طرز تهیه پلو شاه عباسی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل
طرز تهیه پلو شاه عباسی
پلوهای مخلوط همیشه محبوب و پرطرفدار هستند که یکی از آنها قیمه شاه عباسی یا قیمه لاپلویی است. اگر از غذاهای لا پلویی خوشتان می آید مطمئنا این غذای خوشمزه هم می تواند یک گزینه مناسب با سلیقه شما باشد. این غذا به طور معمول از گذشته با گوشت گوسفندی تهیه می شده است، اما اگر به هر دلیلی نمی توانید گوشت قرمز مصرف کنید می توانید این غذای خوشمزه را با گوشت مرغ یا بوقلمون نیز درست کنید ، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو شاه عباسی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
لپه | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه پلو شاه عباسی
مرحله اول
برای فراهم کردن پلو شاهی عباسی به روش رستورانی، شروع کار می بایست لپه ها را بعد از شستن با آب ولرم بخیسانیم تا به مدت زمان ۶ تا ۷ ساعت لپه ها علاوه بر نرم شدن، نفخشان به خوبی از بین برود.
مرحله دوم
در ادامه ۲ الی ۳ مرتبه آب ظرف را خالی کرده و آب تازه روی لپه می ریزیم. آنگاه گوشت تازه را روی تخته آشپزخانه به صورت خورشتی خرد می کنیم و بعد از آبکشی اجازه می دهیم خونابه آن کاملا خارج شود.
مرحله سوم
پیازها را بعد از پوستگیری می شوییم و یکی از آنها را روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد کرده و به قابلمه کوچکی منتقل می کنیم. مقداری روغن روی پیاز می ریزیم و قابلمه را روی حرارت متوسط می گذاریم و به صورت یکدست تفت می دهیم.
مرحله چهارم
زمانیکه پیازها سبک و شیشه ای شدند، مقداری زردچوبه روی پیاز می پاشیم و مجددا تفت می دهیم تا عطر و رنگ زردچوبه با پیاز یکدست شود. سپس تکه های گوشت را به قابلمه می افزاییم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم.
مرحله پنجم
بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، ۲ تا ۳ لیوان آب جوشیده روی گوشت اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم گوشتها به مدت ۲ تا ۳ ساعت پخته شوند. بعد از انجام مراحل بالا لپه ها را آماده می کنیم.
مرحله ششم
اکنون لپه را بعد از زمان مقرر آبکشی می کنیم. قابلمه ای که برای پخت لپه در نظر داریم روی حرارت متوسط می گذاریم و کمی روغن کف قابلمه می ریزیم. وقتی که روغن داغ شد، لپه ها را به قابلمه منتقل می کنیم.
مرحله هفتم
لپه را به صورت متداوم تفت می دهیم و مقداری زردچوبه به لپه اضافه می کنیم تا علاوه بر خوشرنگ شدن، بافت لپه ها در زمان پخت از هم باز نشود. آب جوش روی لپه ها می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم و صبر می کنیم تا به مدت تقریبا ۲ ساعت بپزند.
مرحله هشتم
زمانیکه لپه ها کاملا نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و مقداری نمک روی لپه می افزاییم. بنابراین چنگالی را در بافت گوشت فرو می کنیم و در صورت پخته بودن، مقداری نمک روی گوشت می پاشیم و بلافاصله از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله نهم
در این مرحله پیاز باقیمانده را به همان صورت نگینی ریزخرد کرده و به همراه کمی روغن درون تابه ای می ریزیم. تابه را روی حرارت متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا پیاز نرم و شیشه ای شود. آنوقت ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به تابه می افزاییم.
مرحله دهم
رب را تا جاییکه بوی خامی آن از بین برود، تفت می دهیم. حالا فلفل سله را روی مواد می پاشیم و بدون اتلاف وقت گوشت پخته شده را به همراه لپه به تابه منتقل می کنیم. اکنون ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به مواد اضافه می کنیم.
مرحله یازدهم
تمامی مواد را کاملا به هم مخلوط می کنیم تا طعم و رنگ زعفران به مواد آغشته شود. قابلمه را تا نیمه آن آب پر می کنیم و روی حرارت بالا می گذاریم تا آب به دمای جوش برسد. بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، کمی نمک به قابلمه می افزاییم.
مرحله دوازدهم
گام بعدی برنج را ۲ تا ۳ مرتبه می شوییم تا آب آن شفاف شود. برنج را بدون داشتن آب اضافی درون قابلمه حاوی آب جوش اضافه می کنیم. برای پخت اولیه برنج، لازم است اجازه دهیم برنج ۶ تا ۸ دقیقه بسته به نوع آن بجوشد.
مرحله سیزدهم
دانه ای از برنج را امتحان می کنیم و اگر اطراف آن نرم و مغز برنج سفت بود، برنج را آبکشی می کنیم تا نشاسته اضافی آن خارج شود. قابلمه مناسبی را که برای پخت پلو شاه عباسی در نظر داریم روی حرارت متوسط می گذاریم.
مرحله چهاردهم
مقداری روغن کف قابلمه می ریزیم و ته دیگ دلخواه را که می توان از نان یا حلقه های سیب زمینی باشد کف قابلمه فیکس می کنیم تا تمام قسمتها را بپوشانیم. حالا به اندازه ۲ تا ۳ کفگیر از برنج را روی ته دیگ پخش می کنیم.
مرحله پانزدهم
آنگاه از مواد میانی روی برنج اضافه می کنیم و دوباره ردیف بعدی را با برنج پوشش می دهیم. همگی مواد را به همین صورت لایه به لایه روی هم می ریزیم. درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی قابلمه قرار می دهیم.
مرحله شانزدهم
در نهایت حرارت را کم می کنیم تا به مدت ۱ ساعت پلو شاه عباسی دم بکشد. بعد از زمان تعیین شده، پلو را درون قابلمه مخلوط می کنیم تا یکدست شود. پایان کار پلو مخلوط را در دیس می کشیم و با زرشک سرخ شده و برنج زعفرانی تزئین می کنیم. نوش جان
- منبع :
- ourcookstories