طرز تهیه رب پلو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه رب پلو

طرز تهیه رب پلو رب پلو مال کجاست رب پلو شیرازی طرز تهیه برنج و رب

رب پلو یک غذای سنتی و ایرانی محسوب می شود که دارای طعمی لذیذ و عالی می باشد و به رسپی های گوناگونی تهیه می گردد. رب اناز و نیز رب گوجه فرنگی یکی محصول میوه خوش طعم انار و دیگری حاصل گوجه فرنگی است، هر دوی این رب ها از چاشنی ها محسوب می شوند که این طعم خاص را به غذا نیز انتقال داده و موجب بهبود طعم و رنگ غذا می شوند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رب پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ۵۰۰ گرم
کشمش پلویی۱۰۰ گرم
مغز گردو۲۰۰ گرم
برنج۴ پیمانه
پیاز۳ عدد متوسط
رب انار۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق غذاخوری
چوب دارچین۱ تکه
زردچوبه و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه رب پلو

مرحله اول

برای فراهم کردن رب پلو شیرازی، شروع کار برنج را تمیز می شوییم و تا سطح روی آن آب ولرم و نصف قاشق نمک می ریزیم. سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت کاملا خیس بخورد تا حجم آن افزایش یابد.

مرحله دوم

در ادامه سینه مرغ را بعد از شستشو داخل آبکشی قرار داده تا خونابه آن کاملا خارج شود. آنگاه قابلمه ای را که برای پخت مرغ در نظر داریم انتخاب می کنیم و سینه مرغ را به همراه ۲ لیوان آب روی حرارت متوسط می گذاریم.

مرحله سوم

پیازها را بعد از پوستگیری می شوییم و یکی از آنها را به ۲ قسمت تقسیم می کنیم. حالا پیاز را با چوب دارچین به قابلمه اضافه کرده و کمی زردچوبه روی مرغ می پاشیم. درب قابلمه را می گذاریم تا سینه مرغ کاملا پخته شود.

مرحله چهارم

در این فاصله تا پخت گوشت مرغ، باقیمانده پیازها را روی تخته آشپزخانه به شکل خلالی نازک خرد می کنیم. حالا تابه مناسبی را روی حرارت متوسط می گذاریم و کمی روغن درون تابه می ریزیم تا به خوبی داغ شود.

مرحله پنجم

زمانیکه روغن کاملا داغ شد، پیاز را به تابه منتقل می کنیم و شروع به تفت دادن می کنیم تا پیاز به صورت یکدست سبک و طلایی شود. آنوقت مغز گردو را با چاقو خرد می کنیم و به تابه حاوی پیاز داغ می افزاییم و با مخلوط می کنیم.

مرحله ششم

در این قسمت کشمش پلویی را به مدت ۵ دقیقه در پیاله کوچکی خیس می کنیم تا کمی نرم شود. حالا کشمش را خوب روی پارچه تمیزی خشک می کنیم و به همراه رب انار به تابه اضافه می کنیم. تمامی مواد را با هم مخلوط می کنیم.

مرحله هفتم

گام بعدی مرغ پخته شده را از قابلمه خارج می کنیم و تامل می کنیم تا از حرارت بیفتد. سپس سینه مرغ را به صورت ریش ریش شده خرد می کنیم و به تابه حاوی مواد منتقل می کنیم. مرغ را خوب تفت می دهیم تا مزه دار شود.

مرحله هشتم

گام بعدی تابه را از روی حرارت بر می داریم. آنگاه قابلمه ای که برای پخت اولیه برنج در نظر داریم را تا نصف آب پر می کنیم و روی حرارت بالا می گذاریم تا زودتر به نقطه جوش برسد. وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را به قابلمه می افزاییم.

مرحله نهم

در این مرحله ۱ قاشق غذاخوری روغن و ۱ قاشق نمک به برنج در حال پخت اضافه کرده و اجازه می دهیم به مدت ۵ تا ۷ دقیقه پخت اولیه انجام شود. بعد از زمان تعیین شده دانه ای از برنج را زیر دندان تست می کنیم. اگر لایه بیرونی نرم و مغز برنج سفت بود، برنج آماده است.

مرحله دهم

در این زمان برنج را آبکشی می کنیم و کمی آب سرد روی آن می ریزیم تا دانه های برنج از هم جدا شوند. سپس قابلمه مناسب پخت رب پلو را روی حرارت ملایم گذاشته و کف آن کمی روغن می ریزیم تا کاملا روغن داغ شود.

مرحله یازدهم

آنوقت ته دیگ مورد نظر را که می توانید از نان لواش یا سیب زمینی اسلایس شده باشد، کف قابلمه فیکس می کنیم. به اندازه ۲ کفگیر از برنج آبکشی شده را روی ته دیگ پخش می کنیم و یک لایه از مواد مخلوط شده را روی برنج می افزاییم.

مرحله دوازدهم

تمامی مواد را به همین نحوه با برنج درون قابلمه به صورت طبقه ای روی هم می ریزیم تا مواد به پایان برسد. در نهایت ۲ قاشق روغن مایع روی برنج پخش می کنیم. درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی قابلمه قرار می دهیم.

مرحله سیزدهم

اکنون شعله پخش کن را زیر قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم رب پلو به مدت ۱ ساعت به خوبی پخته شود. بعد از گذشت زمان یاد شده، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و برنج را درون قابلمه مخلوط می کنیم. رب پلو را در ظرف مورد نظر می کشیم و با زعفران تزئین می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : جمعه 10 شهریور 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.