طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

طرز تهیه آش سبزی

طرز تهیه آش سبزی ساده بدون گوشت , طرز تهیه آش سبزی نذری , اش سبزی شیرازی کشدار , آش سبزیجات و حبوبات , طرز تهیه آش سبزی صبحانه , طرز تهیه آش سبزی با مرغ , طرز تهیه آش سبزی افغانی , طرز تهیه آش سبزی اصفهان

آش سبزی جزو آش‌های بومی و محلی استان فارس است که معمولاً در وعده صبحانه میل می‌شود. شما با سفر به شهر زیبای شیراز و گشت در خیابان‌های آن خواهید دید این آش در اکثر طباخی‌های این شهر تهیه می‌شود. آش سبزی بدلیل وجود گوشت، سبزیجات و حبوبات جزو آش‌های بسیار مقویست که در ماه مبارک رمضان می‌توانید آن را تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش سبزی در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۱ پیمانه
نخودنصف پیمانه
عدسنصف پیمانه
لوبیا سفیدنصف پیمانه
گوشت سردست گوسفند۴۰۰ گرم
تره۳۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
ترخونیک قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاه و فلفل قرمزبه مقدار لازم
نعناع داغ و پیاز داغبرای تزئین

طرز تهیه آش سبزی

مرحله اول

برای فراهم کردن آش سبزی شیرازی، شروع کار می بایست حبوبات را که شامل نخود و لوبیا سفید می باشد را به مدت ۲۴ ساعت درون دو ظرف مجزا با آب سرد بخیسانیم تا علاوه بر گرفتن نفخ، حبوبات در زمان کمتری پخته شوند.

نکته:

لازم است هر ۲ ساعت یکبار آب درون ظرف را تعویض کنیم و مجددا آب تازه درون ظرف حبوبات بریزیم.

مرحله دوم

در ادامه حبوبات خیسانده شده را بعد از گذشت زمان یاد شده آبکشی می کنیم و درون قابلمه ای که برای پخت حبوبات انتخاب کرده ایم منتقل می کنیم. تا سطح روی حبوبات را آب و نصف قاشق نمک می ریزیم و روی حرارت متوسط می گذاریم.

مرحله سوم

اکنون اجازه می دهیم حبوبات به مدت ۱ ساعت روی حرارت متوسط بجوشند. در این حالت عدس را که قبل از شروع پخت مواد به مدت ۲ ساعت خیسانده بودیم به قابلمه حاوی حبوبات می افزاییم تا کاملا نرم و پخته شوند.

مرحله چهارم

آنگاه پیازها را بعد از پوستگیری می شوییم و یکی از آنها را به همراه گوشت تازه درون قابلمه ای که برای پخت گوشت در نظر داریم قرار می دهیم. کمی فلفل قرمز و زردچوبه را به همراه ۳ کاسه آبگوشت خوری آب درون قابلمه می ریزیم.

مرحله پنجم

قابلمه را روی حرارت معمولی می گذاریم تا گوشت به آرامی پخته شود. حالا برنج را تمیز می شوییم و درون کاسه با آب ولرم و کمی نمک به مدت ۱ ساعت بسته به نوع آن می خیسانیم. قابلمه بزرگی را  برای پخت آش شیرازی آماده می کنیم.

مرحله ششم

آنوقت آب برنجی را که از قبل خیس کرده بودیم دور می ریزیم و به همراه ۳ لیوان آب تازه درون قابلمه مورد نظر منتقل می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه برنج کاملا نرم شود. سپس سبزی آش را که شامل تره و ترخون می باشد را پاک می کنیم.

مرحله هفتم

سبزی ها را بعد از تمیز کردن درون ظرف بزرگی با آب سرد و نصف قاشق نمک می خیسانیم تا کاملا ضد عفونی شوند. بعد از ۵ دقیقه سبزی ها را ۲ مرتبه آبکشی می کنیم تا گرد و خاک های موجود در بافت سبزی کاملا از بین برود.

مرحله هشتم

زمانیکه آب سبزی کاملا خارج شد، روی تخته آشپزخانه ساطوری ریز خرد می کنیم و به همراه حبوبات پخته شده به قابلمه حاوی برنج می افزاییم. با استفاده از چنگال گوشت را تست می کنیم و در صورت پخته بودن آنها را از قابلمه خارج می کنیم.

مرحله نهم

گام بعدی استخوان های اضافه گوشت را کاملا جدا کرده و با کمک گوشت کوب برقی آنها را کاملا له می کنیم و به همراه آب آن درون قابلمه محتوای آش می افزاییم. درب قابلمه را می گذاریم تا آش کشدار و جا افتاده شود.

مرحله دهم

بعد از انجام مراحل بالا باقیمانده پیاز را روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی نازک و یک اندازه خرد می کنیم. تابه کوچکی را روی حرارت متوسط می گذاریم و کمی روغن درون تابه می ریزیم تا روغن داغ شود. حالا پیاز خرد شده را اضافه می کنیم.

مرحله یازدهم

پیاز را به صورت متداوم تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شوند. کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی پیاز می پاشیم تا به مدت ۱ دقیقه عطر و رنگ زردچوبه با پیاز آغشته شود. نیمی از پیاز سرخ شده را به قابلمه آش اضافه کرده تا مزه دار شود.

مرحله دوازدهم

در این قسمت می بایست نیمی از آش را با استفاده از ملاقه درون قابلمه ای می ریزیم و با گوشتکوب به صورت یکنواخت له می کنیم و به قابلمه حاوی آش برمی گردانیم. در نهایت اجازه می دهیم آش کاملا مخلوط و لعاب دار شود.

مرحله سیزدهم

پس از ۲۰ دقیقه قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و بعد از ریختن در ظرف مورد دلخواه با پیاز داغ فراوان و نعناع داغ تزیین کرده، سپس به همراه لیمو ترش تازه و نان سرو می کنیم. نوش جان.

نکته:

همراهان میریتو در آخر این نکته را یادآور می شویم، راز خوشمزه و کش دار شدن این نوع آش، بدون وقفه هم زدن در جهت عقربه های ساعت در حین پخت می باشد.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 7 مهر 1402
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.