طرز تهیه دمی گوجه فرنگی خوشمزه و مجلسی با نکات

طرز تهیه دمی گوجه فرنگی

دمی گوجه بدون سیب زمینی دمی گوجه دونفره دمی گوجه با پلوپز طرز تهیه دمپختک دمی گوجه با مرغ دمی گوجه با گوشت چرخ کرده طرز تهیه استانبولی دمی گوجه نی نی سایت

دمی گوجه فرنگی یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی می باشد که به آن استامبولی یا دمپختک نیز می گویند. برای مجلسی کردن این غذا می توان از گوشت چرخ کرده یا سینه مرغ خرد شده استفتده کرد. دمی گوجه یکی از سریع ترین راه های تهیه غذا می باشد که شما می توانید با افزودن ادویه های معطر عطر و بو این غذا را بیشتر کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمی گوجه فرنگی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
برنج۲ پیمانه
پیاز۱ عدد
گوجه فرنگی۵ عدد
سیب زمینی۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی۱/۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده( اختیاری)۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی

طرز تهیه دمی گوجه فرنگی

مرحله اول

برای تهیه دمی گوجه ابتدا برنج را پاک می کنیم و می شوییم و به اندازه یک بند انگشت تا سطح روی آن آب ولرم می گیریم و ۱ قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم تا برنج خرد نشود. و به مدت ۲ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورد.

نکته:

بهتر است این پلوی مخلوط را به صورت دمی طبخ کنید که مواد مغذی آن هدر نرود.

مرحله دوم

در ادامه گوجه فرنگی ها را می شوییم و با چاقو به دو قسمت تقسیم می کنیم و با استفاده از مخلوط کن یا میکسر پوره می کنیم. در صورتی که به مخلوط کن دسترسی نداشتیم می توان گوجه فرنگی ها را رنده کرد.

نکته:

همراهان میریتو لازم است بدانید در صورت تمایل می توانید ۱ لیوان از گوجه پوره شده را به برنجی که در حال خیس خوردن است بی افزاییم این کار علاوه بر اینکه باعث می شود رنگ برنج تغییر کند، به خوشمزه تر شدن دمی گوجه فرنگی نیز کمک می کند.

مرحله سوم

اکنون پیاز  را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه به شکل نگینی خرد می کنیم. حالا قابلمه ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن کف آن می ریزیم. بعد از گرم شدن روغن، پیازها را اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در این فاصله تا تفت خوردن و سبک شدن پیازها سیب زمینی ها را می شوییم و پوست آنها را جدا می کنیم. سپس به اندازه حبه قند خرد می کنیم و با آب سرد می شوییم تا نشاسته اضافی سیب زمینی خارج شود.

مرحله پنجم

زمانی که پیازها سبک شدند کمی زردچوبه روی آن می ریزیم و تا آزاد شدن بوی زردچوبه و خوشرنگ شدن تفت دادن را ادامه می دهیم. حالا رب گوجه فرنگی را به قابلمه می افزاییم و تا اندازه ای که بوی خامی رب از بین برود تفت می دهیم.

نکته:

توجه داشته باشید اضافه کردن رب اختیاری می باشد، این کار به خوشرنگ تر شدن غذا کمک می کند.

مرحله ششم

وقتی که رنگ رب باز شد، پوره گوجه را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه به قابلمه حاوی مواد می افزاییم و با استفاده از قاشق خوب هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند. بعد سیب زمینی های خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

آن وقت درب قابلمه را می گذاریم و به مدت زمان ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا مواد دمی گوجه فرنگی پخته شوند. بعد از گذشت وقت تعیین شده، برنج را به همراه آبی که در آن خیسانده ایم به قابلمه حاوی مواد اولیه می افزاییم.

مرحله هشتم

در این مرحله با قاشق مواد را با هم ترکیب می کنیم و در صورت دلخواه زعفران دم کرده را درون دمی گوجه می ریزیم و اجازه می دهیم تا آب برنج تبخیر شود. حالا دور تا دور برنج را با قاشق جمع می کنیم که در زمان پخت خشک نشود.

مرحله نهم

در نهایت درب قابلمه را با در دمی می پوشانیم و روی قابلمه می گذاریم و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان می دهیم تا پخته شود. پس از اینکه دمی گوجه ما آماده شد، با استفاده کفگیر برنج را درون قابلمه مخلوط می کنیم و در آخر در ظرف مورد نظر می کشیم و با سالاد شیرازی سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 3 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.