طرز تهیه شامی لپه خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه شامی لپه
شامی لپه یکی از انواع کتلت های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصلی ترین ماده آن لپه است. اصالت این شامی خوشمزه متعلق به شهرهای شمالی کشورمان می باشد و از نظر ظاهری شباهت زیادی به کتلت گوشت دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی لپه در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱۵۰ گرم |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
تخم مرغ | ۲ عدد |
جعفری و تره | ۱۵۰ گرم |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
طرز تهیه شامی لپه
مرحله اول
برای تهیه شامی لپه خوشمزه، ابتدا باید لپه را در ظرفی با آب ولرم یک شب قبل از پخت شامی بخیسانیم و در این فاصله هر چند ساعت یکبار آب آنها را تعویض کنیم. این کار باعث می شود نفخ لپه ها گرفته شود.
مرحله دوم
بعد از زمان تعیین شده لپه ها را درون آبکشی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود. حالا لپه ها را با دو لیوان آب درون قابلمه مورد نظر اضافه می کنیم و روی حرارت بالا قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد.
مرحله سوم
در ادامه کمی نمک داخل قابلمه حاوی لپه می ریزیم و اجازه می دهیم تا لپه ها کاملا پخته شوند. در این زمان تا آماده شدن لپه، سیب زمینی را با اسکاچ نرمی می شوییم سپس به همراه ۱ لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار می دهیم.
مرحله چهارم
قابلمه را روی حرارت متوسط می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه سیب زمینی ها آبپز شوند. حالا با استفاده از چنگال مطمئن می شویم سیب زمینی پخته شده باشد. پوست سیب زمینی را جدا می کنیم و با رنده ریز رنده می کنیم.
مرحله پنجم
آنوقت سیب زمینی پوره شده را در کاسه گودی می ریزیم. سپس جعفری و تره شسته را به شکل ساطوری ریز خرد می کنیم و همزمان با گوشت چرخ کرده به کاسه حاوی سیب زمینی می افزاییم. حالا پیاز را پوست می گیریم.
مرحله ششم
زمانی که پیاز را شستیم با رنده ریز رنده می کنیم و درون صافی می ریزیم و با پشت قاشق به پیاز فشار وارد می کنیم تا کاملا آب اضافی خارج شود و پوره پیاز خشک شود. اکنون به کاسه مایه گوشت اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله لپه های پخته شده را درون آبکشی می ریزیم. بعد از اینکه حرارت لپه ها کم شد و آب اضافی آن خارج شد با استفاده از گوشت کوب برقی یا غذا ساز و در صورتی که دسترسی به این وسایل نبود با گوشکوب دستی له می کنیم.
مرحله هشتم
گام بعدی لپه پوره شده به کاسه حاوی مواد شامی می افزاییم. سپس تخم مرغ ها را در کاسه ای جداگانه می شکنیم و بعد از اینکه از سالم بودن آنها مطمئن شدیم درون مواد دیگرمان اضافه می کنیم. نوبت به ترکیب کردن مایه می شود.
مرحله نهم
در نهایت مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا با هم ترکیب شوند و به طور کامل یکدست و منسجم شوند. تابه نچسبی را روی حرارت بالا قرار می دهیم و کمی روغن در آن می ریزیم.
مرحله دهم
مقداری از مایه شامی را با کمک دست به شکل کوکو درست می کنیم و به دلخواه مرکز شامی را با انگشت سوراخ می کنیم و به آرامی در تابه قرار می دهیم. باقیمانده مواد را به همین صورت در تابه می چینیم تا مایه تمام شود.
نکته:
در برخی شهرهای شمالی این شامی خوشمزه را به همراه نوعی سس مخصوص تهیه می کنند که باعث می شود شامی ها نرم تر و خوشمزه تر شوند.
مرحله یازدهم
وقتی که یک طرف شامی ها کاملا سرخ شد با دو قاشق آنها را برمی گردانیم تا طرف دیگرشان سرخ شود. در آخر شامی های سرخ شده را در ظرف مورد دلخواه قرار می دهیم و با گوجه و خیار شور تزئین می کنیم. شامی لپه را با نان سنگک یا لواش سرو می کنیم نوش جان
طرز تهیه سس شامی
در صورت تمایل برای تهیه سس مخصوص، ابتدا یک پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد کنید. سپس به همراه مقداری روغن در یک تابه مناسب تفت دهید تا پیاز طلایی شود، سپس ۲ عدد گوجه فرنگی را خرد کنید و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید. می توانید برای خوشرنگ تر شدن سس کمی رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید. حالا نصف استکان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد. در پایان پس از اینکه شامی ها اماده شد آنها را به مدت ۵ دقیقه درون سس قرار می دهیم تا سس به خورد شامی ها برود سپس سرو می کنیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- کتونی تخت عروسکی؛ ۱۵ مدل ترند امسال برای دخترای خاص!
- پیراهن بلند کلوش؛ ۱۵ عکس جذاب از استایلهای شیک و زنونه مجلسی
- ۱۵ ایده متفاوت برای نون پنیر سبزی سفره عقد؛ جشنتان را خاصتر کنید
- کت مردونه گلدوزی شده؛ ۱۵ نمونه خاص و هنری برای استایل متفاوت و لاکچری
- گلدان فانتزی رومیزی؛ ۱۵ مدل خاص و بانمک برای تغییر حال و هوای خونه
- شلف کنار مبلی یونیک؛ کالکشن ۱۵ عکس برای طراحی فضاهای کوچک
- منبع :
- yeganeh.catering