طرز تهیه سوتی پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه سوتی پلو
سوتی پلو یکی از غذاهای اصیل و معروف در استان اردبیل می باشد که به زبان آذری شیر همان سوت می شود. سوتی پلو که به آن شیرین برنج هم می گویند به دلیل داشتن شیر برای کودکان بسیار مقوی می باشد. آذری ها این پلو را با ماهی دودی در شب عید بسیار مرسوم می دانند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سوتی پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۵ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
شیر | ۵ پیمانه |
گلاب | به میزان لازم |
هل | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه سوتی پلو
مرحله اول
برای تهیه سوتی پلوی خوشمزه ابتدا باید برنج را پاک کنیم و بشوییم تا آب برنج شفاف شود. تا سطح روی برنج را آب ولرم همراه با ۱ قاشق نمک می ریزیم و به مدت ۲ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورد و حجم برنج بیشتر شود.
مرحله دوم
بعد از زمان تعیین شده برنج را درون آبکشی می ریزیم و کمی آب ولرو روی آن می گیریم تا نمک برنج کاملا خارج شود. برنج را در قابلمه ای نچسب می افزاییم و شیر را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
نکته:
توجه داشته باشید که سوتی پلو همان برنج کته است که با شیر پخته می شود. بنابراین میزان شیر باید نه کم باشد نه زیاد. معمولا به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه شیر در نظر گرفته می شود. این مقدار باید طوری باشد که شیر حدود یک بند انگشت (یا کمی بیشتر) بالاتر از برنج باشد.
مرحله سوم
زمانی که برنج با شیر در حال جوشیدن بود زعفران و مقداری نمک به قابلمه می ریزیم و نیازی به گذاشتن درب قابلمه نمی باشد، چون باعث سر رفتن شیر می شود. در ادامه کمی گلاب، عرق هل و دارچین به قابلمه اضافه می کنیم.
نکته:
لازم است بدانید به جای زعفران می توانید از زردچوبه نیز استفاده کنید. این موضوع کاملا به سلیقه و ذائقه افراد بر می گردد. در حقیقت افزودن زعفران یا زردچوبه برای این است که رنگ پلو زرد شود.
مرحله چهارم
آنوقت که شیر کاملا تبخیر نشده بود کمی کره روی برنج می گذاریم و با استفاده از قاشق مخلوط می کنیم تا عطر سوتی پلو را دو چندان کند. در ادامه بعد از تبخیر شدن کامل درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم وروی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار می دهیم.
نکته:
می توان برای طعم و مزه بهتر غذا از روغن محلی یا کرمانشاهی استفاده کنید.
مرحله پنجم
به مدت زمان ۲۰ دقیقه اجازه می دهیم سوتی پلو دم بکشد. در زمان دم کشیدن این پلو مواظب باشید که بیشتر از این زمان طول نکشد چون ته دیگ خیلی زود تیره می شود و امکان دارد بسوزد.
نکته:
همراهان میریتو می توانید سوتی پلو را به همراه گوشت قلقلی و یا مرغ نیز تهیه کنید.
مرحله ششم
در ادامه بعد از وقت تعیین شده قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و ظرفی مناسب را روی قابلمه قرار می دهیم و با کمک دو دست قابلمه را برمی گردانیم تا سوتی پلو به صورت قالبی به ظرف برگردد.در اینجا یک سوتی پلو قالبی خوش عطر و خوش رنگ با یک ته دیگ خوشمزه داریم. نوش جان
نکته:
دقت داشته باشید اگر می خواهید سوتی پلو را با ماهی دودی تهیه کنید باید گلاب را حذف کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- ۱۵ طرح دیزاین لاکچری دارک خونه؛ زیبایی بینظیر در دکوراسیون تیره و خاص
- ایدههای خلاقانه با گیره موی مرواریددار؛ ۱۵ طرح بینظیر و فانتزی
- ۱۵ مدل لباس هندی سفید لاکچری؛ ایدههایی برای داشتن استایل شیک و خاص
- ۱۵ مدل گوشواره رزینی دست ساز و خاص؛ ترکیبی از هنر و زیبایی
- ۱۵ عکس هودی شلوار فانتزی پاییزه دخترانه؛ جدیدترین و زیباترین استایلها برای پاییز
- ماگ شیشهای شیک و کاربردی؛ 15 مدل ساده و جذاب برای هر سلیقه
- منبع :
- ashpazi.irani10