طرز تهیه پیچاق قیمه خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه پیچاق قیمه

نکات مهم پیچاق قیمه بهترین پیچاق قیمه اردبیل قیمه پیچاق مجلسی پیچاق قیمه اردبیل رستوران پیچاق قیمه نی نی سایت معنی پیچاق قیمه قیمه پیچاق آذربایجان

پیچاق قیمه یکی از غذا های اصیل ایرانی است که اصالت آن مربوط به شهر اردبیل می باشد و بسیار خوشمزه و پر طرفدار است. این خورشت دارای مواد مغذی فراوانی است که آن را تبدیل به یک غذای بسیار مقوی و مجلسی کرده است. اما خورش پیچاق قیمه یکی از غذاهای اصلی در ماه محرم و گزینه اول نذری ها در اردبیل می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پیچاق قیمه در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی۴۰۰ گرم
پیاز۴ عدد متوسط
کره۱۰۰ گرم
تخم مرغ۴ عدد
خلال بادام½ پیمانه
زعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوری
آبغوره یا آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
کاری و پودر هلبه مقدار لازم
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه پیچاق قیمه

مرحله اول

برای تهیه خورش پیچاق قیمه اردبیلی، شروع کار بادام های خلال شده را درون کاسه مناسب می ریزیم و تا سطح روی آنها را آب می ریزیم. سپس اجازه می دهیم به مدت زمان ۲ تا ۳ ساعت خیسانده شوند.

مرحله دوم

بعد از زمان تعیین شده، بادام های نرم شده را آبکشی می کنیم. وقتی که آب اضافی خلال بادام خارج شد، آنها را سطح پارچه ضخیم و تمیز پخش می کنیم تا خوب خشک شوند. آنگاه قابلمه ای را روی حرارت می گذاریم.

مرحله سوم

در ادامه کره را داخل قابلمه می افزاییم و تامل می کنیم تا ذوب شود. حالا خلال بادام را به کره اضافه می کنیم و تفت دادن را به طور متداوم ادامه می دهیم. این کار را به دقت با حرارت ملایم انجام می دهیم تا بادام نسوزد.

مرحله چهارم

پس از اینکه چند دقیقه بادام را تفت دادیم آنرا از قابلمه خارج می کنیم و در ظرفی کنار می ذاریم. پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی برش می دهیم. اکنون پیازها را به همان قابلمه می افزاییم.

مرحله پنجم

زمانیکه پیازها سبک و نرم شدند اجازه می دهیم تا کاملا کاراملی شوند. بلافاصله گوشت تازه گوسفندی را روی تخته آشپزخانه با چاقوی تیز، مانند خورشتی خرد می کنیم و بعد از آبکشی به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم.

مرحله ششم

در این قسمت گوشت را کاملا تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و تمام قسمت های گوشت به طور یکنواخت سرخ شود. همان لحظه کمی زردچوبه به همراه ادویه کاری و فلفل سیاه روی گوشت پخش می کنیم و ۲ دقیقه دیگر تفت می دهیم تا با ادویه ها آغشته شود.

مرحله هفتم

گام بعدی ۴ پیمانه آب را درون قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بیشتر می کنیم تا آب با سرعت بیشتری به دمای جوش برسد. وقتیکه آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم می کنیم تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت گوشت بپزد.

مرحله هشتم

در این قسمت درب قابلمه را برمی داریم و یکی از گوشت ها را تست می کنیم. در صورت پخته شدن گوشت خورشت پیچاق، زعفران دم کرده را به همراه پودر هل درون قابلمه اضافه می کنیم و در آخر خلال بادام را که قبلا آماده کردیم به قابلمه می افزاییم.

مرحله نهم

در این قسمت درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم به آرامی خورش به غلظت برسد و آب درون قابلمه کشیده شود. پیچاق قیمه اردبیلی را به صورت کم آب سرو می کنند پس لازم است به این نکته توجه داشته باشیم.

مرحله دهم

زمانیکه آب درون قابلمه تبخیر شد و خورش به اصطلاح جا افتاد تخم مرغ را به صورت یکی یکی درون قابلمه می شکنیم و تامل می کنیم تا به آرامی خودش را جمع کند و کاملا پخته شود. بهتر است از تخم مرغ بسته بندی شده استفاده کنیم تا از سالم بودن آنها مطمئن باشیم.

مرحله یازدهم

پایان پخت غذا مقداری آبغوره یا به دلخواه آبلیمو روی خورش پخش می کنیم. قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و در ظرف مورد نظر می کشیم و به همراه برنج زعفرانی و سبزی یا سالاد سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : جمعه 30 تیر 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.