طرز تهیه زیره پلو با سس گوشت خوشمزه با نکات کامل

طرز تهیه زیره پلو با سس گوشت

طرز تهیه زیره پلو با سس گوشت

زیره پلو یکی از غذاهای سنتی کرمانی است که آن را، هم به صورت گیاهی و هم با گوشت قرمز و گوشت مرغ تهیه می‌کنند. زیره از عطر و خواص بی نظیری برخوردار است و همچنین به دلیل داشتن طبع گرم برای گرفتن سردی بدن کاملا مفید می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه زیره پلو با سس گوشت در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۳ پیمانه
زیره۳ قاشق
گوشت گوسفند۳۰۰ گرم
پیاز۲ عدد
زعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق غذاخوری
روغنبه میزان لازم
نمک و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه زیره پلو با سس گوشت

مرحله اول

برای تهیه زیره پلو با سس گوشت، ابتدا برنج را پاک می کنیم و با آب سرد می شوییم و با ۱ قاشق نمک تا سطح روی آن را آب می ریزیم و بسته به تازه بودن برنج و نوع آن به مدت ۲ تا ۳ ساعت اجازه می دهیم خیس بخورد.

مرحله دوم

در این فاصله سس گوشت را آماده می کنیم. ۳۰۰ گرم گوشت را با چاقویی تیز روی تخته آشپزخانه به قطعات کوچک ( یعنی به اندازه قیمه ای ) خرد می کنیم و می شوییم. حالا درون آبکشی قرار می دهیم تا خونابه اضافی آن خارج شود.

مرحله سوم

اکنون ۲ عدد پیاز پوست می گیریم و تمیز می شوییم و با رنده ریز، رنده می کنیم. حالا قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن در آن می ریزیم و پیازهای رنده شده را به قابلمه اضافه می کنیم و با استفاده از قاشق تفت می دهیم.

مرحله چهارم

آن وقت که پیاز کمی کاراملی شد نمک و زردچوبه را روی پیاز می افزاییم و بعد از آن گوشت های خرد شده را به قابلمه می ریزیم و با بقیه مواد تفت می دهیم تا خوب و یکدست مخلوط و سرخ شوند. حالا ۳ لیوان آب درون قابلمه می ریزیم.

مرحله پنجم

زمانی که آب گوشت به جوش آمد ۱ قاشق شکر را به همراه ۳ قاشق زعفران دم کرده به قابلمه حاوی گوشت می افزاییم و درب آن را می گذاریم تا به آرامی پخته و جا بیفتد. این سس نیاز به داشتن آب زیاد ندارد. پس حواسمان باشد که گوشت نرم شود و آب غلیظی به دست آید.

نکته:

اگر علاقه به ترش مزه بودن این سس گوشت دارید می توانید مقداری رب انار در آخر پس از آن که گوشت ها پخته شدند به سس گوشت اضافه کنید. در هر صورت اشنی سس بر عهده خودتان است.

مرحله ششم

در ادامه قابلمه ای را تا نیمه آن آب و ۱ قاشق نمک، پر می کنیم و روی حرارت بالا قرار می دهیم تا به جوش برسد. برنج را درون آبکش می ریزیم تا آب نمک اضافی آن خارج شود. سپس به آب در حال جوش می افزاییم و با استفاده از قاشق هم می زنیم تا برنج در شروع پخت بهم نچسبد.

مرحله هفتم

پس از حدود ۵ تا ۷ دقیقه جوشیدن، دانه ای از برنج را زیر دندان تست می کنیم، اگر لایه بیرونی برنج کمی نرم و مغز آن سفت بود زمان آبکشی کردن برنج می باشد. برنج را بعد از آبکشی با کمی آب ولرم بر روی آن نمک اضافی آن خارج شود.

مرحله هشتم

گام بعدی قابلمه ای را که برای پخت برنج در نظر داریم با مقداری روغن روی حرارت می گذاریم و بعد از گرم شدن مقداری نان لواش کف آن می اندازیم و با استفاده از کفگیر یک لایه برنج کف آن می ریزیم و مقداری زیره روی برنج می پاشیم.

مرحله نهم

در نهایت برنج را لایه به لایه با زیره ترکیب می کنیم تا باقی برنج به پایان برسد. سپس قابلمه را روی شعله پخش کن با حرارت ملایم می گذاریم. حالا نصف لیوان مخلوط آب جوش و روغن به قابلمه پخش می کنیم تا بخار کند و زیره ها نرم شوند.

نکته:

دقت داشته باشید، شما می‌توانید زیره را به شکل خشک و بدون خیس کردن هم لابلای پلوی خود بریزید. همچنین اگر از زیر دندان آمدن دانه‌های درشت زیره لذت نمی‌برید، می‌توانید از پودر زیره هم استفاده کنید.

مرحله دهم

در آخر به مدت ۴۵ دقیقه اجازه می دهیم زیره پلو ما دم بکشد. زیره پلو را بعد از پخت با استفاده از کفگیر به صورتی که برنج و زیره با هم مخلوط شوند زیر و رو می کنیم و در ظرفی مناسب می کشیم و با سس گوشت آماده شده تزئین می کنیم و سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 7 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.