طرز تهیه کشک کدو خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه کشک کدو
کشک کدو غذایی ایرانی است که اصالت آن به شهر کرمان مربوط می باشد. بافت و شکلی مشابه کشک بادمجان دارد و مناسب کسانی است که به کشک بادمجان علاقه مند هستند ولی به بادمجان حساسیت دارند. این غذا بسیار خوشمزه و مفید و سرشار از کلسیم می باشد که به همراه نان سبوس دار و سبزی تازه یک وعده غذایی کامل در سفره مان خواهیم داشت، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کشک کدو در ادامه با سایت میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کشک | ۱ پیمانه |
کدو سبز | ۸ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۶ حبه |
مغز گردو | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کشک کدو
مرحله اول
برای فراهم کردن کشک کدو کرمانی، شروع کار کدوها را می شوییم و بعد از پوستگیری حلقه ای خرد می کنیم و کنار می گذاریم. بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تابه ای را که برای سرخ کردن کدو در نظر داریم روی حرارت متوسط می گذاریم.
مرحله دوم
در ادامه مقدار کمی روغن کف تابه می ریزیم و اجازه می دهیم کاملا داغ شود. حالا حلقه های کدو را درون تابه می چینیم تا به آرامی سرخ شوند. هر دو سمت کدوها را کاملا سرخ می کنیم و از تابه خارج می کنیم.
نکته:
همراهان میریتو در صورتی که می خواهید کشک کدو را کاملا رژیمی سرو کنید، کافیست حلقه های کدو را روی توری فلزی بچینید، و به صورت بخار پز آنها را آماده کنید.
مرحله سوم
اکنون پیاز را بعد از پوستگیری می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم و در همان تابه که کدو را سرخ کردیم اضافه کرده و کمی روغن روی پیاز می ریزیم و تامل می کنیم تا پیاز سبک و طلایی شود.
مرحله چهارم
آنگاه پوست سیر را جدا می کنیم و آبکشی می کنیم. سیر را با استفاده از رنده ریز داخل تابه حاوی پیاز رنده می زنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا عطر و بوی سیر در فضا پخش شود. بلافاصله کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی مواد می پاشیم.
مرحله پنجم
گام بعدی مواد را ترکیب می کنیم تا رنگ و بوی ادویه با مواد آمیخته شود. سپس کدوهای سرخ شده را به تابه منتقل می کنیم. بعد از انجام مراحل قبلی، درب تابه را روی آن قرار داده تا کدو آب بندازد و با حرارت کم، بدون اضافه کردن آب پخته شود.
نکته:
توجه داشته باشید در صورت علاقه می توانید ۲ عدد گوجه را بعد از پوستگیری، حبه ای خرد کنیم و به تابه اضافه کنیم تا با کدو پخته شوند.
مرحله ششم
زمانیکه آب کدوها کاملا تبخیر شدند، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم و با استفاده از گوشتکوب برقی یا دستی کدوها را له می کنیم تا کاملا پوره شوند. تابه را دوباره روی حرارت می گذاریم و مغز گردو را ریز خرد کرده و به تابه منتقل می کنیم.
مرحله هفتم
در این قسمت پوره کدو را به تابه حاوی مغز گردو اضافه می کنیم و شروع به مخلوط کردن می کنیم تا کاملا یکدست شوند. سپس کشک را روی کدو می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه کشک کدو را روی حرارت مخلوط می کنیم تا کشک به خورد مواد برود.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۱ تا ۲ دقیقه کشک کدو را از روی حرارت بر می داریم. کشک کدو را درون ظرف مورد نظر می ریزیم و می توانیم با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و گردو تزئین کنیم. در آخر این غذای خوشمزه را به همراه نان سنگک تازه سرو می کنیم. نوش جان
- منبع :
- elham.food1368