طرز تهیه خورش نخود فرنگی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه خورش نخود فرنگی

خورش نخود فرنگی ساده خورش نخود فرنگی شمالی طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده خورش نخود فرنگی و شوید خورش نخود فرنگی بدون گوشت خورش نخود فرنگی و قارچ طرز تهیه خوراک نخود فرنگی مجلسی خورش نخود فرنگی با گوشت قلقلی

خورش نخود فرنگی از دسته خورش های بسیار خوشمزه و مجلسی می باشد و شما می توانید خورش نخود فرنگی را با مرغ یا گوشت و یا به صورت ساده تهیه کنید و به سلیقه خود سبزیجات مختلف مانند هویج یا سیب زمینی را داخل این خورش استفاده کنید. خورش نخود فرنگی به همراه پلو و سالاد بسیار دلچسب است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش نخود فرنگی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
نخود فرنگی۳۰۰ گرم
سیب زمینی۲ عدد
پیاز۲ عدد متوسط
سیر۲ حبه
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش نخود فرنگی

مرحله اول

برای فراهم کردن خورش نخود فرنگی خوشمزه، شروع کار پوست  یکیپیاز را جدا می کنیم و بعد از شستشو با استفاده از رنده ریز رنده می کنیم. سپس درون توری پارچه ای می ریزیم تا کاملا آب اضافی پیاز خارج شود.

مرحله دوم

در ادامه پوره پیاز را به همراه گوشت چرخ کرده داخل کاسه جاداری می ریزیم. حالا کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی گوشت می پاشیم. با کمک دست مواد را به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم تا گوشت مزه دار شود.

مرحله سوم

زمانیکه بافت گوشت کاملا چسبنده و یکنواخت شد با سلفون روی کاسه را می پوشانیم و درون یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت مایه گوشت استراحت کند. بعد از زمان تعیین شده، کاسه را از یخچال خارج می کنیم.

مرحله چهارم

آنگاه به اندازه گردو از مواد را با دست جدا می کنیم و به شکل توپکی (قلقلی) حالت می دهیم. تمامی مواد را به همین صورت آماده می کنیم و درون تابه مناسب به همراه مقداری روغن روی حرارت متوسط سرخ می کنیم.

مرحله پنجم

وقتی که گوشت های قلقلی را درون روغن به صورت یکدست سرخ کردیم، درون ظرفی می چینیم و کنار می گذاریم. در همان تابه اضافه پیاز را به شکل نگینی روی تخته آشپزخانه برش می زنیم و در قابلمه مورد نظر می ریزیم.

مرحله ششم

در این قسمت مقداری روغن روی پیاز می افزاییم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم نرم و سبک شود. حالا  کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی پیاز می پاشیم تا کاملا یکنواخت شوند. رب گوجه فرنگی را به  قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

گام بعدی رب را ۱ دقیقه تفت می دهیم تا علاوه بر گرفتن بوی خامی، خوشرگ و براق شود. اگر تمایل به ریختن سیر در خورش نخود فرنگی را داشتیم، بهتر است آنها را با رنده ریز رنده کنیم و به مواد درون قابلمه می افزاییم.

نکته:

همراهان میریتو بهتر است بدانید اگر به سیر تازه دسترسی نداشتیم می توانیم از پودر سیر استفاده کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله سیر را تا آزاد شدن بو و عطر آن تفت می دهیم. حالا گوشت های سرخ شده را به همراه ۲ لیوان دسته دار آب جوش به قابلمه منتقل می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم گوشت ها پخته شوند.

مرحله نهم

هنگامی که گوشت ها به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه با مواد پخته بودند، دانه های نخود فرنگی را به همراه نمک داخل قابلمه حاوی گوشت می افزاییم و تامل می کنیم خورش به غلظت برسد و به اصطلاح جا بیفتد.

مرحله دهم

در این فاصله تا پخت نخود فرنگی سیب زمینی را پوست می گیریم و به شکل خلالی یا حبه ای برش می دهیم. آنگاه سیب زمینی را آبکش می کنیم تا نشاسته اضافی آن کاملا خارج شود. در ادامه تابه مناسبی را روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله یازدهم

مقداری روغن درون تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به خوبی داغ شود. حالا سیب زمینی را درون تابه منتقل می کنیم و تفت می دهیم تا تمام قسمتها به صورت یکدست طلایی و برشته شود. سیب زمینی را در ظرفی می ریزیم و کنار می گذاریم.

مرحله دوازدهم

در نهایت زعفران دم کرده را به خورش اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا عطر زعفران با خورش آمیخته شود. خورش نخود فرنگی را درون ظرف مورد دلخواه می کشیم و با سیب زمینی سرخ کرده تزئین می کنیم و در کنار برنج سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 23 مرداد 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.