طرز تهیه ته چین گوشت و لبو خوشمزه و مجلسی با نکات

طرز تهیه ته چین گوشت و لبو

طرز تهیه ته چین گوشت و لبو

ته چین گوشت و لبو یکی از غذاهای نامی در فیرزکوه می باشد که بیشتر در فصل زمستان و پاییز قابل طبخ است. این غذای خوش رنگ را می توانید با مرغ درست کنید و در مهمانی ها سفره خود را زیباتر جلوه دهید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ته چین گوشت و لبو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
لبو۳ عدد
برنج۵ پیمانه
گوشت۳۵۰ گرم
پیاز۱ عدد
سیب زمینی۲ عدد بزرگ و ۳ عدد کوچک
هویج۱ عدد
آلو قیسی و لوشک ترشبه مقدار لازم
زعفران دم کردهبه مقدار لازم
زیرهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفلبه مقدار لازم

طرز تهیه ته چین گوشت و لبو

مرحله اول

برای تهیه ته چین گوشت و لبو ابتدا برنج را می شوییم و در آب و نمک می خیسانیم و به مدت ۲ تا ۳ ساعت بسته به نوع برنج اجازه می دهیم تا بافت برنج کمی نرم و حجم آن بیشتر شود. در ادامه گوشت را آماده می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه گوشت را روی تخته آشپزخانه به قطعات مکعبی درست اندازه گوشت خورشتی خرد می کنیم و می شوییم. حالا درون آبکشی می ریزیم تا خونابه آن خارج شود. سپس پیاز را پوست می گیریم و تمیز می شوییم.

مرحله سوم

اکنون پیاز را خرد می کنیم و درون کاسه ای گود می ریزیم و گوشت های خرد شده را به کاسه حاوی پیاز می افزاییم. مقداری نمک، فلفل و زعفران کرده را به مرغ ها اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم تا مواد با هم آغشته شوند.

مرحله چهارم

آنگاه کاسه گوشت را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۱ ساعت درون یخچال می گذاریم تا گوشت مزه دار شود. در این فاصله سیب زمینی و لبو را آماده می کنیم. بعد از اینکه پوست آنها را گرفتیم تمیز می شوییم .

مرحله پنجم

سپس سیب زمینی ها را به صورت حلقه ای برش می دهیم و کنار می گذاریم. بعد از آن لبو ها را درست به اندازه قطعات سیب زمینی ورقه ای برش داده و کنار می گذاریم. قابلمه ای را تا نیمه آن آب پر می کنیم و ۱ قاشق نمک می ریزیم روی حرارت قرار می دهیم.

نکته:

دقت داشته باشید که لبوها باید گوشتی و بدون ریشه باشند چون در هنگام پخت ریشه ها باعث تلخی لبو می شوند. البته باید بدانید احتیاجی به پختن لبوها قبل از استفاده در ته چین نمی باشد.

مرحله ششم

آن زمان که آب به نقطه جوش رسید، برنج را درون آبکشی می ریزیم تا آب نمک اضافی آن خارج شود و بعد به قابلمه حاوی آبجوش می افزاییم و اجازه می دهیم به مدت زمان ۵ تا ۷ دقیقه بسته به نوع برنج جوش بخورد.

مرحله هفتم

گام بعدی برنج را تست می کنیم و اگر بافت بیرونی نرم بود و مغز آن سفت، درست به اندازه نقطه سفیدی در وسط دانه برنج، زمان آبکشی آن شده است. برنج را از روی حرارت کنار می گذاریم و درون آبکشی خالی می کنیم.

مرحله هشتم

در ادامه کمی آب سرد روی برنج می ریزیم تا به همدیگر نچسبد. قابلمه مناسب پخت ته چین که بهتر از جنس نچسب باشد،آماده می کنیم و کمی روغن درون آن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله نهم

اکنون ورقه های سیب زمینی که سایز بزرگتری دارند کف قابلمه می چینیم تا به عنوان ته دیگ از آن استفاده شود. بعد نیمی از برنج را روی سیب زمینی ها پخش می کنیم و مقداری زیره روی برنج می پاشیم.

مرحله دهم

آن زمان گوشت های طعم دار شده را از یخچال بیرون می گذاریم و با استفاده از قاشق روی برنج ها لایه ای گوشت قرار می دهیم تا تمام قسمت ها را بپوشاند. لایه بعدی را همانند قبل، باقی برنج را روی مواد میانی می ریزیم.

نکته:

لازم به ذکر است که در فیروزکوه برای تهیه ته چین لبو در کنار گوشتی که بین برنج قرار می دهند تکه های دنبه هم استفاده می کنند که این موضوع کاملا به سلیقه افراد بستگی دارد و اگر ذائقه شما به دنبه خوشایند بود می توانید در غذا به کار ببرید.

مرحله یازدهم

بعد از آن زیره را روی برنج می پاشیم و سیب زمینی های کوچکتر را روی آن می چینیم. سپس نوبت به چیدن لبو ها می باشد، لبوها را روی برنج قرار می دهیم و بعد از برگه های زرد آلو یا لواشکی که در نظر داریم کنار آن می گذاریم.

نکته:

همراهان میریتو ،دور تا دور برنج را با قاشق جمع می کنیم که در زمان پخت خشک نشود، چون زمان دم کشیدن و پختن این ته چین طولانی می باشد.

مرحله دوازدهم

در آخر نصف لیوان آب را به همراه روغن روی حرارت گرم می کنیم و همه قسمتهای قابلمه پخش می کنیم و درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و به مدت زمان ۸ دقیقه حرارت را زیاد می کنیم تا برنج بخار کند.

مرحله سیزدهم

بعد از اینکه بخار در قابلمه جمع شد حرارت را کم می کنیم و به مدت ۲ ساعت اجازه می دهیم به آرامی پخته شود و گوشت و لبو نرم شوند. در ادامه تا زمان تعیین شده هویج را پوست می گیریم و می شوییم .

مرحله چهاردهم

در پایان هویج را خلالی خرد می کنیم و درون قابلمه کوچکی با کمی روغن تفت می دهیم. ته چین لبو را بعد از آماده شدن درون ظرفی مناسب برمی گردانیم و با هویج های سرخ شده تزئین می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 8 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.