طرز تهیه لوکوم ترکیه ای یا راحت الحلقوم خوشمزه با نکات
طرز تهیه لوکوم ترکیه ای
لوکوم ترکیه ای یا لوکوم پاشا که به آن لوکما، لوقما یا راحت الحلقوم هم گفته میشود، یکی از شیرینیهای سنتی ترکیه است که شبیه مسقطی ایرانی می باشد و در طرز تهیه آن، مواد مشابهی به کار میرود. اگر طرفدار این شیرینی ترکیه ای هستید، با این آموزش می توانید خوشمزه ترین لوکوم را تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لوکوم ترکیه ای در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای راحت الحلقوم | |
نشاسته | ۱ پیمانه |
وانیل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
شکر | ۱/۵ پیانه |
پودر ژلاتین | ۲ قاشق غذاخوری سر صاف |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق غذاخوری سر صاف |
زعفران دم کرده | ۱/۲ قاشق چایخوری |
مغز پسته | ۱ قاشق غذاخوری |
کره یا روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه لوکوم ترکیه ای
مرحله اول
برای تهیه لوکوم ترکیه ای ابتدا تابه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و نشاسته را درون تابه می ریزیم. حالا پودر زنجبیل را الک می کنیم تا هوای میان آن خارج شود و به نشاسته می افزاییم. در ادامه دو و نیم پیمانه آب ولرم به همراه وانیل را به نشاسته اضافه می کنیم.
مرحله دوم
اکنون مواد داخل تابه را به صورت یکدست با هم مخلوط می کنیم تا نشاسته کاملا در آب حل شود. در این فاصله تا حل شدن نشاسته، ژلاتین را به همراه یک سوم پیمانه در یک کاسه کوچک مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
در این قسمت مایه نشاسته را با قاشق چوبی به صورت متدوام هم می زنیم تا مواد به غلظت برسد. و حالتی شبیه به فرنی پیدا کند. پس از اینکه نشاسته به غلظت رسید شکر را اضافه می کنیم و حرارت را کمی بیشتر می کنیم.
مرحله چهارم
زمانی که شکر با مواد به طور یکنواخت حل شد، زعفران دم کرده را می افزاییم و هم زدن را ادامه می دهیم تا مواد یکرنگ شود. آنوقت که مواد غلیظ و سفت شد، مخلوط ژلاتین را می افزاییم و با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شود.
مرحله پنجم
در این مرحله ژلاتین حل شده را به کره می افزاییم و در اندازه ای که مایه لوکوم کاملا حالت دار و سفت شود مواد را هم می زنیم.برای ترکیب کردن مایه لوکوم تمامی مراحل، از شروع تا پایان حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان لازم داریم.
مرحله ششم
قسمت بعدی مایه لوکوم آماده شده را با مغز پسته مخلوط می کنیم و از روی حرارت کنار می گذاریم. سپس مواد را کاملا به صورت یکدست هم می زنیم تا پسته ها در مایه لوکوم پخش شوند. حالا قالب های مکعبی شکل را با روغن آغشته می کنیم.
مرحله هفتم
لایه ای پلاستیک را درون ظرف قرار می دهیم و سطح پلاستیک را با روغن چرب می کنیم. اکنون مایه لوکوم را داخل قالب می ریزیم و سطح لوکوم را با دستکش پلاستیکی چرب شده به صورت یکدست صاف می کنیم.
مرحله هشتم
در نهایت قالب را به مدت ۳ ساعت در یخچال می گذاریم تا بافت لوکوم سفت شود. بعد از وقت تعیین شده قالب را از یخچال خارج می کنیم. لوکوم را از قالب بیرون می آوریم و به صورت مکعب های یک اندازه با قطر ۱/۵ سانت تقسیم می کنیم.
نکته:
در پایان لوکوم ها را در آرد سفید می غلطانیم تا رطوبت آنها گرفته شود.
نکته:
لازم است بدانید برای خوشمزه تر شدن لوکوم ها می توانید از پودر نارگیل به جای آرد استفاده کنید
نکته:
همراهان میریتو ماندگاری این نوع شیرینی در ظرف در بسته در دمای محیط به مدت یک هفته می باشد. نوش جان
- منبع :
- lokum