طرز تهیه راتاتویی فرانسوی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه راتاتویی فرانسوی
غذاهای بسیاری هستند که از کشورهای مختلف وارد عادات غذایی مردم دیگری میشوند و حتی ممکن است پخت آنها آن قدر تغییر کند که در نهایت شبیه به غذای ابتدایی در کشور مبدا نباشد. راتاتویی از جمله غذاهایی است که از کشور فرانسه وارد کشور ما شده است و طرفداران خود را دارد. غذایی گیاهی که به ذائقه مردم ایران خوش آمده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه راتاتویی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۲ عدد متوسط |
کدو سبز | ۲ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۳ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد درشت |
روغن زیتون | ۶ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پنیر پارمزان | ۱۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه راتاتویی
مرحله اول
برای فراهم کردن راتاتویی فرانسوی، شروع کار بادمجان ها را تمیز می شوییم و بدون اینکه پوست آنها را جدا کنیم روی تخته آشپزخانه به برش های حلقه ای نازک تقسیم می کنیم. سپس کمی نمک روی آنها می پاشیم تا به مدت ۲۰ دقیقه تلخی احتمالی آنها گرفته شود.
مرحله دوم
در این فاصله کدوهای شسته شده را به همان شکل و روشی که بادمجان ها را خرد کردیم آماده می کنیم و درون کاسه نسبتا جاداری می ریزیم. حالا پنیر پارمزان را به همراه ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی کدوهای خرد شده اضافه می کنیم.
نکته
همراهان میریتو کدو و بادمجان را می توان با رنده های مخصوص چیپس، فرم دهیم.
مرحله سوم
بعد از زمان تعیین شده، بادمجان ها را آبکشی می کنیم و با پارچه تمیز آنها را خشک کرده و به کاسه حاوی مواد می افزاییم. اکنون کدو و بادمجان ها را به آرامی جا به جا می کنیم تا با روغن و پنیر مزه دار شوند. سپس به سرغ آماده کردن سس می رویم.
مرحله چهارم
برای تهیه سس راتاتویی، ابتدا پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. تابه ای را روی حرارت متوسط می گذاریم و پیازهای خرد شده را به همراه کمی روغن به تابه می افزاییم تا پیاز بعد از تفت دادن نرم و سبک شود.
مرحله پنجم
در این قسمت مقداری زردچوبه روی پیاز می پاشیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا عطر و رنگ زردچوبه با پیاز آمیخته شود. آنگاه رب گوجه فرنگی را به تابه منتقل می کنیم و با پیاز تفت می دهیم تا علاوه بر خوشرنگ شدن رب، بوی خامی آن از بین برود.
مرحله ششم
گام بعدی نصف فنجان آب جوشیده روی مواد می ریزیم و تامل می کنیم سس درون تابه به روغن بیفتد. آنوقت تابه را از روی حرارت بر می داریم. ظرف مناسبی را که بهتر است از نوع پیرکس به شکل مستطیل یا گرد باشد را آماده می کنیم و سس راتاتویی را کف آن می ریزیم.
مرحله هفتم
وقتی که سس کف ظرف به صورت یکدست پخش شد، گوجه فرنگی شسته شده را روی تخته آشپزخانه به حلقه های یک اندازه برش می زنیم و به ترتیب با سبزیجاتی که از قبل مزه دار کردیم به صورت یکی در میان و مرتب کنار هم می چینیم تا حلقه های سبزیجات به پایان برسد.
نکته:
مهمترین نکته در طبخ راتاتویی این است که هنگام چیدمان سبزیجات کنار هم آنها را به صورت فشرده کنار هم قرار می دهیم که در زمان پخت مواد از هم باز نشوند.
مرحله هشتم
در این مرحله فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه به خوبی گرم شود. در این فاصله زمانی لازم است باقیمانده روغن زیتون را با مقداری فلفل سیاه و پودر سیر درون پیاله کوچکی ترکیب کنیم و با فرچه آشپزی سطح سبزیجات را آغشته کنیم.
مرحله نهم
بعد از اینکه فر کاملا گرم شد، ظرف سبزیجات را در طبقه میانی فر می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت زمان ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد به خوبی پخته شوند. بعد از زمان مقرر قسمت گریل را روشن می کنیم تا روی سبزیجات رنگ بگیرد. نوش جان
نکته:
بهتر است بدانید می توانید برای آبدار شدن راتاتویی پیش از آن که ظرف را درون فر قرار دهید روی ظرف را با فویل نازک بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. بعد از پخت پوشش ظرف را بردارید و اگر سبزیجات پخته و نرم شده بودند گریل فر را روشن کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- تابلو دکوری طرح چشم نظر؛ ۱۵ نمونه خاص برای فضاهای مدرن و سنتی
- پانچو شیک زنانه ؛ ۱۵ مدل مناسب برای خانمهایی که خاص پوشیدن رو دوست دارن
- بهترین کیف پارچه ای جذاب برای امسال؛ 15 مدل پرطرفدار و شیک
- حلقه طلا زنانه خاص و شیک؛ ۱۵ مدل که استایلت رو حسابی خاص میکنن
- مانتو شیک آبی آسمانی؛ ۱۵ عکس خوشگل از استایلهای خاص دخترونه
- ست مادر دختری بهاری؛ ۱۵ عکس الهامبخش از مادر و دختریهای شاد بهاری
- منبع :
- mina_delicious_plates