طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه شیرین پلو

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ و هویج طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش شیرین پلو تهرانی طرز تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ کرده طرز تهیه شیرین پلو شیرازی طرز تهیه شیرین پلو مازندرانی طرز تهیه شیرین پلو بدون مرغ طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی

شیرین پلو یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی می باشد که به دلیل داشتن خلال های بادام و پسته در دسته غذاهای مقوی به حساب می آید. شیرین پلو را می توان با گوشت قلقلی یا سینه مرغ ریش ریش شده طبخ نمود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرین پلو  در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ نفر
برنج۵ پیمانه
خلال بادام۱ فنجان
خلال پسته۱ فنجان
خلال هویج۱ فنجان
گوشت قرمز یا مرغنیم کیلو
شکرنصف فنجان
زعفران ساییده شدهنصف قاشق مربا خوری
پیاز۱ عدد
خلال پوست پرتقالبه میزان لازم
کرهنصف فنجان

طرز تهیه شیرین پلو

مرحله اول

برای تهیه شیرین پلو ابتدا برنج را پاک می کنیم و بعد از اینکه شستیم تا سطح روی آن را آب می گیریم و ۱ قاشق نمک در آن می ریزیم تا خرد نشود. حالا بسته به تازه بودن برنج را به مدت ۲ تا ۳ ساعت می خیسانیم تا بافت برنج نرم شود.

مرحله دوم

در ادامه اگر می خواهید برای شیرین پلو از گوشت استفاده کنید، لازم است گوشت را چرخ کنیم.  گوشت را بعد از شستن، درون چرخ گوشت قرار می دهیم تا چرخ شود. سپس پیاز را بعد از پوستگیری تمیز می شوییم.

مرحله سوم

اکنون با استفاده از رنده، ریز رنده می کنیم و به کاسه گودی همراه با گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با کمی نمک و زردچوبه خوب ورز می دهیم تا بافت یکدست و مایه گوشتی منسجمی شکل بگیرد.حالا به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت می دهیم.

مرحله چهارم

در این مرحله پوست پرتقال را بدون اینکه گوشت سفید به آن چسبیده باشد با چاقو یا رنده درشت به شکل خلال درست می کنیم و در ظرفی حاوی آب جوش می ریزیم تا تلخی پرتقال خارج شود. این کار را ۳ مرتبه تکرار می کنیم.

مرحله پنجم

آن وقت هویج را می شوییم و با پوستگیر لایه نازکی از آن را جدا می کنیم و با چاقو خلال می کنیم و درون قابلمه کوچکی با نصف لیوان آب اجازه می دهیم تا بپزد. در این فاصله خلال بادام را در ظرفی کوچک با کلاب می خیسانیم.

مرحله ششم

در همان زمان مایه گوشی را از یخچال خارج می کنیم و به اندازه فندق از گوشت را کف دست قرار می دهیم و به صورت قلقلی درست می کنیم تا باقی مواد به پایان برسد. سپس تابه ای را روی حرارت می گذاریم و کمی روغن به آن اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

زمانی که گوشت ها تفت خوردند و تمام قسمتها به یک اندازه سرخ شدند گوشت را از تابه درون ظرفی می ریزیم. حالا در همان تابه با مقداری روغن خلال پرتقال را با یک قاشق شکر تفت می دهیم تا براق شوند.

مرحله هشتم

سپس خلال پسته را به همراه خلال بادام و هویج های پخته شده را به تابه می افزاییم و کمی تفت می دهیم و در آخر گوشت ها را به مواد اضافه می کنیم و از روی حرارت کنار می گذاریم. اکنون قابلمه مورد نظر برای پخت برنج را تا نیمه آب پر می کنیم.

مرحله نهم

در ادامه قابلمه را روی حرارت بالا قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد. آب برنج خیس خرده را خالی می کنیم و برنج را در آب جوش می ریزیم و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بسته به تازه بودن برنج اجازه می دهیم تا جوش بزند.

مرحله دهم

در این گام، بعد از زمان تعیین شده دانه ای از برنج را زیر دندان تست می کنیم، اگر بافت بیرونی نرم و مغز برنج سفت بود، درون آبکشی می ریزیم و کمی آب ولرم روی آن می گیریم تا برنج بهم نچسبد.

مرحله یازدهم

قابلمه را روی حرارت می گذاریم و مقداری روغن کف آن می ریزیم، ته دیگ مورد دلخواه را کف قابلمه پهن می کنیم، و با استفاده از کفگیر لایه ای برنج روی ته دیگ پخش می کنیم و روی آن مواد شیرین پلو را اضافه می کنیم.

مرحله دوازدهم

در نهایت لایه به لایه مواد میانی را به برنج می افزاییم تا باقی مواد شیرین پلو به پایان برسد. زعفران ساییده شده را با نصف استکان آب جوش مخلوط می کنیم و روی برنج به صورت پراکنده پخش می کنیم و درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم.

مرحله سیزدهم

حرارت را ملایم می کنیم تا شیرین پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در آخر با استفاده از کفگیر شیرین پلو را مخلوط می کنیم و در ظرف مورد نظر می کشیم و با سالاد یا سبزی سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 8 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.