طرز تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ خوشمزه و نکات کامل
طرز تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ
پلو مخلوط با قلقلی مرغ یکی از انواع پلوهای مخلوط می باشد. این پلو یک ایده ناب و خوشمزه برای شما است. در تهیه پلوهای مخلوط میتوانید از هر سبزیجات یا صیفیجاتی که علاقه دارید استفاده کنید. این غذا بهترین گزینه برای شام یا ناهار در به صورت دلخواه سرو کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه یا ران مرغ | ۵۰۰ گرم |
بادمجان | ۲ عدد |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
جعفری خرد شده | ۱۵۰ گرم |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذا خوری |
زعفران | به مقدار لازم |
زرشک | ۲ قاشق غذا خوری |
خلال پسته | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و پودر سیر | به مقدار لازم |
طرز تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ
مرحله اول
برای تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ ابتدا سینه یا ران مرغ را بعد از این که پوست و استخوان را از گوشت مرغ جدا کردیم، تمیز می شوییم و درون آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن خارج شود. سپس پیازی را بعد از پوستگیری، می شوییم و کنار می گذاریم.
نکته:
می توانید به دلخواه از سینه و ران مرغ به صورت مخلوط استفاده کنید.
مرحله دوم
در ادامه با چرخ گوشت یا غذاساز مرغ ها را همراه پیاز چرخ می کنیم تا مایه خمیری به دست آوریم. سپس مرغ میکس شده را درون کاسه ای با مقداری نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و آرد سوخاری با دست خوب ورز می دهیم تا مواد کاملا منسجم و یکدست شوند.
مرحله سوم
اکنون روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال استراحت می دهیم تا مواد طعم دار شوند. در این فاصله بادمجان ها را بعد از شستن، پوست می گیریم و به صورت مکعبی خرد می کنیم .
مرحله چهارم
سپس بادمجان ها را درون کاسه حاوی آب و نمک قرار می دهیم و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا تلخی احتمالی آنها از بین برود. در این فاصله قابلمه ای را تا نیمه پر از آب کرده و مقداری نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد.
مرحله پنجم
حالا برگ های جعفری را می شوییم و داخل آبکشی می ریزیم تا آب آنها خارج شوند. بعد از زمان تعیین شده مایه گوشت مرغ را از یخچال بیرون می گذاریم و به اندازه یک گردو کف دست قرار می دهیم و با کف دو دست آنها را به شکل گلوله ای در می آوریم و تا آخر همین کار را ادامه می دهیم تا به پایان برسد.
نکته:
مقدار جعفری بهدلخواه است ولی عطر فوقالعادهای به پلو میدهد.
مرحله ششم
در این مرحله تابه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن درون آن می ریزیم و به آرامی یکی یکی قلقلی های مرغ را به روغن می افزاییم و با قاشق به شکل یکدست درون روغن می چرخانیم تا تمام قسمت های آن سرخ شوند.
مرحله هفتم
زمانی که مرغ ها را به خوبی تفت دادیم، با کمی زعفران روی قلقلی ها را آغشته می کنیم تا عطر و طعم دلپذیری به آنها بدهد. سپس جعفری ها را ساطوری خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. لازم است به مدت ۵ دقیقه اجازه دهیم تا عطر جعفری آزاد شود.
مرحله هشتم
آنگاه برنج را درون کاسه ای ۳ مرتبه تمیز می شوییم تا آب برنج شفاف شود. حالا به قابلمه حاوی آب جوش می افزاییم و به مدت ۱۰ تا ۱۲ بسته به نوع برنج زمان می دهیم تا پخت اولیه انجام شود. در این فاصله تا پخت برنج به سراغ بادمجان ها می رویم.
نکته:
بهتر است بدانید می توانید به دلخواه از مخلوط برنج ایرانی و دودی برای خوش عطر شدن پلو استفاده کنید.
مرحله نهم
در این قسمت بادمجان ها را درون آبکشی می ریزیم و با پشت قاشق فشار می دهیم تا آب از میان بافت بادمجان خارج شود. سپس قلقلی های سرخ شده را از تابه خارج می کنیم و در همان تابه بادمجان ها را با اندکی روغن تفت می دهیم.
مرحله دهم
زمانی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و برنج را درون آبکش ریخته و آبکشی می کنیم. در این فاصله تا آماده کردن قابلمه حاوی برنج و محتویات آن، لازم است به مدت ۱۰ دقیقه زرشک و خلال پسته را در آب سرد بخیسانیم.
مرحله یازدهم
در گام بعدی قابلمه ای را که برای پخت پلو در نظر داریم با کمی روغن روی حرارت می گذاریم و ته دیگ دلخواهمان را کف قابلمه فیکس می کنیم. سپس با کف گیر یک لایه برنج روی ته دیگ می پاشیم. بعد مقداری گوشت قلقلی و کمی بادمجان سرخ شده روی برنج می ریزیم.
مرحله دوازدهم
اکنون مراحل ریختن برنج را به همراه قلقلی های مرغ و بادمجان به ترتیت لایه لایه ادامه می دهیم تا مواد به پایان برسد. بعد از آن زعفران دم کرده را روی برنج پخش می کنیم. حالا قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم و حرارت را ملایم تنظیم می کنیم.
مرحله سیزدهم
حالا در دمی را به درب قابلمه می پوشانیم و روی آن می گذاریم تا پلو مخلوط ما بخار کند و به مدت ۴۰ دقیقه زمان میدهیم تا پلو دم بکشد. در این میان آب زرشک و خلال پسته را خالی می کنیم و درون آبکش کوچکی می ریزیم تا آب اضافه آن خارج شود.
مرحله چهاردهم
پس از اینکه آب زرشک ها گرفته شد یک قاشق روغن درون تابه ای کوچک می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و زرشک ها را به تابه می افزاییم و به مدت ۳۰ ثانیه به طور مداوم تفت می دهیم تا سرخ و براق شوند، حالا تابه را کنار می گذاریم.
مرحله پانزدهم
زمانی که پلو مخلوط مان دم کشید، شعله را خاموش می کنیم و با کمک کفگیر پلو را به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. در نهایت درون دیس مورد نظرمان پلو را می کشیم و با زرشک و خلال پسته تزئین می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- faeze_lifestyle