طرز تهیه نان پیده خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه نان پیده

طرز تهیه نان پیده نان پیده رمضان نان پیده معصومه رسولی طرز تهیه نان ترکیه ای آچما نان پیده با ماست طرز تهیه نان پیده بدون فر طرز تهیه نان مغزدار ترکیه نان پیده چیست

نان پیده یکی از نان های معروف شهر ترکیه است که ظاهرش بسیار شبیه به نان بربری ما ایرانیان می باشد. برای تهیه این نان ترکی خوشمزه نیازی نیست که تا ترکیه بروید. ترکیه ای ها اغلب این نان را برای افطار مناسب می‌دانند و معمولا این نان را در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می کنند.  همیشه تهیه نان در منزل کار بسیار ساده و لذت بخشی می باشد به شرطی که اینکه تمام موارد را رعایت کنید تا یک خمیر خوب تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان پیده در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم نان پیده 
آرد سفید۳ تا ۴ پیمانه
آب ولرم½ پیمانه
شیر ولرم۱ پیمانه
زرده تخم مرغ۱ عدد
شکر۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق چایخوری
پودر خمیر مایه۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع۲ قاشق غذاخوری
سیاه دانه و کنجد۱ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه نان پیده

مرحله اول

برای فراهم کردن نان پیده ترکیه ای، شروع کار کاسه مناسبی را که می بایست از جنس شیشه ای باشد، انتخاب می کنیم و آب ولرم را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر درون کاسه می ریزیم. سپس به خوبی ترکیب می کنیم تا شکر کاملا درون آب حل شود.

مرحله دوم

در ادامه پودر خمیر مایه فوری را روی آب می پاشیم و درب کاسه را با بشقابی می پوشانیم. حالا دور تا دور ظرف را با پارچه ضخیمی پوشش می دهیم تا به مدت زمان ۵ تا ۱۰ دقیقه خمیر مایه بر اثر گرما عمل بیاید و حجم مواد بیشتر شود.

مرحله سوم

آنگاه شیر پاستوریزه را درون کاسه ای به صورت جداگانه می ریزیم و اضافه ی شکر را به همراه نمک و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع به شیر می افزاییم. با استفاده از قاشق تمامی مواد را با هم ترکیب می کنیم تا یکنواخت شود. بعد از زمان یاد شده مایه خمیر را به مایه مخلوط شیر اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

تا جاییکه مواد کاملا با هم یکنواخت شوند، هم زدن را ادامه می دهیم. اکنون مواد را کنار می گذاریم و بدون اتلاف وقت آرد را آماده می کنیم. برای این منظور، آرد را درون ظرفی ۲ تا ۳ دور از الک رد می کنیم تا علاوه بر باز شدن گلوله های بهم چسبیده، هوا در بافت آرد نفوذ کند.

مرحله پنجم

در این مرحله آراد را به آرامی در چند مرحله به مواد می افزاییم. سپس دستمان را تمیز می شوییم و خوب زیر و رو می کنیم تا آرد با مواد حالت خمیری شکل به خود بگیرد. زمانیکه خمیر را به خوبی ورز دادیم، کاسه بزرگ و جاداری که بهتر است از نوع شیشه ای باشد، انتخاب می کنیم.

نکته:

توجه داشته باشید، چون جذب آب در آردهای مختلف متفاوت است، بهتر است آرد را کم کم به خمیر اضافه کنیم تا خمیر خشک و سفت نشود.

مرحله ششم

گام بعدی چند قطره روغن درون کاسه می ریزیم و تمام قسمت های ظرف را چرب می کنیم. حالا خمیر را وسط کاسه قرار می دهیم و روی ظرف را با سلفون پوشش می دهیم. مجددا پارچه ضخیمی را دور تا دور ظرف پهن می کنیم تا جای خمیر گرم شود و حجم آن افزایش یابد.

مرحله هفتم

بعد از گذشت ۱ ساعت روی ظرف را باز کرده و خمیر را مجددا ورز می دهیم تا حباب های میان بافت خمیر خارج شوند. خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم و به ۴ قسمت تقسیم می کنیم. هر چانه از خمیر را با استفاده از وردنه به قطر ۱ سانتی متر پهن می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله فرم و حالت خمیر را دایره ای حالت می دهیم. هر چانه خمیر را به همین روش آماده می کنیم. سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم و خمیرها را کف سینی می چینیم. در همین حالت یک پارچه تمیز روی خمیرها می اندازیم تا به مدت ۳۰ دقیقه خمیر استراحت کند.

مرحله نهم

بعد از زمان تعیین شده با غلتک سوراخ کن یا در صورت دسترسی نداشتن می توان با ته قاشق به دلخواه طرح بزنیم. اکنون درون پیاله کوچکی تخم مرغ را می شکنیم و سفیده را از زرده جدا کرده و زعفران را به همراه زرده داخل پیاله می ریزیم و با چنگال هم می زنیم.

مرحله دهم

در این قسمت مخلوط تخم مرغی را با فرچه مویی مخصوص شیرینی پزی روی نان ها را رومال می کنیم و بلافاصله تا رطوبت تخم مرغ روی نان باقیست، کنجد و سیاه دانه می پاشیم. فر را از ۱۰ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم.

مرحله یازدهم

زمانیکه فر کاملا داغ شد، سینی نان را در طبقه وسط قرار می دهیم. به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه اجازه می دهیم تا نان ها پخته شود. بعد از اینکه نان ها آماده شدند چند دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها طلایی . برشته شود. نوش جان

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 23 شهریور 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.