طرز تهیه خورش لوبیا سفید خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه خورش لوبیا سفید
خورشت لوبیا سفید یکی از خورشت های ایرانی است که اصالتی مربوط به شهر ارومیه دارد خورشت لوبیا سفید بسیار خوشمزه و مغذی است و روشی برای گنجاندن بیشتر لوبیا سفید در وعده های غذایی می باشد. این خورش را می توان در وعده نهار یا شام طبخ کرد و در کنار خانواده نوش جان کرد ، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش لوبیا سفید در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا سفید | ۱ پیمانه |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد درشت |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
فلفل دلمه ای | ½ فلفل متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر سیر و پاپریکا | به مقدار لازم |
روغن و زردچوبه | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش لوبیا سفید
مرحله اول
برای فراهم کردن خورشت لوبیا سفید به روش ارومیه، شروع کار لوبیا سفید را درون کاسه ای مناسب با آب ولرم می خیسانیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۲ ساعت تا نفخ آنها کاملا گرفته شود. در این فاصله زمانی، آب لوبیا را چند مرتبه تعویض می کنیم.
مرحله دوم
در ادامه گوشت قرمز را تمیز می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم. سپس به صورت خورشتی خرد می کنیم و کنار می گذاریم. پیاز را بعد از پوستگیری آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.
مرحله سوم
اکنون قابلمه ای را که برای پخت خورش در نظر داریم روی حرارت متوسط می گذاریم و کمی روغن درون آن می ریزیم و زمان می دهیم تا کاملا داغ شود. حالا به صورت یکنواخت تفت دادن را شروع می کنیم تا پیاز کاملا نرم و کاراملی شوند.
مرحله چهارم
زمانیکه پیازها آماده شدند، کمی زردچوبه، پودر سیر، پاپریکا و فلفل سیاه روی پیاز پخش می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا پیاز با ادویه ها یکنواخت شود. اکنون گوشت خورشتی را به قابلمه می افزاییم.
مرحله پنجم
در این قسمت گوشت را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد و تمام قسمتها به یک اندازه سرخ شود. در همین حین پوست گوجه فرنگی را به آرامی جدا می کنیم و با استفاده از رنده ریز رنده می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
بعد از اینکه آب گوجه فرنگی تبخیر شد، رب گوجه فرنگی را به مواد می افزاییم و ۱ دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود. حالا فلفل دلمه را می شوییم، کلاهک و دانه های آن را جدا می کنیم و به شکل نگینی ریز خرد می کنیم.
مرحله هفتم
آنوقت فلفل دلمه را به قابلمه منتقل می کنیم و با مواد درون تابه مخلوط می کنیم. در این مرحله لوبیا سفیدهایی که از قبل خیس کرده بودیم درون آبکشی می ریزیم تا کاملا آب اضافه آن خارج شود. سپس به قابلمه حاوی مواد اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
کمی بعد از اینکه لوبیاها را تفت دادیم، ۳ لیوان دسته دار آب جوشیده درون قابلمه می ریزیم و حرارت را بالا می بریم تا شروع به جوشیدن کند. سپس درب قابلمه را می گذاریم و تامل می کنیم با حرارت کم لوبیا پخته، و خورش جا بیفتد.
مرحله نهم
گام بعدی اجازه می دهیم خورش به مدت ۲ ساعت کاملا پخته شود. حدودا ۳۰ دقیقه قبل از اینکه خورش را از روی حرارت کنار بگذاریم نمک و فلفل سیاه را به همراه لیمو عمانی به خورش اضافه می کنیم و صبر می کنیم عطر لیمو در غذا آزاد شود.
مرحله دهم
در نهایت درب قابلمه را کنار می گذاریم و خورش لوبیا را هم می زنیم. در صورتی که خورش به اصطلاح جا افتاده بود، درون ظرف مورد دلخواه می کشیم و به همراه برنج و سالاد سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- تونیک شلوار شیک خانومانه؛ ۱۵ نمونه جدید مناسب همه فصلای سال
- کتونی شیک عروس؛ ۱۵ مدل محبوب در بین عروسهای خوش سلیقه و امروزی
- ۱۵ ایده متفاوت برای نون پنیر سبزی سفره عقد؛ جشنتان را خاصتر کنید
- کت لاکچری شیک؛ ۱۵ ایده خاص و مدرن که همیشه شیک و لاکچری به نظر میرسی
- تو گردنی طلا خفن؛ ۱۵ طرح شیک و متفاوت برای استایلهای لاکچری و مدرن
- ۱۵ مدل شیک پلاک طلا گرد ساده؛ انتخابهای جذاب برای هر سلیقه
- منبع :
- lezat_ashpazi1