طرز تهیه رشته پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه رشته پلو
رشته پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی و سنتی ایرانی است، که آشنایی با طرز تهیه آن، غذایی لذیذ و همه پسند را به برنامه غذایی تان اضافه خواهد کرد. رشته پلو را می توانید با گوشت قلقلی یا مرغ برای ایام نوروز یا شب چهارشنبه سوری تهیه کنید. طرز پخت رشته پلو، به سلیقه افراد بستگی دارد و با مواد مختلف پخته و سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رشته پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای | |
رشته پلویی | ۲۰۰ گرم |
برنج ایرانی | ۵۰۰ گرم |
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
پیاز داغ | ۳ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
کره | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع | به مقدار دلخواه |
کشمش پلویی | ۱ پیمانه یا در صورت دلخواه کمی بیشتر |
نمک و فلفل و دارچین | به مقدار لازم |
دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زرشک | به مقدار دلخواه |
آب | به مقدار لازم |
طرز تهیه رشته پلو
مرحله اول
برای درست کردن رشته پلو مجلسی، ابتدا ۱ عدد پیاز پوست گرفته و بعد از شستن روی تخته به صورت خلالی با چاقویی تیز خرد می کنیم. سپس همزمان با هم کره و روغن را درون تابه ای می ریزیم، به این دلیل که کره سیاه نشود و نسوزد. حالا به شکل یکدست تفت می دهیم تا پیازها کاراملی شوند.
مرحله دوم
پس از سرخ شدن پیازها، تابه را کنار می گذاریم، و سینه مرغی را از قبل شستیم درون قابلمه ای قرار می دهیم و ۲ قاشق از پیاز داغ ها را روی مرغ ها اضافه می کنیم و ۱ قاشق غذا خوری روغن مایع، کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم. وقتی بعد از تفت دادن مرغ ها از حالت خامی و رنگ گوشت مرغ به سفید و کمی طلایی تغییر کرد ۱ لیوان آب به قابلمه حاوی مرغ ریخته و اجازه می دهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
مرحله سوم
در این مرحله برنج ها را میشوییم و با ۲ قاشق نمک درون ظرفی می خیسانیم . وقتی که سینه مرغ پخته شد و تقریبا آب آن تبخیر شد، به اندازه ای که حدود یک بند انگشت آب مرغ در قابلمه باقی بماند، با کمک چنگال مرغ را بیرون از قابلمه می گذاریم تا کمی خنک شود و بعد سینه را ریش ریش می کنیم.
مرحله چهارم
آنگاه مرغ های ریش شده را به همراه کمی کره و روغن و زعفران به شکل یکنواخت تفت می دهیم، حالا ۱/۲ قاشق دارچین به مرغ های در حال سرخ شدن می افزاییم و آب مرغی که در قسمت پخت مرغ باقی مانده بود اضافه می کنیم و باز تفت دادن را ادامه می دهیم تا مزه ها جذب مرغ شوند و سپس از روی حرارت کنار می گذاریم. بهتر است مرغ خشک نشود.
مرحله پنجم
اکنون مراحل پخت برنج را انجام می دهیم. برای این کار بهتر است برنج و رشته ها را به صورت جداگانه در آب بپزید و آبکش کنید تا رشته های پلویی شفته یا خشک نشوند. قابلمه ای را که برای پخت برنج آماده کرده ایم تا نیمه آب می ریزیم و روی حرارت بالا قرار می دهیم. بعد از اینکه آب برنج خیس کرده را خالی کردیم، به قابلمه حاوی آب جوش اضافه می کنیم اگر نمک برنج کافی بود، لازم به افزودن نمک نمی باشد.
مرحله ششم
سپس در یک قابلمه ای آب را به جوش آورید و مقداری نمک و روغن درون آن بریزید. حالا رشته پلویی ها را به آب جوش اضافه کنید.بعد از ۵ الی ۷ دقیقه دانه ای از برنج را زیر دندان امتحان می کنیم اگر بافت بیرونی نرم و مغز آن سفت باشد زمان آبکش کردن برنجمان است. هم اکنون رشته پلویی ها را به آبکش برنج ها می ریزیم و با کفگیر زیر و رو می کنیم.
مرحله هفتم
در این قسمت برای دم کردن رشته پلو، درون قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و ورقه های سیب زمینی که قبلا آماده کردیم کف قابلمه می چینیم، و سپس مخلوط برنج و رشته پلویی را به قابلمه می افزاییم.
مرحله هشتم
حالا مقداری کره روی برنج می گذاریم و به مدت زمان ۴۰ تا ۵۰ دقیقه اجازه می دهیم تا با شعله ملایم برنج پخته شود. بعد از اینکه برنج به بخار کردن افتاد لازم است نصف لیوان آب به روی آن بریزیم. این کار از خشک شدن رشته ها جلوگیری می کند.
مرحله نهم
زمانیکه رشته پلو در حال دم کشیدن بود کشمش ها را تمییز می کنیم و دم آنها را می گیریم و درون پیاله ای به مدت ۱۰ دقیقه خیس می کنیم تا کمی نرم شوند سپس درون آبکشی کوچک ریخته تا آب آنها خارج شوند. تابه ای کوچک روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن می ریزیم و کشمش ها را اضافه می کنیم و مدام تفت می دهیم تا کشمش نسوزد، حالا به مقدار دلخواه پودر دارچین روی کشمش می پاشیم و باز تفت می دهیم تا کشمش نرم و براق شود.
نکته:
اگر برای تزئین رشته پلو تمایلی به طعم کشمش ندارید می توانید از زرشک هم استفاده کنید.
مرحله دهم
بهترین روش برای شستن زرشک خیساندن در مقداری آب به مدت حدود ۱۵ دقیقه می باشد. بعد از زمان تعیین شده آب زرشک ها را گرفته، به تابه حاوی روغن اضافه می کنیم و ۱ قاشق چایخوری شکر بزای ملس شدن و براق شدن زرشک به تابه می افزاییم و بعد از ترکیب شعله را به سرعت خاموش میکنیم که نسوزد.
مرحله یازدهم
در نهایت رشته پلو ما با مرغ زعفرانی حاضر است.حالا بعد از اینکه درون دیس رشته پلو را ریختیم، مقداری کره آب شده روی رشته پلو می ریزیم روی دیس را با مرغ زعفرانی و کشمش یا زرشک تزئین می نماییم. نوش جان
نکته:
شما می توانید به سلیقه خودتان از گوشت قلقلی یا خرما برای رشته پلو استفاده کنید.و همچنین چند برگه زرد آلو با کشمش تفت دهید و کنار مرغ های زعفرانی بریزید.
نکته:
همراهان میریتو جالب است بدانید در بعضی از شهرها از روغن حیوانی به جای کره در رشته پلو استفاده می کنند.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- najme_cooking