طرز تهیه آش ماش خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه آش ماش

طرز تهیه آش ماش طرز تهیه آش ماش اصفهانی طرز تهیه آش ماش یزدی آش ماش تهرانی طرز تهیه آش ماش کرمان طرز تهیه آش ماش برای سرماخوردگی آش ماش رزا منتظمی طرز تهیه آش ماش شیرازی طرز تهیه آش ماش بدون گوشت

آش ماش یکی از خوشمزه ترین و در عین حال مقوی ترین آش های ایرانی است. این آش با مواد مختلفی درست می شود و در شهرهای مختلف، دستور پخت متفاوتی دارد. معمولا آش ماش را به عنوان یک پیش غذا یا افطاری برای ماه رمضان و به عنوان غذای نذری محرم برای شب های سرد پاییز و زمستان تهیه می کنند. همچنین یک آش مقوی و لذیذ برای کودکان به حساب می آید که به درمان سرماخوردگی هم کمک می کند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش ماش در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه½ پیمانه
ماش۱ پیمانه
شوید۱۵۰ گرم
تره۱۵۰ گرم
پیاز۲ عدد درشت
نمک و روغنبه مقدار لازم
فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه آش ماش

مرحله اول

برای فراهم کردن آش ماش اصفهانی، شروع کار می بایست ماش را بعد از شستشو درون ظرفی بریزیم و تا سطح روی آن را آب ولرم اضافه کنیم. اینکار علاوه بر گرفتن نفخ، باعث می شود ماش در زمان کمتری پخته شود.

مرحله دوم

آنگاه برنج را تمیز می شوییم و درون کاسه ای با آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک می خیسانیم. ماش را بعد از گذشت ۲ ساعت درون قابلمه ای می افزاییم و ۴ لیوان دسته دار آب را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کرده و روی حرارت می گذاریم.

مرحله سوم

در این فاصله به مقدار مشخص شده سبزیهای معطر که شامل؛ تره و شوید می باشد را پاک کرده و بعد از شستشو درون آبکشی می ریزیم تا آب اضافی شان کاملا خارج شود. پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم.

مرحله چهارم

اکنون پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی روغن درون آن می ریزیم تا داغ شود. سپس پیاز را به قابلمه منتقل کرده و به صورت پیوسته تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود.

مرحله پنجم

در ادامه کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی پیاز می پاشیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا ادویه ها با پیاز آغشته شوند. آب برنج خیسانده شده را دور می ریزیم. حالا برنج را به همراه ۷ تا ۸ لیوان آب جوش و کمی نمک به قابلمه حاوی پیاز می افزاییم.

مرحله ششم

زمانیکه آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به آرامی برنج پخته شود. سبزیهای معطر را روی تخته آشپزخانه ساطوری ریز خرد می کنیم و بعد از اینکه برنج لعابدار شد، به قابلمه می افزاییم.

نکته

همراهان میریتو لازم است بدانید برای خوشمزه تر شدن آش می توانیم در این مرحله یک بسته عصاره گوشت نیز اضافه کنیم.

نکته:

در صورت نداشتن زمان کافی، می توان از دستگاه سبزی خرد کن برای ریز کردن سبزی استفاده کنیم.

مرحله هفتم

گام بعدی ماش پخته شده را به همراه سبزی خرد شده و کمی نمک و فلفل سیاه به قابلمه محتوای برنج می افزاییم و خوبی هم می زنیم تا با هم مخلوط شوند. بعد از اینکه آش کاملا جا افتاده و قوام آمد، آن را از روی حرارت کنار می گذاریم. نوش جان

نکته:

در پایان این نکته را یادآور می شویم؛ اگر از این آش برای درمان آنفولانزا یا کرونا استفاده می کنید، به دلخواه می توان ۲ شلغم رنده کرده و به آش بی افزایید.

نکته:

توجه داشته باشید، اگر غلظت آش در پایان کم بود و آش آبکی بود، می توانیم ۱ قاشق غذاخوری آرد برنج یا آرد سفید را در کمی آب سرد حل می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم. این کار باعث می شود آش ما به سرعت لعاب دار و منسجم شود.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 24 شهریور 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.