طرز تهیه مجبوس پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه مجبوس پلو
مجبوس پلوی یونانی غذایی بسیار خوش عطر و بو می باشد. همینطور که از اسمش پیداست مطلق به کشور یونان بوده و با توجه به خوشمزه بودن این پلو مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مجبوس پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
مرغ | ۶ تکه |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
کره | ۵۰ گرم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
پودر هل | ۱ قاشق مربا خوری |
پودر زیره | ۱ قاشق چای خوری |
ادویه کاری | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه مجبوس پلو
مرحله اول
برای تهیه مجبوس پلو یونانی ابتدا برنج را می شوییم و بعد از اینکه آب برنج شفاف شد تا سطح روی آن را آب ولرم می ریزیم به همراه ۱ قاشق غذا خوری نمک به مدت ۳ تا ۴ ساعت بسته به نوع برنج اجازه می دهیم تا خیس بخورد.
مرحله دوم
اکنون استخوان و پوست اضافی مرغ را جدا می کنیم و روی تخته آشپزخانه با چاقویی تیز به قطعات متوسط تقسیم می کنیم و بعد از شستن درون آبکش قرار می دهیم تا خونابه مرغ ها خارج شوند. حالا به سراغ گوجه فرنگی می رویم.
مرحله سوم
اکنون گوجه ها را تمیز می شوییم و پوستشان را به نحوی که با گوشت کنده نشود از گوجه ها جدا می کنیم و به صورت نگینی خرد می کنیم و تا جای ممکن هسته های گوجه را خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
در ادامه پیاز را بعد از پوستگیری همراه با فلفل دلمه ای می شوییم و تخمه های فلفل دلمه را خالی می کنیم و هر دو را به شکل نگینی خرد می کنیم. سپس تابه ای مناسب را روی حرارت ملایم می گذاریم و تکه های مرغ را به تابه می افزاییم.
مرحله پنجم
زمانی که مرغ ها را درون تابه ریختیم نصف لیوان آب به مرغها اضافه می کنیم تا مرغ ها پخته و آب درون تابه تا حدی تبخیر شود. سپس مقداری روغن و بعد پیازها را می ریزیم و به صورت یکدست تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند.
مرحله ششم
وقتی که پیازها کمی سرخ شدند و تغییر رنگ دادند، فلفل دلمه ای را به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم و در ادامه بعد از سبک شدن فلفل دلمه ای نوبت به افزودن گوجه ها می باشد.
مرحله هفتم
در این مرحله ادویه های ذکر شده در لیست مواد لازم را (پودر هل، پودر زیره، ادویه کاری، زردچوبه، نمک و فلفل) درون تابه ریخته و با بقیه مواد تفت می دهیم به طوری گوجه فرنگی ها کاملا له شده و آب آن ها نیز تبخیر شود بعد از این کار تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله هشتم
اکنون وقت آماده کردن برنج می باشد. قابلمه ای را تا نیمه آن، آب پر می کنیم و روی حرارت بالا قرار می دهیم و یک قاشق نمک درون قابلمه می ریزیم. آب برنج خیس کرده خالی می کنیم و برنج را به آب در حال جوش می افزاییم.
مرحله نهم
سپس به مدت ۵ تا ۷ دقیقه صبر می کنیم تا برنج کمی بجوشد. دانه ای از برنجها را تست می کنیم اگر لایه بیرونی نرم و مغز آن سفت بود زمان آبکشی کردن برنج شده است. قابلمه حاوی برنج را درون آبکش خالی می کنیم و آب سرد روی آن می ریزیم تا نمک اضافی خارج شود.
مرحله دهم
در گام بعدی همانقابلمه را تمیز می شوییم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و به مقدار لازم روغن درون قابلمه می ریزیم. حالا ته دیگ مورد علاقه را کف قابلمه می اندازیم و با استفاده از کفگیر نیمی از برنج را روی ته دیگ پخش می کنیم.
مرحله یازدهم
آنگاه مایه گوشتی که از قبل آماده کردیم را روی برنج درون قابلمه می ریزیم، حالا باقی برنج را روی مواد قرار می دهیم و با کمک کف گیر برنج را تا حدی در وسط قابلمه جمع می کنیم و زعفران دم کرده را بر روی برنج خود می ریزیم، با استفاده از دسته ی کفگیر چند سوراخ بر روی برنج خود ایجاد کرده و دم کنی را بر روی قابلمه می گذاریم.
مرحله دوازدهم
در نهایت شعله پخش کن را زیر قابلمه قرار می دهیم تا پلو به آرامی پخته شود. بعد از حدود ۱ ساعت مجبوس پلو ما آماده است. حالا کره را در ظرفی روی حرارت ملایم ذوب می کنیم و روی پلو می ریزیم و در آخر با استفاده از کفگیر پلو را زیر و رو می کنیم تا خوب مخلوط شوند. مجبوس پلو را در ظرفی مناسب ریخته و با سالاد شیرازی یا ماست سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- طرح شیک و زیبا مانتو نخی؛ ۱۵ ایده جذاب برای مانتوی تابستونی لاکچری
- انگشتر طلا نگین زمردی؛ ۱۵ عکس خفن از مدلهای لاکچری و شیک زنانه
- بهترین کیف پارچه ای جذاب برای امسال؛ 15 مدل پرطرفدار و شیک
- مانتو بهاری با طرح های جدید؛ ۱۵ نمونهی خوشگل برای خوشتیپ شدن تو بهار
- مانتو طرح دار جدید؛ ۱۵ مدل فوقالعاده برای تیپ روزمره یا مجلسی
- دمپایی تابستونی زنانه؛ ۱۵ مدل راحت و شیک برای روزهای بهاری
- منبع :
- fati.nabatiii