طرز تهیه سماق پلو با گوشت قلقلی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه سماق پلو

طرز تهیه سماق پلو

سماق پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی می باشد که اصالت اردبیلی دارد و به دلیل خواص بسیاری که سماق دارد، محبوب واقع شده است.این برنج نوعی پلو مخلوط محسوب می شود که می توان با گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده هم تهیه و سرو نمود. سماق یکی از ادویه های خوش مزه ای است که خواص زیادی دارد. در هضم غذا و تقویت معده کمک زیادی می کند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سماق پلو با گوشت قلقلی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۲ پیمانه
سماق۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
زعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه سماق پلو

مرحله اول

برای تهیه سماق پلو با گوشت قلقلی ابتدا برنج را پاک می کنیم و می شوییم. سپس در آب ولرم و ۱ قاشق نمک به مدت ۲ ساعت زمان می دهیم تا خیس بخورد. در این فاصله مواد گوشت را آماده می کنیم.

مرحله دوم

اکنون پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و با رنده ریز، رنده می کنیم و در صافی می ریزیم تا آب پیاز خارج شود. حالا گوشت چرخ کرده را درون کاسه ای گود می ریزیم و پیاز رنده شده را به همراه نمک و فلفل به گوشت می افزاییم.

مرحله سوم

پس از آنکه گوشت ها را به خوبی ورز دادیم و بافت گوشت چسبنده و منسجم شد، روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال می گذاریم تا استراحت کند. سپس قابلمه ای را تا نیمه آب پر می کنیم و نصف قاشق نمک به آن می افزاییم.

مرحله چهارم

آنگاه قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا به نقطه جوش برسد.بعد از آن که مایه گوشتی را از یخچال خارج کردیم، به اندازه فندق از گوشت را برمی داریم و با کف دو دست گلوله ای درست می کنیم. تا باقی مواد به پایان برسد.

مرحله پنجم

در این مرحله تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن در آن می ریزیم و بعد از داغ شدن، گوشت های قلقلی را در تابه می چینیم و به طور یکنواخت تفت می دهیم. حالا یک قاشق زعفران دم کرده روی گوشت ها پخش می کنیم.

مرحله ششم

وقتی که تمامی قسمتها به یک شکل سرخ شدند تابه را کنار می گذاریم. وقتی قابلمه حاوی آب به جوش آمد، برنج های خیس کرده را بدون آب، در قابلمه می ریزیم تا به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بسته به نوع آن در آب بجوشد.

مرحله هفتم

گام بعدی دانه ای برنج را با دست تست می کنیم، اگر لایه بیرونی برنج نرم و مغز آن سفت بود زمان آبکشی برنج شده است. برنج را از روی حرارت برمی داریم و درون آبکشی می ریزیم و کمی آب ولرم روی آن می گیریم تا نمک اضافه خارج شود.

مرحله هشتم

داخل قابلمه ای مناسب کمی روغن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و ته دیگ مورد دلخواه را کف قابلمه پهن می کنیم. با استفاده از کفگیر یک لایه برنج روی ته دیگ می ریزیم و مقداری سماق روی برنج می پاشیم.

مرحله نهم

در نهایت نیمی از گوشت های قلقلی شده را روی برنج و سماق می ریزیم و لایه بعدی برنج اضافه می کنیم و در آخر سماق و گوشت قلقلی تا پایان مواد به قابلمه اضافه می کنیم. درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و شعله پخش کن زیر آن می گذاریم.

مرحله دهم

سماق پلو خوشمزه را به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت با شعله ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا زمان تعیین شده دم بکشد. حالا در ظرف زیبایی می کشیم و با برنج زعفرانی تزئین و کنار سبزی خوردن سرو و نوش جان کنید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 5 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.