طرز تهیه کباب کوبیده خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه کباب کوبیده
کباب کوبیده یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که کمتر کسی را می توانیم بیابیم که عاشق این کباب خوشمزه نباشد. این غذای خوشمزه نکات و ریزهکاریهایی دارد که اگر آنها را بدانید به راحتی می توانید یک کباب عالی و رستورانی درست کنید. با این ترکیب می توانید کباب کوبیده ای یکدست و با چربی متعادل تهیه کنید. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کباب کوبیده تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کباب کوبیده در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
راسته گوساله | ۵۰۰ گرم |
گلوگاه | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۵۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
سماق | به مقدار لازم |
طرز تهیه کباب کوبیده
مرحله اول
برای تهیه کباب کوبیده سیخی ابتدا گوشت را می شوییم و درون آبکشی قرار می دهیم تا خونابه آنها خارج شود. سپس روی تخته آشپزخانه با چاقویی تیز به قطعات متوسط خرد می کنیم و با چرخ گوشت آنها را چرخ می کنیم. برای اینکه گوشت کاملا منسجم شود لازم است دو دفعه گوشت چرخ شود.
مرحله دوم
اکنون پیاز را بعد از پوستگیری،تمیز می شوییم و با رنده ریز، رنده می کنیم. در صورت تمایل می توان با غذا ساز به شکل پوره در آوریم. حالا پیاز ها را از صافی رد می کنیم تا آب آنها کاملا گرفته شود. بعد از آن آب پیاز ها را درون کاسه ای کنار می گذاریم .
نکته:
گرفتن آب پیاز سبب میشود تا کباب کوبیده روی سیخ وا نرود و توی آتش نریزد.
مرحله سوم
در این مرحله می بایست درون کاسه حاوی گوشت مقداری نمک و فلفل سیاه و ۱ قاشق زعفران دم کرده به همراه تفاله پیازها به مایه گوشت بی افزاییم و با دست به مدت ۱۵ دقیقه ورز می دهیم تا مواد کاملا باهم ترکیب و منسجم تر شوند و مایه حالت چسبناک به خود بگیرد.
مرحله چهارم
در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و در یخچال به مدت حداقل ۲ ساعت قرار می دهیم تا به اصطلاح عامیانه گوشت بیات شود و از سیخ جدا نشود. پس از گذشت ۲ ساعت مایه کباب کوبیده را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله پنجم
وقتی مایه کوبیده را در دمای محیط قرار دادیم به مدت ۱۰ دقیقه دوباره گوشت را ورز می دهیم. سپس آب پیاز ها را کنار دستمان می گذاریم و سیخ ها را آماده می کنیم.بعد کاسه ای را تا نیمه آب می ریزیم و از آن هنگام برداشتن گوشت استفاده می کنیم که دستمان به مایه کباب نچسبد.
مرحله ششم
ابتدا دستمان را با آب پیاز خیس می کنیم، سپس به مقدار ۱۱۰ تا ۱۲۰ گرم از مایه کوبیده بر می داریم و آنرا مانند یک کوفته در دستمان شکل می دهیم. بعد از بالای سیخ شروع به پخش کردن گوشت تا انتها سیخ می شویم .
نکته:
در صورتی که کمتر از وزن استاندارد هم از مایه کوبیده روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب شما خیلی سریع بسوزد و در صورتی که نسوزد مطمئنا کباب شما خشک خواهد شد.
مرحله هفتم
زمانی که مایه کباب به طور یکنواخت به سیخ چسبیده بود با دو انگشت برآمدگی های یک اندازه رو گوشت ایجاد می کنیم این کار باعث می شود کباب مغز پخت شود. به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مایه به پایان برسد.
مرحله هشم
در این فاصله تا آماده کردن ذغال ها، کباب ها را درون یخچال می گذاریم تا در اثر گرما، مایه هنگام پخت از سیخ نریزد. منقل ذغال را آماده کنید به طوری که ذغال ها کاملا قرمز و یکدست روشن شوند. اکنون سیخ ها را روی منقل قرار می دهیم.
مرحله نهم
در ابتدا با سرعت باد می زنیم تا گوشت خودش را بگیرد سپس سیخ ها را به صورت متداوم می چرخانیم تا گوشت به صورت یکنواخت کباب شود. فقط بعد از اینکه کمی گوشت ها جمع شدن احتیاجی به باد زیاد نداریم. اجازه می دهیم تا به آرامی پخته شوند.
نکته:
اگر ذغال ها خام یا نیمه خام باشند علاوه بر اینکه کباب کوبیده پس از پخت بوی نامطبوع دود را می گیرد ، مصرف این نوع کباب کوبیده به دلیل وجود دی اکسید کربن باقیمانده روی کباب ها برای سلامتی هم بسیار مضر است.
مرحله دهم
در نهایت گوجه فرنگی ها را می شوییم از وسط به دو قسمت برش می دهیم، بعد کمی نمک روی آنها می پاشیم و به سیخ می کشیم، سپس در کنار کباب ها روی حرارت ذغال قرار می دهیم تا به آرامی پخته شوند. کباب های ما آماده شدند. می توانید با پلو و یا نان سنگک همراه ریحان تازه سرو کنید.
نکته:
نکته مهم دیگر اینکه کباب کوبیده را حتما با سماق میل کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- tak.logmeh