طرز تهیه قیمه یزدی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه قیمه یزدی
قیمه یزدی یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی می باشد که در یزد تهیه می شود و تفاوت آن با قیمه در حبوبات آن است و بجای لپه از نخود استفاده می شود. این خورشت در بین مردم یزد بسیار محبوب است شاید اسم این خورش کمتر به گوش شما خورده باشد و در دست فراموشی است ولی شما می توانید قیمه یزدی را در لیست غذاهای خود قرار دهید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قیمه یزدی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
نخود | ۲۰۰ گرم |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
پودر دارچین | ۱ قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری غلیظ |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه قیمه یزدی
مرحله اول
برای فراهم کردن قیمه یزدی مجلسی، شروع کار نخود را می شوییم و درون کاسه ای تا سطح روی آن را آب می ریزیم. بنابراین تامل می کنیم نخود به مدت یک شبانه روز خیس بخورد تا علاوه بر اینکه نفخ آن بر طرف شود، زمان پخت کمتری را صرف نخود کنیم.
نکته :
لازم است هر چند ساعت یکبار آب نخود را خالی کنیم و مجددا آب جدید اضافه کنیم.
مرحله دوم
در این فاصله پیاز را بعد از پوستگیری آبکش کرده و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر داریم روی حرارت می گذاریم و مقداری روغن در آن می ریزیم تا کاملا داغ شود.
مرحله سوم
اکنون پیاز خرد شده را به روغن داغ می افزاییم و خوب تفت می دهیم تا پیازها به صورت یکنواخت نرم و کاراملی شوند. اکنون گوشت خورشتی را روی تخته قرار داده و با کارد تیزی به قسمت های یک اندازه مکعبی برش می زنیم .
مرحله چهارم
آنگاه گوشت را به پیاز داغ منتقل می کنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا کاملا تغییر رنگ دهد و بافت گوشت کمی سفت تر شود. بعد از اینکه گوشت را سرخ کردیم می بایست کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت بپاشیم.
مرحله پنجم
پس از انجام مراحل بالا گوشت را با ادویه ها تفت داده تا رنگ و عطر ادویه بوی زهم گوشت را از بین ببرد. حالا ۵ لیوان دسته دار آب جوشیده به قابلمه می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت زیاد آب به نقطه جوش برسد.
مرحله ششم
زمانیکه خورش شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده تا گوشت به آرامی پخته شود. آنوقت نخود را آبکشی می کنیم و پوست آنها را کاملا جدا کرده و به صورت دو لپه ای آنها را به دو قسمت از هم باز می کنیم.
مرحله هفتم
گام بعدی نخودها را به گوشت های نیم پز شده اضافه کرده و کمی نمک داخل خورشت می پاشیم و اجازه می دهیم به مدت زمان ۲ ساعت نخود به همراه گوشت کاملا پخته شود. هم زمان تا آماده شدن قیمه، پوست سیب زمینی را می گیریم.
مرحله هشتم
در این مرحله سیب زمینی ها را به صورت خلالی نازک خرد می کنیم و درون کاسه ای جادار می ریزیم. سپس تا سطح روی آن را آب سرد پر کرده و صبر می کنیم ۱۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل آب سرد بماند تا بافت سیب زمینی سفت شود.
مرحله نهم
گام بعدی سیب زمینی را آبکشی می کنیم تا نشاسته آن کاملا خارج شود. بعد از اینکه سیب زمینی ها به خوبی خشک شدند، تابه مناسبی را روی حرارت متوسط می گذاریم و به اندازه روغن می ریزیم تا کاملا داغ شود.
مرحله دهم
وقتی که روغن خوب داغ شد، سیب زمینی را به آرامی به تابه می افزاییم و تا جاییکه یکدست برشته و سرخ شوند تفت دادن را ادامه می دهیم. بعد از اینکه سرخ کردن آنها به پایان رسید از تابه خارج می کنیم و درون بشقابی کنار می گذاریم.
مرحله یازدهم
بنابراین از مواد درون قابلمه نخود و گوشت را زیر دندان تست کرده و در صورتیکه به خوبی پخته بودند، کمی دارچین و زعفران دم کرده روی قیمه پخش می کنیم و بعد از اینکه خورش را خوب هم زدیم اجازه می دهیم خورش رنگ و عطر چاشنی را جذب خودش کند.
مرحله دوازدهم
در نهایت با قاشق از آب خورش می چشیم. اگر کمی نمک لازم داشت مجددا به آن اضافه کرده و در ظرف دلخواه می ریزیم. از سیب زمینی سرخ کرده در کنار قیمه استفاده می کنیم و به همراه برنج زعفرانی میل می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- سنجاق سینه داماد؛ ۱۵ ایده خفن برای شیکتر شدن استایل دامادی
- لباس هندی شیک؛ ۱۵ ایده ترکیبی از سبک سنتی و مدرن برای خانمهای خاصپسند
- مانتو اسپرت زنانه خاص؛ یک مانتو که میتونه استایل تو رو از همیشه جذابتر کنه
- مانتو خنک زنانه؛ ۱۵ مدل پرطرفدار برای خانومایی که همیشه خوشتیپن
- محافظ شارژر فانتزی؛ ۱۵ ایده شیک و خلاق که عاشقشون میشی
- آینه کنسول دیواری مدرن؛ ۱۵ مدل شیک و جدید برای خانههای امروزی
- منبع :
- mr.taster