طرز تهیه شاهی حلیم خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه شاهی حلیم

طرز تهیه شاهی حلیم , دستور پخت شاهی حلیم

شاهی حلیم از غذاهای سنتی و خوشمزه کشور پاکستان است که در مناسبت های خاص به عنوان نذری پخته می شود. این حلیم با داشتن ادویه طعم تند و تیزی داشته به همین دلیل طرفداران خاص خود را دارد. در واقع مراحل تهیه حلیم پاکستانی مثل حلیم ایرانی هست با این تفاوت که حبوبات و ادویه جات به آن اضافه می کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شاهی حلیم در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۱۲ تا ۱۸  نفر
گوشت گوسفندی۳ کیلوگرم
لپه۱ کیلوگرم
پیاز۱ کیلوگرم
گندم۷۵۰ گرم
برنج۵۰۰ گرم
عدس قرمز۵۰۰ گرم
جو۵۰۰ گرم
ماست۵۰۰ گرم
پوره سیر۳ قاشق غذاخوری
زنجبیل۳ قاشق غذاخوری
زیره۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه۱ قاشق غذاخوری
ادویه گرام ماسلا۳ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز۱ قاشق غذاخوری
جوز هندی۲ قاشق چایخوری
گشنیز۱ دسته
فلفل سبز و پیاز داغبرای تزئین
لیمو ترش و زنجبیلبرای تزئین
روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه شاهی حلیم

مرحله اول

برای فراهم کردن شاهی حلیم به روش پاکستانی، شروع کار حبوبات را که شامل؛ جو، گندم و لپه را هر کدام به صورت جداگانه درون کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آنها آب ولرم می ریزیم تا علاوه بر گرفته شدن نفخ، کمی نرم شوند.

نکته:

لازم است به مدت ۶ تا ۸ ساعت حبوبات خیس بخورند و هر ۲ ساعت آب آنها را خالی کرده و آب تازه اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه گوشت گوسفندی را تمیز آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم تا خونابه اضافی آنها کاملا خارج شود. در این فاصله پیاز و سیر را بعد از پوستگیری شسته و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم. پیازها را به صورت خلالی نازک و یک اندازه خرد می کنیم.

مرحله سوم

اکنون پیاز را به همراه مقداری روغن درون قابلمه ای مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط می گذاریم. پیاز را به صورت یکدست تفت می دهیم تا نرم و کاراملی شوند. در این فاصله تا سرخ شدن پیازها، زنجبیل تازه را ریز رنده زده و پیازها می افزاییم.

مرحله چهارم

آنگاه سیر را به همان صورت رنده زده و بلافاصله به همراه زنجبیل تفت داده تا عطر آن در فضا پخش شود. گوشت گوسفندی را روی تخته آشپزخانه به تکه های یکدست تقسیم می کنیم و درون قابلمه اضافه می کنیم و گوشت را به خوبی تفت می دهیم.

مرحله پنجم

بعد از اینکه رنگ گوشتها کمی تغییر کرد، زردچوبه، تخم گشنیز و فلفل قرمز را روی گوشت می پاشیم و به صورت یکدست مواد را تفت می دهیم تا ادویه ها به خورد گوشت بروند. آنوقت تا جاییکه روی گوشت ها پوشیده شود، آب اضافه می کنیم.

مرحله ششم

زمانیکه آب شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت با حرارت ملایم به خوبی پخته شود. پس از انجام مراحل بالا قابلمه ای را تا نیمه آب پر کرده و لپه های خیسانده شده را بعد از آبکشی کردن داخل قابلمه می افزاییم تا با حرارت ملایم کاملا پخته شوند.

مرحله هفتم

وقتی که لپه ها تقریبا نیم پز شده بودند، آب درون کاسه حاوی جو را دور می ریزیم و به قابلمه لپه می افزاییم . آنگاه برنج را تمیز می شوییم تا آب آن زلال شود. سپس به همراه گندمی که از قبل خیسانده بودیم درون قابلمه ای به صورت جداگانه منتقل کرده و تا سطح روی آنرا آب می ریزیم.

مرحله هشتم

در این قسمت قابلمه را به همان صورت روی حرارت متوسط گذاشته تا شروع به جوشیدن کند. اجازه می دهیم آب درون قابلمه به دمای جوش برسد. حالا عدس قرمز را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی برنج و گندم اضافه می کنیم تا تمامی حبوبات در حدی که بافت آنها له شود، بپزند.

نکته:

همراهان میریتو لازم است این نکته را یادآور شویم که مدت زمان پخت حبوبات ۲ تا ۳ ساعت می باشد و در این تایم نیازی نیست حبوبات را هم بزنیم.

مرحله نهم

پس از گذشت ۲ الی ۳ ساعت که از زمان پخت گوشت گوسفندی گذشت(گوشت گوساله به ۶ ساعت پخت نیاز دارد تا کاملا پخته و له شود) به احتمال زیاد گوشت پخته شده است. به قابلمه محتوی گوشت سر می زنیم و چنگالی در بافت گوشت فرو می کنیم.

مرحله دهم

در صورتی که چنگال به راحتی درون بافت گوشت فرو برود، مطمئن می شویم که گوشت کاملا پخته است. بنابراین درب قابلمه را می گذاریم تا آب گوشت تبخیر شود. آنوقت ماست را اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا گوشت به روغن بیافتد.

مرحله یازدهم

گشنیز تازه را بعد از شستشو روی تخته آشپزخانه ساطوری ریز کرده و به همراه ادویه گرم ماسالا و مقداری نمک روی گوشت پخش می کنیم. گوشت را با اویه و سبزی معطر تفت می دهیم تا خوب به مواد آغشته شود. قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.

مرحله دوازدهم

بنابراین گوشت را با چنگال به خوبی ریش ریش می کنیم  تا بافت گوشت کاملا ازهم جدا شوند. هر دو قابلمه حاوی حبوبات را با هم درون قابلمه بزرگتری می ریزیم و گوشت ریش ریش شده را به حبوبات می افزاییم و به صورت یکدست هم می زنیم.

مرحله سیزدهم

در این فاصله تا یکدست و مخلوط شدن حلیم، ۱ عدد پیاز بزرگ را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی نازک و یک اندازه خرد کرده و درون تابه ای به همراه روغن سرخ می کنیم تا طلایی و برشته شود. پیازها روی توری فلزی می ریزین تا روغن اضافه گرفته شود.

مرحله چهاردهم

گام بعدی نیمی از پیازهای طلایی شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به حلیم اضافه کرده و به صورت دورانی هم می زنیم تا لیم به کشدار، و به غلظت دلخواه برسد. حالا زیره را با کمی روغن درون تابه ای کوچک تفت داده تا عطر آن آزاد شود.

مرحله پانزدهم

در نهایت زیره تفت داده شده را به شاهی حلیم اضافه کرده و تا جاییکه غلظت حلیم مورد دلخواهمان باشد هم زدن را ادامه می دهیم. شاهی حلیم را در کاسه های مورد نظر می کشیم و باقیمانده پیاز داغ را به همراه زنجبیل رنده شده تزئین می کنیم. شاهی حلیم پاکستانی را در کنار لیمو ترش سرو می کنیم. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 28 شهریور 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.