طرز تهیه میگو پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه میگو پلو
میگو پلو یکی از غذاهای معروف دریایی در جنوب کشور ایران می باشد که متعلق به استان بوشهر است. میگو به دلیل غنی بودن از کلسیم، ید، پروتئین می تواند برای رشد فرزندانمان بهترین گزینه باشد که به روش های مختلفی می توان این آبزی پر خاصیت را طبخ کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه میگو پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
میگو | ۳۰۰ گرم |
سبزی پلویی | ۷ قاشق غذاخوری |
برنح | ۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۶ حبه |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل قرمز | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
طرز تهیه میگو پلو
مرحله اول
برای درست کردن میگو پلو ابتدا برنج ها را می شوییم و تا سطح روی آن آب ولرم می گیریم و ۱ قاشق غذا خوری نمک اضافه می کنیم تا به مدت ۲ ساعت خیس بخورد. سپس میگوهای تازه را در صورت نیاز به تمیز کردن (یعنی به شکل بسته بندی و پاک کرده) رگ سیاه پشت میگوها را خارج می کنیم و با آب سرد می شوییم.
نکته:
توجه داشته باشید میگو باید گوشت سفت و شفافی داشته باشد و بوی بدی ندهد. و حتما با آب سرد شسته شود، چون بافت گوشت با آب داغ حالت پختگی پیدا می کند.
مرحله دوم
بعد از اینکه میگو ها را شستیم، درون آبکشی می ریزیم تا آب آضافه آنها گرفته شود. سپس کاسه ای مناسب را که می خواهیم میگوها را در آن مزه دار کنیم آماده کرده و میگو ها همراه زعفران دم کرده، مقداری نمک و فلفل قرمز و ۲ حبه سیر برای گرفتن بوی میگو به آن می افزاییم.
مرحله سوم
طعم دهنده ها را به آرامی با دست به میگوها آغشته می کنیم تا به تمام نقاط نفوذ کنند. حالا با سلفون روی کاسه را می پوشانیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم ها با هم یکی شوند و بوی زهم میگو از بین برود.
مرحله چهارم
در این فاصله پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس تابه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن به همراه پیاز درون آن می ریزیم و با قاشق تفت می دهیم تا کمی نرم شوند، حالا باقی سیرها را که از قبل خرد کرده بودیم با ۱ قاشق چایخوری زردچوبه به تابه می افزاییم.
مرحله پنجم
پس از گذشت ۱ ساعت میگو ها را از یخچال بیرون می گذاریم و بعد از اینکه پیاز ها طلایی شدند، نباید پیازو سیر خیلی تفت داده شوند زیرا بعد از اضافه کردن میگو ها تفت دادن ادامه می دهیم و ممکن است بسوزند. مقداری زعفران به میگوهای در حال سرخ می ریزیم و خوب تفت می دهیم تا میگوها به صورت یکدست سرخ شوند.
نکته:
اگر از طعم غذاهای تند لذت می برید می توانید به میگو های درحال سرخ دوباره فلفل قرمز اضافه کنید.
مرحله ششم
وقتی که گوشت میگو کمی جمع شد، مایع میگو پلو ما حاضر است، تابه را کنار می گذاریم. سپس سبزی های معطر را که شامل: شوید،تره،جعفری و گشنیز می باشد بعد از شستن و گرفتن آب اضافه شان، به صورت ساطوری روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم .
مرحله هفتم
اکنون برای پخت برنج، قابلمه را تا نیمه آن آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا به نقطه جوش برسد. سپس برنج ها درون آب جوش اضافه می کنیم و با قاشق یک دور هم میزنیم تا دانه های برنج از هم باز شوند. بعد از گذشت ۵ الی ۷ دقیقه (بسته به نوع برنج ) با تست کردن متوجه می شویم که زمان آبکش برنج شده است.
مرحله هشتم
آن وقت قابلمه ای را که برای پخت میگو پلو در نظر داریم روی حرارت قرار می دهیم و با توجه به علاقه می توانید از نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای برای ته دیگ استفاده کنید. با کمک کفگیر یک لایه برنج روی سیب زمینی ها می ریزیم و مقداری سبزی معطر، همراه میگوهای سرخ شده روی برنج می افزاییم و به همین صورت یک لایه برنج، لایه بعدی مخلوط سبزی معطر و میگو را اضافه می کنیم.
نکته:
همراهان میریتو لازم است بدانید می توانید پخت پلو را به صورت جداگانه انجام دهید و بعد از دم کشیدن زمانی که در دیس پلو را کشیدیم مایع میگو را روی پلو با کمی زعفران تزئین کنیم.
مرحله نهم
در آخر بعد از ۴۵ دقیقه میگو پلو ما آماده است. کمی زعفران به همراه ۲ قاشق روغن داغ، روی پلو پخش می کنیم و درب قابلمه را برمی داریم، سپس ظرفی مناسب که بهتر است به شکل گرد باشد روی آن قرار می دهیم و با کمک دو دست همزمان قابلمه را برمی گردانیم تا تمام میگو پلو همراه ته دیگ به دیس برگردد. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- solarozi.kitchen