خوب ریز کنیم. و همینطور می توان خیارها را یکی درمیان پوست گرفت این کار ظاهر زیبایی به آبدوغ خیار ما می دهد.
مرحله دوم
سپس سبزی خوردن را که شامل نعنا و ریحون، مرزه و تربچه می باشد، بعد از اینکه تمیز شستیم با کمک چاقو به شکل یکدست خرد می کنیم و به کاسه حاوی خیار اضافه می کنیم.حالا در یک ظرفی جداگانه خامه و ماست را به خوبی باهم ترکیب می کنیم تا کاملا یکنواخت شوند و به کاسه مخلوط سبزی می افزاییم.
نکته:
همراهان میریتو، دقت داشته باشید، ریختن خامه در آبدوغ خیار اختیاری می باشد و جزو مواد اولیه آن به حساب نمی آید.
مرحله سوم
در این مرحله کشمش ها را پاک می کنیم و دم آنها را جدا می کنیم، سپس گردوها را با چاقو روی تخته خرد می کنیم، به شکلی که خیلی ریز نشوند. آنوقت به کاسه آبدوغ خیار اضافه می کنیم. حالا زنجبیل را همراه پودر سیر، نمک و نعنا خشک روی مواد می پاشیم و باکمک قاشق زیر و رو می کنیم تا خوب مخلوط شوند.
مرحله چهارم
زمانیکه همه مواد با هم ترکیب شدند دوغ را درون کاسه می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا طعم ها با هم یکنواخت شوند. آبدوغ خیار را باید به صورت تریدی میل کنیم، فقط زمان اضافه کردن نان بستگی به ذائقه هر فرد دارد. مثلا می توانیم زمان سرو هر کس خودش نان را ترید کند و یا قبل از مصرف همه نان را به کاسه بی افزاییم.
مرحله پنجم
در آخر مراقب باشیم نان بیش از حد اضافه نکنیم که آبدوغ خیارمان خمیر نشود، پس از ترید کردن کمی مواد را باقاشق زیر و رو می کنیم و در یخچال می گذاریم. بعد از خنک شدن آبدوغ خیار آماده است و می توان با گل سرخ روی کاسه را تزئین کرد.نوش جان
نکته:
جالب است بدانید انگور تازه به جای کشمش در آبدوغ خیار بسیار لذیذ و خوشمزه است که می توانید در کنار آبدوغ خیار اضافه کنید.
نکته:
برای اینکه آب دوغ خیاری به مراتب بی نظیرتری داشته باشید، بهتر است از دوغ و ماست ترش تری استفاده کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- پیراهن فون سنتی زنانه؛ با این پیراهن میتونی استایل سنتی و شیک رو تجربه کنی.
- مانتو بلند خاص و طرحدار؛ چطور با این مانتو شیکترین تیپ رو داشته باشیم؟
- گوشواره آویز ژورنالی؛ با این گوشوارهها همیشه درخشان و متفاوت توی جمعها ظاهر شو
- کت سوزن دوزی زنانه زیبا؛ هنر سنتی ایرانی در لباسهای شیک و مدرن
- چراغ خواب مینیمال خاص؛ ۱۵ مدل فوقالعاده که دکور خونتون رو زیباتر میکنه
- منبع :
- hescafe_cafe