طرز تهیه ته چین کشمش و لپه خوشمزه با نکات کامل
طرز تهیه ته چین کشمش و لپه
ته چین کشمش و لپه غذایی خوشمزه مخصوص استان سمنان است. همان طور که از اسم این غذا پیداست این غذا بر پایه کشمش، برنج و لپه است. البته در این غذا سینه مرغ هم وجود دارد که دلپذیر کردن این غذا را دو چندان کرده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ته چین کشمش و لپه در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
کشمش پلویی | ۱/۲ پیمانه |
لپه | ۱/۲ پیمانه |
سینه مرغ | ۸۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ الی ۳ عدد |
ماست چکیده ترش | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل، زعفران دم کرده | به میزان لازم |
طرز تهیه ته چین کشمش و لپه
مرحله اول
برای تهیه ته چین کشمش و لپه ابتدا باید از شب قبل لپه را در آب ولرم بخیسانیم و در این زمان چند بار آب ظرف را خالی می کنیم تا هم نفخ لپه را بگیریم هم به راحتی پخته شود. در ادامه برنج را پاک می کنیم و می شوییم.
مرحله دوم
زمانی که آب برنج شفاف شد، تا سطح روی آن آب ولرم می ریزیم و برای جلوگیری از خرد نشدن برنج هنگام خیس خوردن ۱ قاشق نمک به آب برنج اضافه می کنیم و بسته به نوع آن اجازه می دهیم به مدت ۳ ساعت خیس بخورد.
مرحله سوم
اکنون سینه مرغ را بعد از اینکه پوستش را جدا کردیم، می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا خونابه آن خارج شود. پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه به شکل خلالی خرد می کنیم و قابلمه مناسب را روی حرارت می گذاریم.
مرحله چهارم
سپس کمی روغن به قابلمه می ریزیم و پیازهای خلالی شده را اضافه می کنیم. حالا با استفاده از قاشق تفت می دهیم تا پیاز ها سبک شوند. سینه مرغ را به قابلمه حاوی پیاز می افزاییم و مرغ را زیر و رو می کنیم تا با پیاز تفت بخورند.
مرحله پنجم
آنوقت کمی زعفران و نمک و فلفل به مرغ آغشته می کنیم تا باهم مخلوط و مزه دار شوند. کمی بعد از تفت خوردن ۱ لیوان آب به روی مرغ می ریزیم و درب آن را می گذاریم تا مرغ به خوبی پخته شود.
مرحله ششم
در این فاصله لپه خیس خورده را درون قابلمه ای می ریزیم و تاسطح روی آن آب جوش می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا کاملا مغز پخت شوند. در این زمان کشمش را پاک می کنیم و تمیز می شوییم و درون آبکشی ریخته تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله هفتم
در ادامه تابه کوچکی را روی حرارت قرار می دهیم و کشمش ها را با کمی روغن در آن تفت می دهیم تا نرم و براق شوند. تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن مایه ته چین می شویم.
مرحله هشتم
گام بعدی تخم مرغ ها را در کاسه ای جداگانه می شکنیم، وقتی از سالم بودن آنها مطمئن شدیم با استفاده از چنگال خوب هم می زنیم تا یکنواخت شوند. سپس ماست چکیده را به همراه زعفران دم کرده و کمی روغن به کاسه می افزاییم.
نکته:
دقت کنید ماست ته چین باید ترش باشد تا مخمرهای موجود در اون باعث بشود که برنج پوک تر و خوشمزه تر شود.
مرحله نهم
آن زمان مایه ته چین را خوب باهم مخلوط می کنیم تا مایه یکدستی به وجود آید. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بعد از گذشت پخت لپه، آن را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. مرغ ها را بعد از پخت با کمک چنگال ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دهم
قابلمه را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرات زیاد می گذاریم تا به نقطه جوش برسد. ۱ قاشق نمک به آب در حال جوش اضافه می کنیم و برنج های خیس خورده را بدون آب اضافی به قابلمه حاوی آب جوش می افزاییم.
مرحله یازدهم
بعد از حدود ۵ تا ۷ دقیقه جوشیدن برنجها، دانه ای از برنج را زیر دندان می گذاریم از بافت بیرونی کمی نرم و مغز برنج سفت بود زمان آن رسیده که برنج را آبکش کنیم. حالا برنج آبکشی شده را درون کاسه حاوی مایه ته چین می ریزیم.
نکته:
حتما دقت کنید که در مرحله اول برنج باید زنده برداشته شود تا در مرحله پخت ته چین له نشود.
مرحله دوازدهم
این کار را به آرامی انجام می دهیم تا مایه با برنج کاملا مخلوط و یکدست شوند. قابلمه نچسب مورد نظرمان را با روغن چرب می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم و لایه ای از مایه برنج را کف آن پخش می کنیم و با پشت قاشق فشرده و صاف می کنیم.
مرحله سیزدهم
در نهایت لایه ای از مرغ های ریش ریش شده را روی برنج پخش می کنیم تا تمام قسمتها را بپوشاند، حالا یک لایه لپه روی مرغ ها می افزاییم و لایه بعدی را کشمش سرخ شده به طور یکنواخت روی لپه قرار می دهیم.
نکته:
بهتر است کشمش ها را به دیواره قابلمه نچسبانید چون کشمش ها می سوزند.
مرحله چهاردهم
در قسمت پایانی برنج را روی مواد میانی ته چین می ریزیم و باز هم با استفاده از پشت قاشق فشرده و یکنواخت می کنیم تا سطحی صاف به وجود آید. درب قابلمه را گذاشته و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم اجازه می دهیم تا دم بکشد. ته چین کشمش و لپه ما آماده است در ظرف مورد نظر برمی گردانیم و سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- مانتو مد روز شیک؛ ۱۵ مدل خاص و خوشگل برای خانمای خوشسلیقه ایرانی
- آباژور استند دار مدرن؛ ۱۵ مدل شیک و جدید که فضای خونهتو عوض میکنه
- ۱۵ ایده متفاوت برای نون پنیر سبزی سفره عقد؛ جشنتان را خاصتر کنید
- گوشواره گل چینی سرمه ای؛ ۱۵ مدل خاص برای استایلهای دخترونه و هنری
- گلدان فانتزی رومیزی؛ ۱۵ مدل خاص و بانمک برای تغییر حال و هوای خونه
- بلوز شلوار گلدار زنانه؛ ۱۵ عکس از استایلهای دوستداشتنی و سادهی روزمره
- منبع :
- elahe__rasekh