طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و خوشمزه با نکات کامل
طرز تهیه مرغ شکم پر
مرغ شکم پر از جمله غذاهای اعیانی در دربارها و مجالس بزرگان بوده که در همه جا طرفداران زیادی دارد.مرغ شکم پر یک دستور پخت ویژه دارد که هر کدبانوی ایرانی می تواند در مجالس مهم از میهمان های خود با آن جلوه چشم نوازی به سفره خود بدهد. مرغ شکم پر را به دو روش کلی یعنی در فر و در قابلمه طبخ می کنند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ شکم پر در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ الی ۶ نفر | |
مرغ کامل با پوست | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
هویج | ۱ عدد |
سیر | ۳ حبه |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
آب | به مقدار کافی |
فلفل دلمه خرد شده | نصف یک عدد |
مواد طعم دار کردن مرغ | |
پیاز | ۱ عدد |
آبلیمو | ۱/۴ پیمانه |
سس مایونز | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
مواد داخل شکم مرغ | |
پیاز | ۲ عدد |
کشمش و زرشک | هر کدام ۲ قاشق غذاخوری |
برگه قیسی خرد شده | ۱ پیمانه |
رب انار | ۱/۳ پیمانه |
آلو بخارا | ۱/۳ پیمانه |
گردوی خرد شده | ۱/۳ پیمانه |
کره | ۲۵ گرم |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
طرز تهیه مرغ شکم پر
مرحله اول
برای تهیه مرغ شکم پر، ابتدا توجه داشته باشید مرغ را هنگام تمیز کردن به هیچ وجه پوستش را جدا نمی کنیم. بعد از شستن و خالی کردن شکم مرغ، قسمت گردن را جدا می کنیم و استخوان های ریز اضافه را خارج می کنیم. برای طعم دار کردن، تمامی قسمت های داخل شکم و سطح روی مرغ را ترکیبی از پیاز و سس و آبلیمو و مقداری زردچوبه و نمک و فلفل سیاه، آغشته می کنیم و درون ظرفی در دار، به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم.
نکته:
هرچه اندازه مرغی که برای این غذا انتخاب می کنید کوچکتر باشد، بهتر است چون هم راحت تر پخته می شود هم تردتر و بوی زهم کمتری دارد.
مرحله دوم
سپس لازم است برگه های زرد آلو را در آب ولرم ۲ ساعت بخیسانیم. حالا پیازها را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی برش می دهیم و تابه ای را روی حرارت متوسط می گذاریم. پیازها را همراه کمی روغن به تابه می افزاییم و بعد از اینکه کمی سبک شدند، ۱قاشق زعفران روی پیازها پخش می کنیم و صبر می کنیم تا طلایی شوند.
مرحله سوم
اکنون پیازها را از تابه درون ظرفی خالی می کنیم و با روغن باقی مانده از پیاز زرشک و کشمش را با کمی شکر، تفت می دهیم. سپس مغز گردو را با کمک چاقو خرد می کنیم و با پیاز داغی که سرخ کردیم همراه کمی نمک و فلفل به تابه می افزاییم.حالا برگه های قیسی را بعد از خیس خوردن با چاقو خرد می کنیم و همراه آلو بخارا و رب انار به تابه اضافه می کنیم تا با هم ترکیب شوند.
نکته:
موادی که در میان مرغ شکم پر به کار برده می شود کاملا سلیقه ای می باشد که شما می توانید از سبزیجات معطر محلی نیز استفاده کنید.
مرحله چهارم
زمانی که مواد آماده شد، داخل مرغ را با مخلوط مواد تفت داده شده پر می کنیم و نصف فلفل دلمه را بدون این که خرد کنیم با یک حبه سیر برای معطر کردن، درون شکم مرغ قرار می دهیم و شکم مرغ را با نخ و سوزن می دوزیم که در حین پخت پوست مرغ پاره نشود و پاهای مرغ را بهتر با نخ به یکدیگر ببندیم.
مرحله پنجم
در این مرحله ظرفی مناسب که بهتر است پیریکس باشد آماده می کنیم و یک عدد پیاز را حلقه ای برش می دهیم، به همراه ۱/۴ فلفل دلمه ای خرد شده و ۲ حبه سیر و۱ عدد هویج حلقه شده کف ظرف به صورت مخلوط پخش می کنیم. سپس مرغ را روی سبزیجات قرار می دهیم. سپس ۲ قاشق زعفران با فرچه روی مرغ را آغشته می کنیم و نصف لیوان آب اضافه کرده، حالا روی ظرف را با فویل می پوشانیم.
مرحله ششم
فر را با دمای ۱۸۰ درجه از قبل گرم می کنیم و ظرف را داخل فر می گذاریم تا به مدت ۱ ساعت پخته اولیه انجام شود. بعد از زمان تعیین شده مرغ را خارج می کنیم و فویل را کنار می گذاریم و با فرچه روی پوست مرغ را کره آب شده همراه زعفران می زنیم تامرغ خشک نشود.
مرحله هفتم
در این قسمت دیگر لازم نیست فویل را روی مرغ قرار دهیم. وقتی مرغ را درون فر گذاشتیم شعله بالای فر را چند دقیقه روشن می کنیم تا پوست روی مرغ برشته شود.سپس یک بار دیگر مرغ را خارج می کنیم و دوباره مقداری کره با فرچه روی پوست مرغ می زنیم تا هنگام پخت کاملا برشته شوند.
مرحله هشتم
برای اینکه گوشت مرغ کاملا مغز پخت شود، فر را دوباره روی ۱۷۰ درجه تنظیم می کنیم و در فر قرار می دهیم. برای مطمئن شدن از پخت مرغ شکم پر، با سیخ چوبی یا چنگال درون ران مرغ کمی فشار می آوریم که اگر آبی از گوشت بیرون نزد یعنی مرغ پخته است در غیر این صورت لازم است زمان بدهید تا مغز پخت شود.
مرحله نهم
در آخر بعد از کنترل کردن و مطمئن بودن از پخت، مرغ شکم پر را از فر خارج می کنیم و در نهایت مرغ شکم پر ما آماده است. درون سینی با محتویات سبزیجات و در کنار پلو زعفرانی سرو نمایید. نوش جان