طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
خورش قورمه سبزی از محبوب ترین خورشت های ایرانی است که دستورهای متنوعی دارد و با مواد متفاوتی در شهرهای مختلف کشورمان درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه خورش قورمه سبزی در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سبزی خورشتی | ۶۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
لوبیا قرمز یا چیتی | ۱۵۰گرم |
زردچوبه و کاری | به مقدار کافی |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
رب گوجه فرنگی (اختیاری) | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
مرحله اول
برای تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی ابتدا لوبیا ها را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آنها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۶ ساعت خیس بخورند. در این مدت بهتر است به مدت دوبار آب آن را تعویض کنیم تا نفخ آنها به حداقل برسد.
مرحله دوم
سپس سبزی خورشتی که شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج است را پاک می کنیم و در ظرفی می ریزیم و صبر می کنیم تا خوب خیس بخورد. بعد آبکش می کنیم و روی پارچه ای سبزی ها را می ریزیم تا آب اضافه آن ها کشیده شود.
مرحله سوم
آنوقت سبزیها را در خردکن می ریزیم و ریز شده از دستگاه تحویل می گیریم. قابلمه ای را روی شعله قرار می دهیم و سبزیها را داخل آن می ریزیم.خوب سبزی را تفت می دهیم تا رنگش تیره و آب آن کاملا تبخیر شود. کمی روغن به آن می افزاییم و تفت می دهیم تا سرخ شود.
مرحله چهارم
هرچقدر بیشتر سبزی را تفت دهیم تا سرخ شود قورمه ما تیره تر می شود. گوشت گوسفندی را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مربع های درشت خرد می کنیم و کنار می گذاریم. آنگاه پوست پیازها را می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه آنها را به صورت نگینی خرد می کنیم.
مرحله پنجم
قابلمه مورد نظر برای طبخ قورمه را روی شعله می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم. حرارت را ملایم می کنیم و پیازهای خرد شده را داخل آن می ریزیم و کمی تفت می دهم و بلافاصله گوشت های خرد شده را به آن اضافه می کنیم.
مرحله ششم
کمی زردچوبه و ادویه کاری روی مواد می ریزیم و تفت می دهیم تا زمانیکه رنگ گوشت ها سفید شود. بعد رب گوبجه فرنگی را می افزاییم و خوب با گوشت و پیاز تفت می دهیم.
مرحله هفتم
آنگاه سبزی سرخ شده را نیز اضافه کرده و با مواد مخلوط می کنیم.لوبیاهای خیس خورده را در صافی می ریزیم و می شوییم و به مواد خورشت می افزاییم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم. سپس تا دو الی سه بند انگشت بالاتر از سطح مواد خورشت روی آن آب جوش می ریزیم.
مرحله هشتم
درب قابلمه را می گذاریم و تامل می کنیم تا با حرارت کم خورشت به مدت ۴ الی ۵ ساعت به آرامی پخته شود.لیمو عمانی ها را می شوییم و با چنگال سوراخ می کنیم و داخل ظرفی قرار می دهیم. تا روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا حداقل به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورند.(می توانید در قابلمه ای آنها را ۵ دقیقه بجوشانید)
مرحله نهم
زمانیکه گوشت و لوبیاهای خورشت پخته شده بود،(تقریبا ۳ ساعت زمان می برد) لیمو عمانی ها را از داخل آب بیرون می آوریم و به خورشت اضافه می کنیم. چاشنی ها مانند نمک، یا آبغوره را نیز در این مرحله به قورمه می افزاییم. حدودا ۳۰ دقیقه دیگر خوشت جاافتاده است.
مرحله دهم
روی سطح خورشت با روغن پوشانده شده است و قورمه سبزی ما کاملا جا افتاده، به طوریکه اگر آن را هم بزنیم همگی مواد منسجم و یکدست هستند.برای کشیدن خورشت در ظرف مورد نظر بهتر است ابتدا روغن روی خورشت را بر داریم و در کاسه ای بریزیم و بعد خورشت را در ظرف بریزیم و روغن را روی خورشت قورمه سبزی بریزیم و با پلو نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- گوشواره رنگی رنگی فانتزی: این گوشوارهها میتونن استایل روزمرهات رو خاص کنن
- مانتو بلند خاص و طرحدار؛ چطور با این مانتو شیکترین تیپ رو داشته باشیم؟
- مانتو شیک زنانه قرمز؛ برای داشتن استایلی جذاب و پرانرژی در هر موقعیت
- انگشتر یاقوت سرخ؛ یه انتخاب باحال برای کسانی که دوست دارن بدرخشن
- لباس مجلسی مینیمال؛ ۱۵ عکس از بهترین مدلها برای انتخاب لباس در مراسمهای رسمی
- منبع :
- mamane__khone