طرز تهیه قیمه لا پلو خوشمزه و مجلسی به روش اصیل ایرانی

طرز تهیه قیمه لا پلو

طرز تهیه قیمه لا پلو با گوشت چرخ کرده طرز تهیه قیمه لا پلو با مرغ قیمه لا پلو شاه عباسی طرز تهیه قیمه پلو شاه عباسی قیمه پلو شیرازی قیمه پلو تهرانی قیمه لا پلو غذای کجاست طرز تهیه قیمه لا پلو با گوشت قلقلی

پلوهای مخلوط همیشه محبوب و پرطرفدار هستند که یکی از آنها قیمه شاه عباسی یا قیمه لاپلویی است. این پلو قیمه خوشمزه با گوشت قرمز یا گوشت مرغ طبخ می‌شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه لا پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۴ پیمانه
گوشت خورشتی۳۰۰ گرم
لپه۱ پیمانه
پیاز۱ عدد درشت
لیمو عمانی۴ عدد
چوب دارچین۱ تکه
پودر دارچین۱ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
نمک و روغنبه مقدار لازم
زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه قیمه لا پلو

مرحله اول

برای تهیه قیمه لا پلو در ابتدای کار لپه را پاک می کنیم و می شوییم تا تمیز شود، و درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم، سپس اجازه می دهیم لپه به مدت ۱ شب درون آب بماند. چند بار آب لپه را تعویض می کنیم تا نفخ آن گرفته شود. برنج را می شوییم و تا سطح روی آن آب ولرم می گیریم و به همراه یک قاشق نمک می خیسانیم.

مرحله دوم

حالا بسته به نوع برنج به مدت ۲ تا ۳ ساعت زمان می دهیم تا حجم برنج بیشتر شود. لپه را آبکشی کرده و درون بک قابلمه مناسب می ریزیم و تا سطح روی آن آب ولرم می گیریم و روی حرارت بالا قرار می دهیم تا به جوش برسد. در ادامه گوشت را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های کوچک برش می دهیم.

مرحله سوم

اکنون درون آبکش، گوشت ها را می شوییم و اجازه می دهیم تا خونابه آن خارج شود. حالا پیاز را بعد از پوستگیری تمیز می شوییم و روی تخته آشپزخانه به شکل نگینی خرد می کنیم و قابلمه مناسبی را که برای پخت مواد لای پلو در نظر داریم روی حرارت می گذاریم.

مرحله چهارم

آنوقت مقداری روغن درون قابلمه می ریزیم و پیازها را در روغن اضافه می کنیم. سپس با استفاده از قاشق تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. در ادامه گوشت خرد شده را به قابلمه می افزاییم و تا تغییر رنگ گوشت تفت دادن را ادامه می دهیم.

مرحله پنجم

زمانیکه گوشت را تفت دادیم کمی زردچوبه و فلفل روی آن پخش می کنیم و ۱ دقیقه تا آزاد شدن عطر و رنگ ادویه ها، مواد را تفت می دهیم. حالا رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه می کنیم و تا خوشرنگ شدن و گرفتن بوی خامی رب، زمان می دهیم تا کاملا سرخ شوند.

مرحله ششم

در این مرحله لپه را که از قبل جوشانده بودیم و چرک و کف روی آن را گرفته بودیم بعد از آبکشی به قابلمه حاوی گوشت و پیاز می افزاییم و کمی پودر دارچین و نصف قاشق زعفران را روی آن پخش می کنیم و ۳ تا ۴ لیوان آب جوش درون آن می ریزیم.

مرحله هفتم

حرارت را کم می کنیم تا به آرامی پخته شوند و آب گوشت جذب مواد شود و جا بیفتد. در این قسمت چند سوراخ روی لیمو عمانی ایجاد می کنیم و درون ظرفی کوچک به همراه ۱ لیوان آب می جوشانیم تا تلخی پوست لیمو گرفته شود.

مرحله هشتم

آنگاه لیمو عمانی را به همراه چوب دارچین به قابلمه گوشت و لپه می افزاییم. در این زمان تا پخت خورش، قابلمه ای را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت بالا قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد، سپس آب برنج خیسانده شده را دور می ریزیم.

مرحله نهم

برنج را به آب در حال جوش می ریزیم و نصف قاشق نمک به آن اضافه می کنیم و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه زمان می دهیم تا برنج در آب بجوشد تا پخت اولیه انجام شود. دانه ای از برنج را زیر دندان تست می کنیم اگر بافت بیرونی نرم و مغز برنج سفت بود، از روی حرارت کنار می گذاریم.

مرحله دهم

اکنون برنج را درون آبکشی خالی می کنیم و کمی آب روی آن می ریزیم تا بهم نچسبد. حالا همان قابلمه را روی حرارت می گذاریم و مقداری روغن در قابلمه می افزاییم و ته دیگ مورد دلخواهمان را کف آن پهن می کنیم .

مرحله یازدهم

آنگاه ۲ کفگیر از برنج را روی ته دیگ به صورت پخش می ریزیم و مقداری از قیمه ای که آب آن کاملا گرفته شده را روی برنج می ریزیم و تمام قسنت ها را می پوشانیم. حالا زعفران دم کرده و پودر دارچین روی مواد میانی می ریزیم.

مرحله دوازدهم

در نهایت لایه بعدی برنج و بع همان ترتیب قبل باقی مواد را لایه به لایه روی هم قرار می دهیم. در پایان قسمت رویی را برنج قرار می دهیم و با دم کنی درب قابلمه را می پوشانیم و روی قابلمه می گذاریم.

مرحله سیزدهم

به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت کم قیمه لا پلو ما آماده می شود. پلو را بعد از زمان تعیین شده در قابلمه مخلوط می کنیم و درون دیس مورد نظر می کشیم. می توانیم با زرشک و سیب زمینی سرخ شده تزئین کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 16 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.