طرز تهیه کوکوی عدس خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه کوکوی عدس
کوکوی عدس یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و پر خاصیت ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد و خیلی سریع آماده می شود خواص زیادی نیز برای بدن دارد. کوکو عدس را می توانید به عنوان یک غذای سبک در فهرست غذایی خود قرار دهید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوکوی عدس در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۲ پیمانه |
سیر | ۲ حبه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد درشت |
آرد سوخاری | ۱/۵ لیوان |
روغن زیتون | ۴ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۵۰ گرم |
فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوکوی عدس
مرحله اول
برای تهیه کوکوی عدس ابتدا، عدس را پاک می کنیم و می شوییم. تا سطح روی آن را آب ولرم می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت ۲ ساعت خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود. در این فاصله پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم.
مرحله دوم
اکنون روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی پیاز را خرد می کنیم و تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم. کمی روغن زیتون به همراه پیاز به تابه می افزاییم و کمی تفت می دهیم تا پیاز سبک شوند. حالا پیاز را در کاسه گود و بزرگی می ریزیم.
مرحله سوم
سپس عدس را آبکشی می کنیم و به همراه ۲ لیوان آب درون قابلمه ای کوچک می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا پخته شود. ساقه جعفری را جدا می کنیم و برگ ها را درون کاسه ای می شوییم و بعد درون آبکشی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله چهارم
زمانکیه عدس نرم و پخته شد به کاسه حاوی پیاز می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم. حالا سیر را پوست می گیریم و می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم به کاسه مواد کوکو اضافه می کنیم. جعفری را ساطوری خرد می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله نمک و فلفل سیاه را به همراه زردچوبه و جعفری خرد شده به کاسه می افزاییم. تخم مرغ را در کاسه ای جداگانه می شکنیم وقتی که از سالم بودن آنها مطمئن شدیم به کاسه مواد اضافه می کنیم.
نکته:
همراهان میریتو دقت کنید زمانیکه می خواهیم تخم مرغ را با مواد کوکو مخلوط کنیم عدس باید کاملا خنک شده باشد.
مرحله ششم
گام بعدی مواد کوکو را هم می زنیم تا خوب با هم مخلوط و یکدست شوند. سپس آرد سوخاری را به آرامی به مایه می افزاییم تا بافت منسجمی پیدا کند و کوکو حالت آبکی نداشته باشد.
مرحله هفتم
تابه ای را روی حرارت می گذاریم و مقداری روغن در آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود. حالا کمی از مواد کوکو را با دست شکل می دهیم و در تابه قرار می دهیم. باقیمانده مواد را به همین صورت در تابه می چینیم.
مرحله هشتم
پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد آنها را بر می گردانیم. تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. در آخر کوکوی عدس را در ظرف مورد نظر می چینیم و به صورت دلخواه با خیار شور و گوجه فرنگی تزئین می کنیم. نوش جان
نکته:
لازم است بدانید می توانید مایه کوکو را به صورت یکجا در تابه قرار دهیم و همینطور از قالبهای فلزی فرم دار، مطابق با سلیقه خود استفاده کنید.
- منبع :
- fatemeh.ashpaazi