طرز تهیه شکر پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه شکر پلو
شکر پلو یک غذای خوشمزه و اصیل شیرازی است که برای نذری های محرم پخش این غذا مرسوم است. شکر پلو را معمولا با قیمه بوشهری سرو می کنند، این دو غذا از گذشته تا حالا، یار و رفیق همدیگر بوده اند. در ضمن در طرز تهیه این غذای محلی دستتان باز است که میزان شکر را بنا برطبع و سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید. به دلیل عطر و طعم فوق العاده ای که این غذا دارد با یکبار امتحان کردن طرفدار شکر پلو خواهید شد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شکر پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
شکر | ۴ پیمانه |
زعفران غلیظ | به میزان لازم |
روغن | ۳ قاشق برای شهد |
آب | ۲ پیمانه |
گلاب | ۱ قاشق غذا خوری |
بادام و پسته | به مقدار دلخواه |
خلال نارنگی | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه شکر پلو
مرحله اول
برای درست کردن شکر پلو به روش شیرازی ها، ابتدا برنج را بعد از پاک کردن درون ظرفی ریخته و با آب ولرم می شوییم و تا سطح روی آن را آب ولرم می ریزیم و ۲ قاشق نمک می ریزیم، حالا به مدت ۲ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورد.
مرحله دوم
سپس شکر را درون ظرفی ریخته و ۲ لیوان آب اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد و ترکیب شکر و آب غلظت پیدا کند. اکنون ۱ قاشق چایخوری زعفران دم کرده به شهد می افزاییم و با قاشق هم می زنیم، حالا ۱ قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق چایخوری آبلیمو را همراه با ۲ قاشق روغن به شهد اضافه می کنیم. وقتی محلول یکدست شد شعله خاموش می کنیم تا شربت دمای خود را از دست بدهد.
مرحله سوم
آنگاه پوست نارنگی را می شوییم و روی تخته با چاقو به صورت خلال های باریک خرد می کنیم، باید توجه کنید که لایه سفید داخل پوست نارنگی را جدا کنید و دور بریزید. حالا برای گرفتن تلخی پوست نارنگی، در یک قابلمه کوچک ۱ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت می گذاریم، بعد از جوش آمدن خلال ها را در قابلمه می افزاییم و ۲یا ۳ دقیقه صبر می کنیم، سپس خلال ها را آبکش می کنیم. لازم است این کار را ۳ بار تکرار کنیم تا کاملا تلخی گرفته شود.
مرحله چهارم
اکنون مقداری از شهد را با کمی روغن به خلال نارنگی ها اضافه می کنیم و با کمک قاشق تفت می دهیم تا مغز خلال شیرین بشوند. حالا زمان آماده کردن برنج است. قابلمه ای را که برای پخت برنج آماده کرده ایم تا نصف آب پر می کنیم و روی حرارت بالا به جوش می رسانیم، و بعد از جوش برنج را درون قابلمه می ریزیم و مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
زمانیکه برنج یکی دو جوش خورد (یک قاشق سرکه هم اضافه می کنیم تا برنج شفاف و خوشرنگ شود ) سپس یکی از برنجها را با دست تست می کنیم اگر مغز آن سفت و روی آن نرم بود برنج را آبکش می کنیم و بعد درون قابلمه ای دم می اندازیم.
مرحله ششم
حالا در تابه ای مقداری روغن می ریزیم، و بعد از داغ شدن خلال ها ریخته و با کمک قاشق تفت می دهیم. فقط باید حواسمان باشد خلال ها نسوزند یاتغییر رنگ ندهند. حرارت را خاموش می کنیم و تابه را کنار میگذاریم تا بعد از پخت برنج از آن استفاده کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله قابلمه ای را که از قبل برای پخت شکر پلو آماده کردیم روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن درون آن می ریزیم، بعد از داغ شدن ته دیگ مورد نظرمان را که میتواند سیب زمینی های ورقه شده یا نان لواش باشد روی روغن می چینیم. سپس پلویی را که از قبل دم کرده ایم داخل سینی بزرگ می ریزیم و کمی شکر قوام آمده را لا به لای برنج ریخته و با دو قاشق مخلوط می کنیم تا برنج و شهد به همدیگر آغشته شوند.
مرحله هشتم
آنوقت برنج را به قابلمه اضافه می کنیم و مقداری زعفران خشک روی برنج می پاشیم این کار عطر دلپذیری به شکر پلو می دهد.برنج را روی توری هایی که مخصوص زیر قابلمه هستند قرار دهید و شعله را به طور متوسط تنظیم کنید. مابقی شکر قوام آمده را در چند نوبت به برنج در حال دم اضافه می کنیم. بعد از ۲۰ دقیقه غذای ما حاضر است. پس از آماده شدن، شکر پلو را درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و با خلال نارنگی، خلال بادام و پسته تزئین می کنیم. بهتر است شکر پلو را با خورش قبمه سیب زمینی سرو کنید. نوش جان
نکته:
لازم است بدانید در مرحله هم زدن برنج با شهد دقت کنید که برنج شفته نشود و نشکند. می توانید در آخر کمی دارچین به خلال ها بپاشید تا عطر پلو بیشتر شود.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- bestfoodcake