طرز تهیه کرفس پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه کرفس پلو
کرفس یکی از مفیدترین انواع سبزیجات است که از هم برای تهیه خورش و هم پلو کرفس استفاده می شود. کرفس کالری پایینی دارد و از طرفی خواص بی نظیری برای سلامت و افزایش سوخت و ساز بدن دارد. اگر طرفدار کرفس باشید، حتما از این غذا خوشتان خواهد آمد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کرفس پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد بزرگ |
کرفس پاک کرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۳ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر لیمو عمانی | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
زرشک | کمی برای تزئین |
طرز تهیه کرفس پلو
مرحله اول
برای تهیه کرفس پلو به روش مجلسی ابتدا کرفس ها را تمیز می شوییم و روی تخته ای به قطعات ۳ سانتی متری خرد می کنیم. مقداری آب درون قابلمه ای کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و کرفس ها کمی نیم پز می کنیم. در ادامه برنج را می شوییم و درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خیس بخورد.
مرحله دوم
اکنون پیازی را بعد از پوستگیری می شوییم و به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس درون تابه ای با کمی روغن تفت می دهیم تا سرخ شوند. در این زمان سینه مرغ را می شوییم و روی تخته، حبه ای خرد می کنیم. زمانی که پیازها طلایی رنگ شدن، آنها را از تابه خالی می کنیم و در ظرفی مناسب می ریزیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
آنوقت بعد از خالی کردن پیاز داغ، مرغ های حبه ای خرد شده را به همان تابه ریخته و کمی روغن به آن می افزاییم و مقداری زردچوبه و فلفل به روی مرغها می پاشیم. سپس کرفسهای نیم پزشده را به مرغ ها اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم.
مرحله چهارم
حالا ۲ عدد سیب زمین زمینی را پوست می گیریم و تمیز می شوییم و با کمک چاقو به صورت حبه ای خرد می کنیم. سپس درون تابه ای جداگانه با کمی روغن تفت می دهیم. فقط لازم است کمی سرخ شوند. بعد به تابه حاوی مرغ و کرفس می افزاییم.
مرحله پنجم
در ادامه کمی سیر له شده و پیاز داغ هایی که از قبل آماده کردیم درون تابه مرغ ها ریخته و با هم مخلوط می کنیم تا طعم ها خوب با هم جذب شوند. سپس رب گوجه فرنگی را به مواد کرفس پلو می افزاییم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب از بین برود. سپس بعد از اینکه رنگ رب کمی باز شد، نصف لیوان آب همراه پودر لیمو را درون تابه می ریزیم و درب آن را می گذاریم و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان می دهیم تا مزه ها با هم آغشته شوند.
مرحله ششم
قابلمه ای مناسب پخت برنج را تا نیمه، آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم و بعد از جوش آمدن برنج را درون قابلمه می ریزیم. وقتی برنجها جوش خورد، آنها را کمی زنده تر آبکش می کنیم. سپس کف قابلمه را روغن می ریزیم و با ورقه های سیب زمینی می پوشانیم .
مرحله هفتم
درنهایت مقداری زعفران را با برنج مخلوط می کنیم و با کمک کفگیر یک لایه برنج روی ته دیگ سیب زمینی می ریزیم. حالا مقداری از ترکیب کرفس و مرغ را بین برنج پخش می کنیم . مجددا برنج و باقی مواد را به صورت لایه لایه می ریزیم تا برنج و مواد با هم مخلوط شوند. کمی زعفران دم کرده روی برنج می ریزیم تا عطر بی نظیری به کرفس پلو بپیچد و فضای خانه را خوشبو کند.
مرحله هشتم
قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت ۱ ساعت خوب پخته شود. و در آخر داخل شیر جوش کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و زرشک ها را با قاشق درون آن تفت می دهیم تا براق و نرم شوند.
مرحله نهم
بعد از پخت کرفس پلو را با کمک کفگیر زیر و رو می کنیمتا همه نقاط با مواد ترکیب شوند، سپس داخل دیس می کشیم و با زرشک روی برنج را تزئین می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- negin.foodstories