طرز تهیه سر شیر خانگی خوشمزه و خانگی با نکات کامل

طرز تهیه سر شیر خانگی

طرز تهیه سر شیر خانگی

سر شیر، یک فرآورده لبنی است که غلظت و چربی بالایی دارد. سر شیر را به اسم خامه یا به ترکی قیماق نیز می شناسند. سر شیر نوعی خامه است که از سطح شیر گرفته شده است. این نوع صبحانه بسیار مقوی و خوشمزه می باشد که با خوردن آن می توان چند ساعت در روز پر انرژی بود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سر شیر خانگی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم  سر شیر
شیر خام۱ کیلوگرم

طرز تهیه سر شیر خانگی

مرحله اول

برای تهیه سر شیر خانگی، باید شیری را تهیه کنیم که چربی آن گرفته نشده باشد. شیرهای پاستوریزه و همونیژه، چربی بسیار کمی داشته و سرشیر آن در کارخانه جات گرفته شده است بنابراین استفاده از این گونه شیرها برای تهیه سر شیر توصیه نمی شود.

نکته:

بهتر است بدانید شیر گوسفند و گاومیش به دلیل چربی بالا بهترین گزینه برای درست کردن سر شیر می باشد. هرچند که از شیر گاو هم می توان سر شیر گرفت.

مرحله دوم

اکنون شیر را داخل قابلمه مناسب می ریزیم که بهتر است از قابلمه کوچک استفاده کنیم. به دلیل اندازه شیر، احتیاج به سر شیر ضخیم تری خواهیم داشت. پس بسته به حجم شیر اندازه قابلمه را در نظر می گیریم.

مرحله سوم

در ادامه قابلمه را روی شعله می گذاریم و حرارت را متوسط به بالا تنظیم می کنیم. بعد از گرم شدن باید مواظب باشیم تا شیر سر نرود چون این کار باعث می شود تمام چربی از شیر خارج شود. اجازه می دهیم تا شیر به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.

نکته:

شیر بعد از به جوش آمدن سر می رود بنابراین یک ملاقه در شیر بگذارید.

مرحله چهارم

پس از گذشت وقت تعیین شده قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و زمان می دهیم تا در دمای محیط کاملا خنک شود. سپس شیر خنک شده را به همان صورت بدون هیچ تکان و ضربه ای به آرامی درون یخچال قرار می دهیم.

مرحله پنجم

روی قابلمه را با سلفنون می پوشانیم و به همان حالت به مدت ۲۴ ساعت قرار می دهیم تا سر شیر کاملا منسجم و یکدست شود. دقت کنید به هیچ وجه در این فاصله ظرف شیر تکان نخورد. دور تا دور سر شیر را بعد از وقت تعیین شده با خلال دندان جدا می کنیم.

نکته:

همراهان میریتو با توجه به چربی زیاد سرشیر ترجیحا در خوردن آن افراط نداشته باشید.

مرحله ششم

در نهایت اطراف سرشیر را جدا می کنیم و با یک کارد تیز سر شیر را از وسط برش می زنیم و داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم. می توانید نان را برش دهید و سر شیر را به همراه عسل روی نان پخش کنید.

نکته:

شیر باقیمانده که کاملا کم چرب شده است را نیز می توانیم برای هر کاری که دوست داریم استفاده کنیم.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 24 خرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.