طرز تهیه کباب قلقلی با گوشت خوشمزه با نکات کامل
طرز تهیه کباب قلقلی
کباب قلقلی یکی از کباب های بسیار خوشمزه و محبوب در بین ایرانی ها است که می توانید به سادگی در خانه برای تنوع غذایی تهیه کنید. پروتئین گوشت نسبت به پروتئین گیاهی ارجحیت دارد. زیرا پروتئین موجود در گوشت دارای مقادیر زیادی از اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن می باشد. کباب قلقلی با سیخ چوبی یا فلزی به همراه سبزیچات دلخواه تهیه می شود و می توانید آن را در فر یا به روی گاز داخل تابه آماده کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کباب قلقلی با گوشت در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب جوش | ۱/۲ پیمانه |
سبزیهای معطر خشک | ۱ قاشق غذاخوری به دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه، پودر سیر، پودر پاپریکا | به مقدار لازم |
طرز تهیه کباب قلقلی
مرحله اول
برای تهیه کباب قلقلی خوشمزه ابتدای کار پیازها را رنده ریز می کنیم و از صافی رد کرده تا آب اضافی شان خارج شود. حالا پیاز را به همراه گوشت چرخ کرده درون یک کاسه مناسب می ریزیم. اگر مواد خیلی مسنجم نبود می توانیم ۱ تا ۲ ق غذا خوری آرد نخودچی به گوشت اضافه کنیم.
مرحله دوم
اکنون مقداری از ادویه های مورد نظر را همراه سبزی خشک معطر(نعنا، ترخون، ریحان و مرزه) و کمی نمک به کاسه حاوی گوشت و پیاز می افزاییم و به مدت ۵ دقیقه با دست خوب ورز می دهیم تا مواد باهم مخلوط شوند.
مرحله سوم
بعد از اینکه مواد با هم ترکیب شدند روی کاسه را سلفون می کشیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت می دهیم. در این زمان سیخ های چوبی را برای جلوگیری از سوختن در حین پخت کباب، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب قرار می دهیم.
نکته:
برای پخت کباب قلقلی تابه ای می توانید از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله یا ترکیب این دو را استفاده کنید.
مرحله چهارم
در ادامه فلفل دلمه ای را می شوییم و بعد به شکل مربعی برش می دهیم. حالا سیب زمینی هایی که از قبل شستیم پوست می گیریم و به صورت اسلایس شده و به قطر ۲ سانت برش می زنیم. گوجه را نیز خرد می کنیم و به دلخواه می توانیم از گوجه گیلاسی نیز استفاده کنیم.
مرحله پنجم
پس از اتمام استراحت مایه گوشت چرخ کرده، کاسه را از یخچال خارج می کنیم، سپس از مایه گوشت به اندازه یک گردو کوچک برداشته و در دست گرد می کنیم. حالا به همین ترتیب گوشت ها را قلقلی می کنیم تا مایه گوشت تمام شود.
مرحله ششم
حالا سیخ های چوبی را از آب بیرون می گذاریم و با پارچه ای خشک می کنیم، بعد گوشت ها را یکی در میون به ترتیب با سبزیجات خرد شده پر می کنیم تا محتویات کباب قلقلی ها به اتمام برسد. حالا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
مرحله هفتم
در ادامه می خواهیم سس مخصوص به این نوع کباب را آماده کنیم. برای این کار درون یک کاسه ۱ قاشق رب گوجه را همراه و آب جوش وکمی روغن، و مقداری نمک و فلفل سیاه و پودر سیر را به کاسه می افزاییم و با کمک چنگال هم می زنیم تا رب رقیق شود.
مرحله هشتم
سیخ های جوبی را داخل دیس چرب شده قرار می دهیم، و سسی را که آماده کردیم روی سیخ ها می ریزیم برای ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ قرار در طبقه وسط قرار می دهیم تا گوشت و سبزیجات پخته شود. در آخر بعد از پخت، کباب قلقی را از فر بیرون می گذاریم و در صورت دلخواه با نان یا برنج سرو می کنیم. نوش جان
نکته:
برای پخت در تابه نیز سیخ ها را داخل تابه چیده و سس را روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا گوشت و سبزیجات با حرارت کم پخته شود.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- miss.bake.cake