طرز تهیه هویج پلو کازرونی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه هویج پلو کازرونی
یکی از انواع پلو های مخلوط می باشد که طعم و مزه بسیار خوبی دارد و شما می توانید آن را به راحتی با سبزیجات و حبوبات تهیه کنید. هویج پلو کازرونی همان طور که از نامش پیداست برای شهر کازرون می باشد و طعم و مزه عالی دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه هویج پلو کازرونی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
هویج | ۳ عدد |
برنج | ۳ پیمانه |
ماش | ۱ پیمانه |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
شوید خشک | به مقدار لازم |
دارچین و پودر لیمو عمانی | به مقدار لازم |
طرز تهیه هویج پلو کازرونی
مرحله اول
برای تهیه هویج پلو کازرونی ابتدا ماش را شب قبل از پخت در کاسه ای با آب ولرم می خیسانیم تا نفخ آن گرفته شود و راحت تر بپزد. در ادامه برنج را می شوییم و تا سطح روی برنج را آب ولرم می گیریم و یک قاشق نمک اضافه می کنیم تا به مدت ۲ ساعت خیس بخورد.
مرحله دوم
اکنون هویج ها را می شوییم و با پوستگیر لایه ای نازک از پوست هویج ها را جدا می کنیم. سپس با قسمت درشت رنده، هویح ها را رنده می کنیم.حالا یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم می گذاریم و مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم.
مرحله سوم
بعد از اینکه روغن به خوبی گرم شد هویج ها را به تابه اضافه کرده و به آرامی تفت می دهیم تا حجم آن کم و سرخ شوند. در این فاصله سیر و پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.
مرحله چهارم
سپس تابه ای را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و کمی روغن به تابه می افزاییم و پعد از داغ شدن پیازها را درون آن می ریزیم و با قاشق تفت می دهیم تا سرخ شوند. هویج های تفت داده شده را به تابه حاوی پیازهای سرخ شده اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله مقداری نمک و ادویه به همراه کمی دارچین و پودر لیمو عمانی به تابه مواد هویج پلو می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا مواد باهم مخلوط و طعم ها مزه دار شوند. حالا تابه را کنار می گذاریم و باقی مواد را آماده می کنیم.
مرحله ششم
در این قسمت ماش را درون قابلمه ای کوچک همراه با نصف پیمانه آب روی حرارت قرار می دهیم و بعد از ۵ دقیقه درون آبکشی می ریزیم تا آب آن خارج شود. سپس قابلمه ای را که برای پخت برنج در نظر داریم تا نیمه آب می ریزیم و روی حرارت بالا می گذاریم.
مرحله هفتم
زمانی که آب به نقطه جوش رسید ۱ قاشق نمک به آب اضافه می کنیم. برنجی که از قبل خیسانده بودیم را بدون اینکه آبی در ظرف باشد به آب جوش می افزاییم و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بسته به نوع برنج زمان می دهیم تا بافت بیرونی برنج نرم و مغز آن کمی سفت باشد.
نکته:
لازم است بدانید برنج را کمی زنده تر از حد لازم آبکش می کنیم.
مرحله هشتم
قبل از اینکه برنج ها را آبکش کنیم ماش را درون قابلمه می ریزیم و همزمان با برنج درون آبکشی خالی می کنیم. سپس مقداری شوید روی آن می پاشیم و قابلمه مورد نظرمان را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و کمی روغن کف آن می ریزیم.
مرحله نهم
آنگاه می توان به دلخواه از نان یا ورقه های سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کرد و کف قابلمه را پوشاند. حالا با کمک کفگیر لایه ای برنج و ماش را که با شوید مخلوط کرده بودیم می ریزیم و لایه بعدی از پیاز داغ و هویجی که طعم دار کرده بودیم و سپس سیر را روی برنج قرار می دهیم.
مرحله دهم
وقتی که برنج را با مواد به ترتیب و لایه لایه روی هم قرار دادیم درب قابلمه را با یک در دمی می پوشانیم و روی قابلمه می گذاریم و شعله پخش کن زیر قابلمه می گذاریم و به مدت ۴۵ دقیقه اجازه می دهیم تا پلو کازرونی ما دم بکشد.
نکته:
در انتها می توانید کمی کره یا روغن محلی روی برنج بریزید.
مرحله یازدهم
پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت برداشته و هویج پلو را مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب شوند، سپس پلو را درون ظرف مورد نظرمان ریخته و به همراه ماست یا سالاد شیرازی سرو می کنیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- mojgancooking