طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی خوشمزه با نکات کامل

طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی

رشته پلو با گوشت قلقلی یکی از انواع غذاهای قدیمی و سنتی کشورمان است که با مواد و رسپی های متنوعی پخته می شود. این غذای خوشمزه در گذشته در مناسبت های خاص به عنوان یک غذای مجلسی طبخ می‌شده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
رشته پلویی۴۰۰ گرم
کشمش پلویینصف لیوان
برنج۴ لیوان
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
پیاز۲ عدد
پودر دارچین۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ۳ عدد
آرد نخودچی۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم
کرهبه میزان لازم

طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی

مرحله اول

برای تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی ابتدا برنج را پاک می کنیم و در ظرفی می شوییم و بعد از شفاف شدن آب برنج، تا سطح روی آن را آب ولرم می گیریم. نصف قاشق غذاخوری نمک در آب می ریزیم تا برنج هنگام خیس خوردن خرد نشود.

مرحله دوم

در ادامه به مدت ۱ ساعت اجازه می دهیم تا برنج خیس بخورد. سپس پیازی را پوست می گیریم و تمیز می شوییم و با رنده، ریز رنده می کنیم. درون صافی می ریزیم تا آب پیاز خارج شود. حالا گوشت چرخکرده را در کاسه گودی قرار می دهیم.

مرحله سوم

اکنون پیاز رنده شده را به همراه آرد نخودچی و نمک و ادویه به کاسه حاوی گوشت می افزاییم و تخم مرغ را در ظرفی جداگانه می شکنیم و بعد از اینکه از سالم بودن تخم مرغ مطمئن شدیم به مواد گوشتی اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

آنگاه تمامی مواد را با هم مخلوط می کنیم و، ورز می دهیم تا با هم یکدست و منسجم شوند. سپس بعد از آماده کردن مایه گوشتی به اندازه گردو کف دست می گذاریم و به شکل گلوله ای درست می کنیم.

مرحله پنجم

زمانیکه باقی مواد را به پایان رساندیم، تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن در آن می ریزیم تا با حرارت ملایم گرم شود. حالا گوشت های قلقلی شده را به تابه می افزاییم و به طور یکنواخت تفت می دهیم.

مرحله ششم

در ادامه تا سرخ شدن قلقلی ها، ۲ عدد پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم. و با چاقو روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. تابه ای دیگر را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن و کره در آن می ریزیم تا گرم شود.

مرحله هفتم

اکنون پیازها را به تابه بی افزاییم و زمانی که سبک و کاراملی شدند کشمش ها را به همراه پودر دارچین و زعفران دم کرده به تابه اضافه می کنیم. بعد از این که کشمش نرم و براق شد و طعم ها با یکدیگر ترکیب شدند، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.

مرحله هشتم

در این قسمت قابلمه ای را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم و کمی نمک در آن می ریزیم. شعله را زیاد می کنیم تا آب به جوش برسد. آب برنج خیسانده شده را دور می ریزیم و برنج را به قابلمه حاوی آب جوش می افزاییم.

مرحله نهم

با استفاده از قاشق برنج را هم می زنیم تا به هم نچسبند. حالا به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید تا برنج در آب جوش بخورد. زمان اضافه کردن رشته پلویی می باشد. درست ۵ دقیقه مانده به آبکشی کردن رشته ها را در قابلمه اضافه می کنیم.

نکته:

توجه داشته باشید رشته را به موقع به برنج اضافه کنید زیرا رشته خیلی زود نرم و له می ‌شود، پس دقت کنید که بیش از حد در آب جوش نماند.

نکته:

بهتر است رشته پلویی حالت میانی داشته باشد؛ یعنی نه خیلی زنده باشد و نه خیلی نرم که خمیر شود.

مرحله دهم

در این مرحله با قاشق برنج و رشته پلویی را مخلوط می کنیم و بعد از نرم شدن رشته ها، درون آبکشی خالی می کنیم. حالا کف قابلمه را خشک می کنیم و روی حرارت می گذاریم. مقداری روغن در قابلمه می ریزیم تا گرم شود.

نکته:

معمولاً رشته پلویی شور است برای اینکه غذای شما شور نشود در هنگام نمک ریختن در غذا احتیاط کنید تا غذا شور نشود.

مرحله یازدهم

گام بعدی ته دیگ مورد دلخواه را کف قابلمه می چینیم. یک لایه برنج مخلوط شده با رشته را روی ته دیگ قرار می دهیم و لایه بعدی از مواد آماده شده کشمش و پیاز داغ روی آن پخش می کنیم. مراحل را به ترتیب به صورت لایه به لایه انجام می دهیم تا مواد به پایان برسد.

نکته:

با توجه به اینکه برنج با رشته مخلوط است پیشنهاد می گردد از سیب زمینی یا کاهو یا پیازهای حلقه شده استفاده کنید.

نکته:

معمولاً رشته پلویی شور است برای اینکه غذای شما شور نشود در هنگام نمک ریختن در غذا احتیاط کنید تا غذا شور نشود.

مرحله دوازدهم

در نهایت لایه آخر را با برنج پوشش می دهیم. سپس نصف لیوان آب جوش را با کمی روغن مخلوط می کنیم و دور تا دور برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. حرارت را زیاد می کنیم تا رشته پلو بخار کند.

نکته:

یک بشقاب سبزیجات تازه متشکل از کاهو، جوانه گندم، گوجه فرنگی، هویج و بروکلی به‌همراه آب ‌لیموی تازه، بهترین گزینه برای سرو با رشته پلو است. به‌عنوان نوشیدنی نیز دوغ کم‌چرب با رشته پلو سرو کنید تا یک غذای کامل و مقوی داشته باشید.

مرحله سیزدهم

بعد از حدود ۴۵ دقیقه رشته پلو آماده است. قبل از اینکه در ظرف مورد نظر بکشیم، با استفاده از کفگیر درون قابلمه مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. حالا رشته پلو را در ظرف مورد نظر می ریزیم و گوشتهای قلقلی شده را کنار ظرف قرار می دهیم. نوش جان

نکته:

ادویه اصلی پخت رشته پلو «زردچوبه» است. جالب است بدانید که در گذشته، زردچوبه تنها ادویه‌ای بود که به رشته پلو اضافه می‌کردند. پس برای داشتن یک رشته پلو سنتی، در زمان سرو، کمی کره داغ کنید و به آن زردچوبه بزنید. سپس آن را روی رشته پلو بریزید.

نکته:

می توانید رشته پلو را جدا آماده کنید و پیاز، کشمش و گوشت را روی برنج بریزید و سرو کنید، می توانید به جای گوشت قلقلی از گوشت چرخ شده یا گوشت ماهیچه پخته و حتی مرغ پخته و ریش ریش شده نیز استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 13 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.