طرز تهیه سمبوسه هندی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه سمبوسه هندی
سمبوسه یکی از غذاهای پر طرفدار و خوشمزه است که ملل مختلف به شیوه های مختلف آن را تهیه می کنند. در هند و مالزی سمبوسه سیب زمینی، خیلی طرفدار دارد. این سمبوسه با طعم تند، بافت ترد و سبکی دارد و با روشهای مختلف و مواد متنوعی درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سمبوسه هندی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۵ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۲ حبه |
فلفل تند | ۱ عدد |
زنجبیل | ۱ تکه کوچک |
گشنیز | ۱ پیمانه |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز و پودر پیاز | به مقدار لازم |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه | |
آرد | ۴ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
روغن زیتون | ۱/۲ پیمانه |
سیاه دانه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زیره | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه خمیر سمبوسه هندی
مرحله اول
برای فراهم کردن خمیر سمبوسه ترد و خوشمزه، ابتدا آرد را در ظرفی ۲ مرتبه الک می کنیم تا گلوله های آرد باز شوند و هوا میان بافت آرد نفوذ کند. در ادامه سیاه دانه را به همراه پودر زیره و ۱ قاشق چایخوری نمک به آرد می افزاییم.
مرحله دوم
آرد را با ادویه ها خوب مخلوط می کنیم تا با هم یکنواخت شوند. بعد روغن زیتون را به آرد اضافه می کنیم و ترکیب کردن مواد را ادامه می دهیم تا به خوبی یکدست شوند. زمانیکه روغن کاملا جذب آرد شد و مایه خمیری شکل به دست آمد آب را می افزاییم.
مرحله سوم
آنگاه خمیر را با دست ورز می دهیم تا مایه خمیر یکدست در دست جمع شود و برای منسجم شدن بافت خمیر ۵ دقیقه خوب ورز دادن را ادامه می دهیم تا لطیف و نرمتر شود. اکنون کاسه مناسبی را با روغن آغشته می کنیم تا کاسه چرب شود.
مرحله چهارم
سپس خمیر آماده شده را درون کاسه قرار می دهیم و با سلفون روی خمیر را پوشش می دهیم. آنوقت ظرف خمیر را داخل یخچال می گذاریم و به مدت ۳۰ دقیقه زمان می دهیم تا بافت خمیر استراحت کند. در این فاصله مواد میانی را آماده می کنیم.
طرز تهیه مواد میانی سمبوسه
مرحله اول
برای درست کردن مواد میان سمبوسه هندی، شروع کار سیب زمینی ها را تمیز می شوییم و درون قابلمه مناسبی می گذاریم و تا سطح روی آنها آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد و پخته شوند.
مرحله دوم
پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه تابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن در آن می ریزیم. اکنون پیاز را به روغن اضافه می کنیم .
مرحله سوم
سپس به آرامی تفت می دهیم تا پیاز شیشه ای و سبک شود. حالا زنجبیل و سیر را پوست می گیریم و می شوییم و با استفاده از رنده ریز رنده می کنیم و به تابه پیازها می افزاییم تا عطر سیر و زنجبیل آزاد شود.
مرحله چهارم
گام بعدی گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری زردچوبه و نمک و پودر پیاز به تابه حاوی سیر و پیاز اضافه می کنیم. بلافاصله فلفل تند را می شوییم و به شکل نگینی ریز خرد می کنیم و با پودر فلفل سیاه و قرمز به گوشت چرخ کرده می افزاییم.
مرحله پنجم
آنوقت مواد داخل تابه را خوب تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد و طعم دار شود. پس از آن که همه مواد با هم یکدست و مخلوط شدند نصف استکان آب جوش به تابه می افزاییم. حالا درب تابه را روی تابه قرار می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود.
مرحله ششم
زمانیکه آب گوشت تبخیر شد سیب زمینی های پخته شده را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم تا خنک شود. در ادامه پوست سیب زمینی ها را جدا می کنیم و به صورت پوره با گوشتکوب له می کنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه آب درون گوشت کاملا تبخیر شد پوره سیب زمینی را به همراه آب لیمو ترش به تابه مواد سمبوسه می افزاییم و تا یکنواخت شدن مواد سمبوسه تفت دادن را ادامه می دهیم. برگ های گشنیز را می شوییم و با چاقو ساطوری می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله گشنیز خرد شده را به تابه مواد اضافه می کنیم و تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم و خوب زیر و رو می کنیم تا با هم یکدست شوند. اجازه می دهیم تا مواد میانی سمبوسه کاملا خنک شود. خمیر را از یخچال بیرون می گذاریم.
مرحله نهم
خمیر را درون سینی بزرگ قرار می دهیم و مجددا کمی ورز می دهیم. گام بعدی به اندازه یک نارنگی از خمیر را جدا می کنیم و با استفاده از وردنه به قطر نیم سانتی متر پهن می کنیم. حالا مقداری از مخلوط مواد سمبوسه را مرکز خمیر می گذاریم.
مرحله دهم
در این قسمت خمیر را مانند سمبوسه به شکل مثلثی یا پیراشکی بپیچیم. باقی مواد را به همین نحو آماده می کنیم. تابه گود و مناسبی را روی حرارت می گذاریم و تا نیمه تابه را به اندازه ای که سمبوسه در روغن شناور باشد پر می کنیم.
مرحله یازدهم
در نهایت سمبوسه را بعد از داغ شدن روغن درون تابه قرار می دهیم تا سرخ و طلایی شوند. تمامی سمبوسه ها به ترتیب روی توری فلزی یا دستمال یکبار مصرف می گذاریم تا روغن اضافی شان گرفته شود.
مرحله دوازدهم
در زمان سرو بهتر است از سس گوجه خیلی تند استفاده کرد تا از طعم واقعی سمبوسه هندی را به روش هندی ها لذت کافی را برد. سمبوسه را در ظرف مورد دلخواه می چینیم و با سس مخصوص نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- طرح ناخن هری پاتر؛ 15 ایده خلاقانه که باید امتحان کنی
- ۱۵ مدل دیزاین کیک حرفهای و خاص؛ ایدههایی برای جشنهای فراموشنشدنی
- گلدان مشکی پینترستی؛ ۱۵ مدل جذاب برای یک دکوراسیون خاص و مدرن
- ۱۵ مدل آویز زمرد فانتزی زیبا؛ ترکیبی از زیبایی و اصالت
- 15 کیف خوشمزه پینترستی؛ طرحهایی که نمیتوانی از آنها بگذری
- طراحی تی وی وال توسی؛ ۱۵ مدل جذاب برای دکوراسیونهای مدرن و مینیمال
- منبع :
- honey_pastry_academy