طرز تهیه خاچاپوری خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه خاچاپوری

خاچاپوری اصفهان طرز تهیه اوجاخوری گرجی خاچاپوری در تهران خاچاپوری شیلا طرز تهیه خینکالی انواع خاچاپوری طرز تهیه چاپاگوری طرز خوردن خاچاپوری

خاچاپوری یک غذای معروف و پر طرفدار گرجستانی است که  می تواند یک میان وعده خوشمزه و مغذی باشد. خاچاپوری را به مدل های متفاوتی طبخ و سرو می کنند ولی محبوب ترین آن مدل قایقی آن است که با پنیر پرشده و تخم مرغی وسط آن می گذارند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خاچاپوری در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
آرد سفید۲ تا ۳ پیمانه
قند۱ حبه
آب ولرم۱ لیوان
تخم مرغ۲ عدد
خمیر مایه فوری۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع۶ قاشق غذاخوری
قارچ۲۵۰ گرم
سوسیس۲ عدد
پنیر پیتزا۳۰۰ گرم
فلفل دلمه ای۱ عدد
گوجه گیلاسیبه مقدار کافی
زردچوبه و آویشنبه مقدار کافی
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی

طرز تهیه خاچاپوری

مرحله اول

برای تهیه خاچاپوری به روش گرجستانی شروع کار بهتر است از کاسه شیشه ای برای آماده سازی خمیر مایه استفاده کنیم. ابتدا ۱ حبه قند را با نصف آب ولرم درون کاسه انتخاب شده می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا قند کاملا حل شود.

مرحله دوم

سپس خمیر مایه فوری را درون کاسه پخش می کنیم و خوب هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند. آنگاه درب کاسه را می گذاریم و با حوله دور آن را می پوشانیم تا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در دمای محیط بر اثر گرما خمیر مایه عمل بیاید.

مرحله سوم

در ادامه تخم مرغ را در ظرفی جداگانه می شکنیم تا از سالم بودن آن مطمئن شویم. حالا روغن مایع را به همراه باقیمانده آب ولرم در کاسه گودی می ریزیم و تخم مرغ را به آن می افزاییم و با استفاده از چنگال خوب با هم مخلوط می کنیم.

مرحله چهارم

بعد از اینکه مواد کاملا یکدست شدند، خمیر مایه آماده شده را به کاسه می افزاییم و مجددا هم می زنیم تا همگی مواد با هم یکنواخت شوند. اکنون آرد را در ظرفی ۲ مرتبه الک می کنیم تا هوا در بافت آرد نفوذ کند و گلوله های آرد از هم باز شوند.

مرحله پنجم

زمانیکه آرد را الک کردیم، به آرامی و در دو مرحله به کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم. بار دیگر با استفاده از قاشق خمیر را مخلوط می کنیم تا بافت خمیر بهم بچسبند. سپس روی سطح صافی به نحوی  ورز می دهیم تا خمیر لطیف و منعطفی حاصل شود.

مرحله ششم

در این قسمت کاسه شیشه ای را با کمی روغن چرب می کنیم و خمیر منسجم شده را به کاسه انتقال می دهیم. حالا روی کاسه را با پارچه نم داری پوشش می دهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه در دمای محیط استراحت دهیم.

مرحله هفتم

در این فاصله تا آماده شدن خمیر، مواد میانی را فراهم می کنیم. اول قارچ را تمیز می شوییم به روشی که هنگام شسن آب خیلی به بافت قارچ نفوذ نکند. حالا روی تخته آشپزخانه به صورت اسلایس های نازک خرد می کنیم.

مرحله هشتم

تابه ای مناسب را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و قارچ را به تابه اضافه می کنیم. سپس شروع به تفت دادن می کنیم تا آب قارچ تبخیر شود. بعد از اینکه قارچ ها سبک شدند کمی روغن به قارچ می افزاییم و تفت دادن را ادامه می دهیم.

مرحله نهم

گام بعدی فلفل دلمه را می شوییم، کلاهک و دانه های میانی را جدا می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. حالا به تابه حاوی قارچ می افزاییم. ادویه ها را بعد از سبک شدن فلفل دلمه روی مواد می پاشیم و تفت می دهیم.

مرحله دهم

بعد از زمان تعیین شده وقتیکه خمیر به اصطلاح ور آمد و اندازه آن حدودا ۲ برابر شد، روی سطح کار منتقل می کنیم و مجددا شروع به ورز دادن می کنیم تا گاز میان بافت اسفنجی خمیر از بین برود. خمی را روی سطح کار به ۴ گلوله تقسیم می کنیم.

مرحله یازدهم

اکنون خمیر های آماده شده را روی میز کار به طول ۲۰ سانتی متر با وردنه باز می کنیم و از دو طرف خمیر را جمع کرده تا حالت قایق پیدا کند. سپس فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم گرم شود.

مرحله دوازدهم

سوسیس را به اندازه دلخواه خرد می کنیم و به همراه قارچ و فلفل دلمه روی خمیر قایقی پخش می کنیم تا تمام قسمت ها را بپوشانیم. آنگاه دور تا دور خمیر را به طرف داخل جمع می کنیم به صورتی که شکافی میان خمیر ایجاد شود .

مرحله سیزدهم

پس از اینکه باقی مواد را درون خمیرها اضافه کردیم و هر ۴ تا خاچاپوری آماده شد پنیر پیتزا را روی آنها می ریزیم. درنهایت تعدادی گوجه گیلاسی را از وسط دو قسمت می کنیم و روی پنیر پیتزا می چینیم. سینی فر را کمی چرب می کنیم.

مرحله چهاردهم

زمانیکه سینی را چرب کردیم خاچاپوری ها را درون سینی انتقال می دهیم و در طبقه وسط فر قرار می دهیم. اجازه می دهیم با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر بماند تا کاملا خمیر و مواد میانی آن آماده شود.

مرحله پانزدهم

در پایان زمان یاد شده، قسمت گریل فر را روشن می کنیم تا پنیر پیتزا طلایی رنگ شود. بعد از آماده شدن خاچاپوری خوشمزه را از فر خارج می کنیم و به اندازه دلخواه برش می زنیم و با سس گوجه کچاپ سرو می کنیم نوش جان.

نکته:

همراهان میریتو  نمک، فلفل و جعفری ساطوری می تواند به خاچاپوری شما زیبایی و طعم بهتری بدهد.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 23 تیر 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.