طرز تهیه بلغور پلو با گوشت قلقلی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه بلغور پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه بلغور پلو با گوشت قلقلی

بلغور پلو یک غذای بسیار مقوی و ارزان است که اصالتی ترکیه ای دارد. بلغور یا به زبان ترکی (یارما) همان گندم کوبیده شده است که دارای خواص و مواد معدنی فراوانی می باشد. این غذای بسیار خوشمزه در اکثر رستوران های ترکیه ای وجود دارد و به تنهایی، با گوشت، مرغ، پنیر فتا یا ماست سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بلغور پلو با گوشت قلقلی با گوشت در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
بلغور گندم۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
لپه۱ پیمانه
پیاز۱ عدد
کره۱ قاشق غذا خوری
عصاره گوشت۱ عدد
سیب زمینی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه بلغور پلو با گوشت قلقلی

مرحله اول

برای تهیه بلغور پلو با گوشت ابتدا باید بلغور و لپه را به صورت جداگانه در آب بخیسانیم. برای این کار بلغور را با دقت پاک می کنیم که سنگ ریزه در آن باقی نماند. سپس با آب ولرم می شوییم و به مدت  ۲ تا ۳ ساعت قبل از شروع آشپزی اجازه می دهیم تا بافت بلغور نرم شود.

مرحله دوم

در ادامه لپه را تمیز کرده و درون کاسه ای با آب ولرم خیس می کنیم. زمان خیساندن لپه بسته به نوع آن می باشد. حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت زمان می دهیم و بعد از آن لپه را درون قابلمه ای مناسب می ریزیم و یک لیوان آب روی آن اضافه می کنیم.

مرحله سوم

اکنون قابلمه را روی حرارت بالا می گذاریم تا لپه یک جوش بزند. وقتی کف روی لپه را پوشاند، لپه ها را آبکشی می کنیم. این کار نفخ و بوی خامی لپه را از بین می برد. حالا همان قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و مقداری کره به همراه لپه ها درون آن می افزاییم .

مرحله چهارم

آنوقت با استفاده از قاشق لپه ها را در کره تفت می دهیم و بعد از آن ۲ لیوان آب و عصاره گوشت را به قابلمه اضافه می کنیم. سپس پیازی را بعد از پوستگیری می شوییم و با استفاده از رنده، ریز رنده می زنیم و از صافی رد می کنیم تا آب پیاز خارج شود.

مرحله پنجم

در این مرحله گوشت چرخ کرده درون کاسه ای می ریزیم و پیاز های رنده شده را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز می دهیم تا تمامی مواد با هم مخلوط و یکدست شوند. بعد از اینکه مایه گوشتی چسبناک و منسجم شد، به صورت قلقلی درست می کنیم.

مرحله ششم

برای قلقلی کردن گوشت ها ابتدا به اندازه پوست گردو از مایه گوشتی را کف دست می گذاریم و با دست دیگرمان، گلوله ای شکل می کنیم. تا پایان مایه گوشت این کار را ادامه می دهیم. حالا تابه ای را روی حرارت می گذاریم و کمی کره در آن ذوب می کنیم.

مرحله هفتم

وقتی کره ذوب شد گوشت های قلقلی شده را درون تابه می چینیم و به طور مدام زیر و رو می کنیم و تفت می دهیم تا تمامی قسمت ها به یک اندازه سرخ شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تا زمانی که بوی خامی رب از بین برود و رب خوشرنگ شود تفت می دهیم.

مرحله هشتم

گام بعدی تابه گوشت قلقلی را به قابلمه حاوی لپه می افزاییم. در صورت دلخواه کمی زعفران و نمک به قابلمه می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا به آرامی پخته شود. سپس قابلمه ای را که برای پخت بلغور گندم در نظر دارید تا نیمه آب و نصف قاشق نمک پر می کنیم.

مرحله نهم

در ادامه قابلمه را روی حرارت بالا می گذاریم تا آب به نقطه جوش برسد. بعد بلغور را به آب در حال جوش اضافه می کنیم و حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه زمان می دهیم تا بلغور پخته شود. مدت زمان پخت بلغور بسته به نوع آن می باشد.

مرحله دهم

آن زمان که وقت تعیین شده برای پخت بلغور به پایان رسید، با استفاده از قاشق چند دانه از بلغورها را تست کنید و بعد از مطمئن شدن آنها را آبکشی می کنیم. سپس سیب زمینی را پوست می گیریم و تمیز می شوییم و به شکل ورقه ای برش می دهیم.

مرحله یازدهم

قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و کمی روغن کف آن می ریزیم و سیب زمینی های حلقه ای را کف قابلمه می چینیم تا تمامی فسمت ها را بپوشاند. با استفاده از کفگیر لایه ای از بلغورها را روی سیب زمینی قرار می دهیم.

مرحله دوازدهم

در نهایت از مایه گوشت و لپه روی بلغورها می ریزیم و لایه بعدی بلغور اضافه می کنیم این کار را به صورت لایه ای ادامه می دهیم تا باقی مواد تمام شود. در آخر درب قابلمه را دم کنی می پوشانیم و روی قابلمه قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم دم بکشد.

مرحله سیزدهم

اکنون بلغور پلو ما آماده است. با استفاده از کفگیر مواد داخل قابلمه را مخلوط می کنیم و درون ظرف دلخواه خود می ریزیم. این غذای مقوی با ترشی طعم بسیار عالی دارد. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 4 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.