طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه قابلی پلو
قابلی پلو یکی از انواع پلوهای مشهور در افغانستان است و تقریبا در اکثر کشورهای همسایه با این غذا آشنا هستند. قابلی پلو، این غذای مقوی و شیرین را می توانید در وعده های ناهار و شام برای مهمانان خود یک پلوی معروف و متفاوت را طبخ کنید این غذا کمی به قیمه نثار و چلو گوشت قزوینی شباهت دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قابلی پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۲ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
هویج | ۲ عدد |
شکر | ۱/۲ پیمانه |
ادویه مخصوص | ۳ قاشق غذا خوری |
خلال پسته و بادام | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
کشمش | به میزان لازم |
نمک،فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه قابلی پلو
مرحله اول
برای تهیه قابلی پلو ابتدا برنج را بسته به نوع آن در آب ولرم می خیسانیم و ۱ قاشق نمک با برنج مخلوط می کنیم و به مدت ۱ ساعت کنار می گذاریم .سپس پیازی را بعد از پوست گیری می شوییم، بعد روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی برش می دهیم. حالا نیمی از پیازهای خرد شده را داخل قابلمه ای مناسب می ریزیم وبه همراه کمی روغن تفت می دهیم.
مرحله دوم
اکنون گوشت را بعد از شستن آن با چاقویی تیز به شکل تکه های کوچک (خورشتی) خرد می کنیم و زمانی که پیازها طلایی رنگ شدند گوشت را به قابلمه می افزاییم و با کمی فلفل و زرد چوبه خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و با ادویه ها طعم دار شود.
نکته:
همراهان میریتو بهتر است ادویه این غذا را با این فرمول تهیه کنید: پودر زیره،پودر میخک، پودر جز هندی،پودر هل و دارچین به میزان مساوی مخلوط کنید و در غذا استفاده کنید.
مرحله سوم
زمانیکه گوشت ها خوب سرخ شدند مقداری آب جوشیده به قابلمه حاوی گوشت اضافه می کنیم و به مدت ۲ ساعت اجازه می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود. حالا هویج ها را بعد از اینکه پوست نازکی از آن را با پوستگیر گرفتیم به صورت خلالی خرد می کنیم و در قابلمه ای کوچک با کمی آب روی حرارت ملایم می گذاریم تا بخار پز شود.
مرحله چهارم
در این مرحله بهتر است شکر را داخل تابه ای روی حرارت کم کاملا ذوب کنیم، کاراملی شدن رنگ شکر بستگی به نوع تفت دادن آن در زمان طولانی و حرارت کم میسر می شود. در پایان تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم و باقی مواد را آماده می کنیم .
نکته:
در زمان کاراملی شدن شکر مواظب باشید تا حرارت کم باشد و کارامل تلخ نشود.
مرحله پنجم
در این قسمت ۱ عدد از پیازی را که باقی مانده بود بعد از اینکه پوستش را گرفتیم و شستیم خلال می کنیم و به همراه کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس هویج های نیم پز شده را درون آبکشی می ریزیم، که آب آنها خارج شود، اکنون به پیاز های طلایی شده اضافه می کنیم.
مرحله ششم
بعد از اینکه هویج ها با پیاز تفت خوردند، در انتها خلال پسته و بادام را همراه کشمش به مواد درون تابه می افزاییم و با هم خوب ترکیب می کنیم و بعد از روی حرارت کنار می گذاریم. اکنون قابلمه ای را که برای پخت برنج در نظر گرفته ایم، را تا نیمه آن آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
مرحله هفتم
آن وقت بعد از جوش آمدن آب برنج خیس کرده را خالی می کنیم و برنج را درون آب در حال جوش می ریزیم و یکبار با قاشق هم می زنیم تا برنج ها بهم نچسبند، برای پخت اولیه برنج حدود ۵ تا ۷ دقیقه زمان نیاز است، سپس برنج را آبکشی می کنیم.
نکته:
برنج قابلی پلو را کمی زنده تر آبکش کنید تا در زمان دم گذاشتن با آب گوشت خمیر نشود.
مرحله هشتم
حالا قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و ۲ قاشق روغن داخل آن می ریزیم، در ادامه مقداری نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده در کف قابلمه پهن می کنیم، حالا شکر قوام آمده را کف قابلمه پخش می کنیم و با کمک کفگیر یک لایه برنج روی شکر کاراملی شده ریخته و خوب صاف می کنیم و از ادویه پلویی یک لایه روی برنج می پاشیم.
مرحله نهم
سپس گوشت ها را که از قبل پختیم روی برنج قرار می دهیم و بعد روی گوشت ها را نیمی از مواد آجیلی (کشمش،خلال پسته و بادام) پر می کنیم. باز هم یک لایه برنج روی مواد می افزاییم و با ادویه پلویی و گوشت و مواد آجیلی را به همان ترتیب اضافه می کنیم تا به شکل یکدست باقی مواد تمام شود.
مرحله دهم
مقداری از آب گوشت را همراه زعفران دم کرده روی برنج می ریزیم و به مدت ۵۰ دقیقه زمان می دهیم تا دم بکشد. پس از وقت تعیین شده قابلی پلو آماده است. در آخر با کفگیر برنج را مخلوط کنید تا به خوبی یکدست شوند سپس در ظرف مورد نظر می کشیم و با خلال پسته و بادام تزئین می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- yasi_food