طرز تهیه مرغ لا پلو خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه مرغ لا پلو
مرغ لا پلو یکی از انواع غذا های ساده و مجلسی ایرانی است که می توانید آن را به راحتی در منزل برای انواع مجالس و مهمانی های خود به عنوان غذایی ساده و آسان تهیه کنید. مرغ لا پلو از نظر ظاهر و مزه تا حدی شبیه به ته چین مرغ می باشد اما از نظر دستور تهیه بسیار ساده تر و راحت تر از ته چین مرغ تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ لا پلو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
ران مرغ | ۲ تکه |
سینه مرغ | ۲ تکه |
برگ بو | ۱ عدد |
زیره | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز | ½ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه مرغ لا پلو
مرحله اول
برای فراهم کردن مرغ لا پلو به روش شیرازی، شروع کار سینه و ران مرغ را تمیز می شوییم و اجازه می دهیم خونابه آن کاملا خارج شود. سپس برنج را ۲ تا ۳ مرتبه می شوییم تا آب آن کاملا شفاف شود. حالا با ۴ لیوان آب و ۱ قاشق نمک درون کاسه بزرگی می خیسانیم.
نکته:
اگر برنج تازه بود، ۳۰ دقیقه خیساندن برنج کافی می باشد.
مرحله دوم
اجازه می دهیم برنج به مدت ۲ الی ۳ ساعت بسته به نوع آن کاملا خیس بخورد تا حجم آن بیشتر شود. در ادامه تکه های مرغ را در ظرف مناسبی منتقل می کنیم و برگ بو را هاونگ می کوبیم تا کاملا پودر شود. آنگاه به همراه فلفل ها روی مرغ می پاشیم.
مرحله سوم
در این قسمت زعفران دم کرده را با ۱ قاشق چایخوری زیره روی مرغ پخش می کنیم. دستمان را تمیز می شوییم( می توان از دستکش یکبار مصرف استفاده کرد ) تمام قسمت های مرغ ها را با طعم دهنده ها ماساژ داده تا گوشت مرغ مزه دار شود.
مرحله چهارم
آنوقت کمی نمک و روغن را که می توانید به دلخواه از روغن زیتون یا روغن ذرت برای تکه های مرغ از آن استفاده کرد به مرغ اضافه می کنیم و مجددا به خوبی ماساژ داده تا با روغن کاور شوند. اکنون روی کاسه را با سلفون پوشش می دهیم.
مرحله پنجم
بعد از انجام مراحل بالا ظرف حاوی مرغ را به مدت زمان ۱ تا ۲ ساعت داخل یخچال منتقل می کنیم تا گوشت مرغ کاملا عطر و بوی مواد را به خود جذب کند. بعد از زمان تعیین شده، مرغ مزه دار شده را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله ششم
در این قسمت مقداری روغن مخصوص سرخ کردنی را داخل تابه ای مناسب می ریزیم و آنرا روی حرارت متوسط می گذاریم تا به خوبی داغ شود. تکه های مرغ را به آرامی داخل تابه می چینیم و تامل می کنیم کاملا سرخ و برشته شوند.
نکته:
همراهان میریتو می بایست مرغ ها را با حرارت متوسط سرخ کنیم چون حرارت کم باعث آب انداختن مرغ شده و اما حرارت زیاد باعث می شود مرغ ما خشک شود.
مرحله هفتم
زمانیکه یک سمت مرغ کاملا طلایی شد، آنها را با چنگال بر می گردانیم تا سمت دیگر مرغ ها به صورت یکدست سرخ شوند. در این فاصله برنجی را که از قبل خیسانده بودیم را درون آبکشی می ریزیم تا کاملا آب برنج خارج شود.
مرحله هشتم
آنگاه برنج را به همراه ۴ پیمانه آب ولرم و ۲ قاشق چایخوری نمک و کمی روغن داخل قابلمه ای که برای پخت مرغ لا پلو در نظر داریم می ریزیم و اجازه می دهیم با حرارت متوسط برنج شروع به جوشیدن کند. مرغ ها ی سرخ شده را از تابه خارج می کنیم.
مرحله نهم
وقتی که برنج در حال جوشیدن بود و تقریبا نیمی از آب درون قابلمه بخار شده بود، تکه های مرغ را به قابلمه حاوی برنج اضافه کرده و تا مل می کنیم آب برنج کاملا کشیده شود. بنابراین دور تا دور برنج را به خوبی جمع می کنیم. درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم.
مرحله دهم
گام بعدی درب قابلمه را گذاشته و صبر می کنیم برنج و مرغ به مدت ۱:۳۰ دقیقه با حرارت ملایم به خوبی دم بکشد. بعد از زمان یاد شده، دیس دایره ای شکل را روی قابلمه می گذاریم و با کمک دو دست به یکباره قابلمه را بر می گردانیم. به دلخواه با زرشک ترئین کرده و سرو می کنیم. نوش جان
مطالب جذاب از سراسر وب
- کیک رنگین کمانی؛ ۱۵ مدل خوشگل و خاص برای تولدهای شاد و رنگی
- عبا ساده شیک؛ ۱۵ عکس از استایلهای امروزی زنانه با حال و خاص
- مانتو ارغوانی ترندی؛ با این مانتو دیگه نیازی به فکر کردن به استایل نداری
- مانتو زیبا و شیک؛ ۱۵ ایده شاد و رنگی واسه استایل بهاری دخترونه
- استایل نامزدی شیک؛ ۱۵ ایده خفن برای درخشش توی شب نامزدی
- مانتو بلند راحت و زیبا؛ گالری تصاویر ۱۵ عکس از مدلهای محبوب ۲۰۲۵
- منبع :
- lady_cook73